Начало » Статии » Лечение » Здравословно Отслабване

Здравословно Отслабване

Send Email

Наднорменото тегло е основен проблем в съвременния свят.

Според Световната здравна организация, наднорменото тегло на хората по света се е удвоило от 1980 г.

България е на второ място в света по затлъстяване и свръхтегло сред децата, като 70% от българите са с наднормено тегло.

Има няколко основни фактора, които са ключови за затлъстяването. Главният от тях е нездравословното хранене.

Организмът е структуриран да използва основно прости захари, аминокиселини и мастни киселини. Неправилното комбиниране на храни и консумацията на рафинирани тежки и мазни храни, сложно структурирани протеини и въглехидрати като месо, млечни продукти и нишестета, е предпоставка за натрупването на токсини в организма, отслабването на имунната и ендокринната система. Тези сложни храни не се усвояват пълноценно и се натрупват в организма като излишна телесна маса.

Консумацията на сурови растителни храни, които са богати на ензими, осигурява енергията необходима на организма за храносмилане и усвояване на всички нужни хранителни вещества, без да остават неусвоени остатъци във вид на токсини.

Консумацията на плодове, зеленчуци, кълнове, семена, ядки и хранителни добавки като пчелен прашец, морски водорасли и други, доставят всички тези лесно усвоими хранителни вещества и всички витамини и минерали, без да се изразходва енергията на организма. Същевременно, те пречистват и възстановяват тъканнта на тялото и коригират наднорменото тегло.

За да не се предизвикат сериозни очистителни кризи, към суровата храна могат да се добавят някои безглутенови храни като киноа, амарант, просо, елда, царевица и задушени зеленчуци на пара. С промяната на хранителния режим е препоръчително да се направи и курс за изчистване на дебелото черво.

Лятото е изключително подходящ сезон за този вид здравословно лечебно хранене, който по естествен начин възстановява баланса на организма. Лечебното хранене трябва да бъде съчетано и с редовно движение и физическо натоварване – ходене, разходки сред природата, бягане, плуване, фитнес, йога и други.

Препоръчителен хранителен режим за разтоварване и здравословно отслабване:

Хранителните добавки, които подпомагат много процеса на възстановяване на здравето са:  бирена мая, спирулина, хлорела, АФА, пчелен прашец в минимални количества.

Хранителения режим по-горе е за хора, които нямат сериозни стомашно-чревни заболявания. Поради индивидуалното здравословно състояние на всеки организъм, е важно, преди да предприемете промяна в хранителния си режим да се консултирате със специалист по здравословно лечебно хранене.

 

Свързани публикации

Храни, които въздействат благоприятно за отслабване

Храни, които въздействат благоприятно за отслабване

Преди да започнете консумирането на храни, които въздействат благоприятно за отслабване, добре е да установите причините за натрупването на излишни килограми и затлъстяване. Повечето...

  повече »  
7 съвета за лесно отслабване чрез хранене

7 съвета за лесно отслабване чрез хранене

Свръхтеглото и затлъстяването засягат все по-голяма част от населението на света. Данни сочат , че 65% от световното население живее в страни, в които умират повече хора с наднормено тегло,...

  повече »  
Често допускани грешки при отслабване

Често допускани грешки при отслабване

Наднорменото тегло е един от най-разпространените здравословни проблеми в България и по света. Основни причини за затлъстяването са: •    консумирането на...

  повече »  
Send Email