Начало » Статии » Холистичен подход » 15-минутно зареждане сутрин и вечер

15-минутно зареждане сутрин и вечер

Send Email

Сутринта е най-подходящото време за двигателна практика, с която да увеличим своята сила, енергия, гъвкавост и издръжливост. Със сутрешна тренировка можем да подпомогнем метаболизма и да засилим процесите на детоксикация и усвояване на вещества в организма. Двигателните практики и тренировки повишават нивата на ендорфините, т.нар. хормони на щастието и така подобряват настроението, концентрацията, продуктивността и самочувствието ни.

Според редица изследвания хората, които стават по-рано сутрин и тренират, имат по-добър сън от тези, които тренират привечер. Тъй като упражненията стимулират нервната система, вечерните тренировки могат да затруднят релаксацията и пълноценния сън. Затова включете в сутрешната си рутина двигателна практика или тренировка и започнете деня заредени с жизненост и енергия.

Vita Rama ви представя една специално подбрана последователност от йога упражнения, които да изпълнявате сутрин, след като станете от сън. Те ще ви помогнат да подобрите цялостното си физическо състояние, а за изпълнението им не се изисква специална подготовка. 

Ефекти от тази кратка сутрешна двигателна практика

Двигателна практика за начало на деня

Вижте/изтеглете безплатно „Сутрешни йога упражнения от Вита Рама“

Вечерна релаксираща практика

Независимо дали натоварването ви през деня е било по-силно или по-слабо, препоръчително е в края на деня да отделите време за релаксираща практика и да я направите неизменна част от ежедневието.

Екипът на Център за здравословен живот Vita Rama е подготвил за вас кратка, но много ефективна релаксираща практика, която ще ви помогне да отстраните мускулното, умственото и емоционалното напрежение.

Вижте/изтеглете безплатно „Релаксиращата практика от Вита Рама“ Send Email