Начало » Статии » Храни и Добавки » 7 ястия за трапезата на Бъдни вечер

7 ястия за трапезата на Бъдни вечер

Send Email

Всяко едно пътешествие има своя крайна цел, своя кулминация. Моментът, в който всички малки победи и загуби по време на пътуването, всички усилия и надежди, биват възнаградени. С всяка стъпка, пътникът се отърсва от своите стари страхове и предразсъдъци и възприема нов начин на мислене и действие, които ще го доведат по-близо до целта.

По същия начин 40 дневните пости ни подготвят да посрещнем най-светлия християнски празник – Рождество Христово. Моментът, в който всички молитви дават резултат; моментът, в който светлината разпръсква мрака; моментът, в който се появява спасителя на всички – Иисус Христос. Личността, която дарява с милост, любов и благодат всеки, до който се докосне. Личността, която ни разкрива най-важното – обичай Бога, ближния и всяко едно живо същество. Не лъжи, не кради и не убивай.

Растителното хранене по време на постите внимателно настройват нашето съзнание, за да можем с преданост и смирение да предложим на Иисус най-чистата храна в деня на неговото появяване. Това е храна, лишена от насилие, осветена и изпълнена с любов. Храна, която е удовлетворяваща както за Иисус, така и за нас.

На този прекрасен празник Здравословен център Vita Rama ви предлага 7 рецепти, които ще украсят вашата трапеза за Бъдни вечер и вашите сърца.

 

 


1. Шарена Салата с рукола – лесна и радваща окото салата с рукола, маруля и чери домати.

 

 


2. Сурова крем супа от кореноплодни – лека супа, която ни подготвя за по-тежките ястия.

 

 


3. Манастирска боб чорба  – традиционната боб чорба, чийто аромат изпълва къщата по време на празника.

 

 


4. Пълнени сушени чушки с боб – вкусни, питателни и лесни за приготвяне.

 

 


5. Зелеви сарми с ориз – добре познатите и харесвани сарми, но обогатени с кафяв ориз.

 

 


6. Елдена питка – обичайната празнична питка приготвена с лесно смилаема и безглутенова зелена елда.

 

 


7. Тиквеник – свещената вечер не може да бъде завършена без десерта.


 

Свързани публикации

12 съвета за здравословна Коледа и Нова година

12 съвета за здравословна Коледа и Нова година

В очакване на Коледните и Новогодишни празници! Tе се асоциират с топлина, уют, близки взаимоотношения, духовност, добро настроение, вкусна храна и веселие. Всички, обаче знаем колко...

  повече »  
9 здравословни рецепти за Бъдни вечер

9 здравословни рецепти за Бъдни вечер

Бъдни вечер е естествения завършек на Коледните пости , празнувайки появяването на една от най-светлите личности – Иисус Христос, нашият спасител и духовен учител. Първата стъпка към...

  повече »  


Send Email