Зърнени и бобови варива Макар, че консумацията им е на дневен ред през цялата година, ако лятото ни е било предимно плодово-зеленчуково, следващият сезон предполага запасяване за...
  повече »Есента идва с много багри и ухания, а това включва и специални възможности за разнообразяване на нашата трапеза! Съчетаването на полезното с приятно – този винаги желателен...
  повече »Храненето предимно с растителни храни отдавна не е нова концепция. Само до преди 100 години повечето народи по света, включително и българският, са консумирали основно плодове, зеленчуци,...
  повече »Ежегодно стотици хиляди души обещават да ядат само веган храна през месец януари, присъединявайки се към събитието, наречено Вегануари . Броят на хората, опитващи растителни алтернативи на...
  повече »Мазнините в храната ни създават днес все по-голямо объркване – полезни ли са, или не? Допринасят ли за покачването на килограми? В какво количество трябва да се консумират? Откъде се...
  повече »