Начало » Статии » Лечение » Как да не умрем от диабет

Как да не умрем от диабет

Send Email

Диабет тип 2, може да бъде предотвратен, спрян и дори излекуван с хранене на растителна основа - нещо, което знаем още от 30-те години на XX век. В рамките на 5 години, около една четвърт от диабетиците хранещи се с растителна храна са успели да спрат да използват инсулин изцяло!

Но растителната диета е относително ниско калорична. Може би състоянието им на диабет се е подобрило, понеже са отслабнали толкова много. За да се провери това, трябва да се направи проучване, което да изследва хора на здравословен хранителен режим, но да бъдат принудени да ядат толкова много храна, че да не губят тегло. Тогава бихме могли да видим дали растителната диета има конкретни допълнителни ползи освен лесната загуба на тегло.

Е, трябваше да изчакаме 44 години, но ето го и него. Субектите са претегляни всеки ден и ако започнат да отслабват, биват накарани да ядат повече храна. Всъщност, толкова повече, че някои от участниците са имали проблеми да я изядат цялата. Някои от тях може би са се възмутили: „О, не още една салата. Уф!“ Но в крайна сметка са успели да се адаптират, така че да нямат съществена промяна на теглото въпреки ограничаването на месо, яйца, млечни продукти и бърза храна.

Вижте Видеото към статията: С никакво отслабване - успяла ли е все пак растителната диета да помогне? Цялостната нужда от прием на инсулин е спаднала с около 60%, и половината от диабетиците в проучването са успели да спрат инсулина изцяло, въпреки че не са имали промяна в теглото. Колко години е отнела тази промяна? Не, 16 дни! 16 дни по-късно!

Тук говорим за диабетици, които са имали диабет повече от 20 години — инжектирали са по 20 единици инсулин на ден! След което, едва 13 дни по-късно, спират да приемат инсулин изцяло, благодарение на по-малко от две седмици, хранене с растителни храни, дори с нулева загуба на тегло. Диабет за последните 20 години, след което спират да приемат инсулин изцяло за по-малко от 2 седмици.

Диабет в продължение на 20 години, защото никой не им е казал да се хранят с растителни храни.

Да вземем пациент #15 например: 32 единици инсулин при контрол на храненето, но 18 дни по-късно спира да приема инсулин. По-ниски нива на кръвна захар, с 32 единици по-малко инсулин. Това е силата на растенията. И това е без никаква загуба на тегло. Тялото му изведнъж е започнало да работи много по-добре!

И като бонус, холестеролът им паднал като камък до под 150 в рамките на 16 дни. Ако умерените промени в диетата обикновено водят само до умерено намаляване на холестерола, то колко умерен искате да бъде вашият диабет?

„Всичко трябва да е в умерени количества“ може и да е твърдение по-вярно, отколкото някои хора осъзнават. Умерени промени в диетата, могат да доведат диабетици до умерена слепота, умерена бъбречна недостатъчност, умерени ампутации — може би само няколко пръста на крака или нещо такова. „Умереност във всичко“, не е непременно нещо добро.

Помните ли изследването, което обяснява, че диети с високо съдържание на месо, яйца и млечни продукти, могат да бъдат точно толкова вредни за здравето, колкото тютюнопушенето. То описва, че хората, които ядат животински протеин в големи количества имат четири пъти по-висок риск да умрат от рак или диабет.

Но ако погледнете в конкретното проучване, ще видите, че това просто не е вярно. Тези, които ядат много животински протеин нямат само четири пъти по-висок риск от смърт от диабет. Имат 73 пъти по-висок риск от смърт от диабет.

А тези, които избират „всичко в умерени количества“, (ядат животински протеин в умерени количества) имат едва 23 пъти по-висок риск от смърт вследствие на диабет.

Програма Здраве, която включва превенция и лечение на Диабет тип 2, стартира от 5 януари 2019 г. в Пампорово. Научете повече --> 


автор: Д-р Майкъл Грегър
Източник: https://nutritionfacts.org/video/how-not-to-die-from-diabetes/

Свързани публикации

 Консумацията на месо и развитието на диабет тип 1

Консумацията на месо и развитието на диабет тип 1

Mycobacterium paratuberculosis бактерията е не само сериозен проблем за глобалното животновъдство, но може и да предизвика диабет тип 1 , имайки предвид, че паратуберкулозната бактерия е...

  повече »  
Връзка между храненето, диабета и неговите усложнения

Връзка между храненето, диабета и неговите усложнения

автор:  Д-р Майкъл Грегър , извадка от презентация „Храната като Лекарство“ Следващи в ужасяващия списък са захарен диабет и загуба на зрението, които вървят...

  повече »  
Излекувах Диабета за 16 дни

Излекувах Диабета за 16 дни

Автор: Ганета Сагова – главен редактор на списание 8. Диабет тип 2. Поставиха тази диагноза на баща ми Цанко Сагов толкова отдавна, че даже не помним кога точно се е случило -...

  повече »  


Send Email