Начало » Статии » Лечение » Здравословно Отслабване

Здравословно Отслабване

Send Email

Наднорменото тегло е основен проблем в съвременния свят.

Според Световната здравна организация, наднорменото тегло на хората по света се е удвоило от 1980 г.

България е на второ място в света по затлъстяване и свръхтегло сред децата, като 70% от българите са с наднормено тегло.

Има няколко основни фактора, които са ключови за затлъстяването. Главният от тях е нездравословното хранене.

Организмът е структуриран да използва основно прости захари, аминокиселини и мастни киселини. Неправилното комбиниране на храни и консумацията на рафинирани тежки и мазни храни, сложно структурирани протеини и въглехидрати като месо, млечни продукти и нишестета, е предпоставка за натрупването на токсини в организма, отслабването на имунната и ендокринната система. Тези сложни храни не се усвояват пълноценно и се натрупват в организма като излишна телесна маса.

Консумацията на сурови растителни храни, които са богати на ензими, осигурява енергията необходима на организма за храносмилане и усвояване на всички нужни хранителни вещества, без да остават неусвоени остатъци във вид на токсини.

Консумацията на плодове, зеленчуци, кълнове, семена, ядки и хранителни добавки като пчелен прашец, морски водорасли и други, доставят всички тези лесно усвоими хранителни вещества и всички витамини и минерали, без да се изразходва енергията на организма. Същевременно, те пречистват и възстановяват тъканнта на тялото и коригират наднорменото тегло.

За да не се предизвикат сериозни очистителни кризи, към суровата храна могат да се добавят някои безглутенови храни като киноа, амарант, просо, елда, царевица и задушени зеленчуци на пара. С промяната на хранителния режим е препоръчително да се направи и курс за изчистване на дебелото черво.

Лятото е изключително подходящ сезон за този вид здравословно лечебно хранене, който по естествен начин възстановява баланса на организма. Лечебното хранене трябва да бъде съчетано и с редовно движение и физическо натоварване – ходене, разходки сред природата, бягане, плуване, фитнес, йога и други.

Препоръчителен хранителен режим за разтоварване и здравословно отслабване:

Хранителните добавки, които подпомагат много процеса на възстановяване на здравето са:  бирена мая, спирулина, хлорела, АФА, пчелен прашец в минимални количества.

Хранителения режим по-горе е за хора, които нямат сериозни стомашно-чревни заболявания. Поради индивидуалното здравословно състояние на всеки организъм, е важно, преди да предприемете промяна в хранителния си режим да се консултирате със специалист по здравословно лечебно хранене.

 

Свързани публикации

Храни, които въздействат благоприятно за отслабване

Храни, които въздействат благоприятно за отслабване

Обновено на: 20.05.2019 г. Преди да започнете консумирането на храни, които въздействат благоприятно за отслабване, добре е да установите причините за натрупването на излишни килограми...

  повече »  
7 съвета за лесно отслабване чрез хранене

7 съвета за лесно отслабване чрез хранене

Свръхтеглото и затлъстяването засягат все по-голяма част от населението на света. Данни сочат , че 65% от световното население живее в страни, в които умират повече хора с наднормено тегло,...

  повече »  
Често допускани грешки при отслабване

Често допускани грешки при отслабване

Наднорменото тегло е един от най-разпространените здравословни проблеми в България и по света. Основни причини за затлъстяването са: •    консумирането на...

  повече »  
Send Email