Начало » Статии

Статии

Комбиниране на храни

Комбиниране на храни

Правилното комбиниране на храните е един от най-важните елементи в здравословното хранене . Това позволява нормалното разграждане на храните в организма и благоприятното протичане на...

  повече »  
Мазнините – полезни или вредни

Мазнините – полезни или вредни

Статията е обновена на: 24.07.2021 г. Мазнините са сред основните компоненти, присъстващи във всички храни. Те са съставени предимно от въглерод, водород и кислород, като се...

  повече »  
Често допускани грешки при вегетарианска диета

Често допускани грешки при вегетарианска диета

Вегетарианската храна, която включва всички видове растителни и млечни храни, може да осигури на организма всички хранителни вещества, от които той се нуждае – витамини, минерали,...

  повече »  
В сугестопедията няма - "трябва". Тук има - "искаш ли?"

В сугестопедията няма - "трябва". Тук има - "искаш ли?"

Интервю на Vita Rama с Мария Дерменджиева -  собственик, управител и вдъхновител на Образователен център "Медия" 1. Каква беше причината един от най-големите...

  повече »  
Какви са ползите от соковете и как да ги консумираме?

Какви са ползите от соковете и как да ги консумираме?

Плодовете и зеленчуците са най-наситената с биологично активни вещества храна. Те са богати на всички видове витамини, минерали, микроелементи, лесно усвоими въглехидрати, белтъчини и съдържат...

  повече »