Начало » Статии » Холистичен подход » 15 минутно зареждане сутрин и вечер

15 минутно зареждане сутрин и вечер

Send Email

Сутрините са най-подходящото време за двигателна практика и/или тренировка, с която не само да увеличим своята сила, енергия, гъвкавост и издръжливост, но и да подпомогнем метаболизма и да засилим процесите на детоксикация и усвояване на вещества в организма. Двигателните практики и тренировки повишават нивата на ендорфините, т.нар. “хормони на щастието” и повлияват силно позитивно върху настроението, концентрацията, продуктивността и самочувствието ни.

Съществуват много изследвания, които показват, че хората, които стават по-рано сутрин и тренират, имат по-добър сън от тези, които тренират привечер. Тъй като упражненията стимулират нервната система, вечерните тренировки могат да възпрепятстват релаксацията и пълноценния сън. Затова включете в сутрешната си рутина двигателна практика и/или тренировка и започнете деня заредени с жизненост и енергия.

Vita Rama Ви представя една специално подбрана последователност от йога упражнения, които да изпълнявате сутрин, след като станете от сън. Те ще ви помогнат да подобрите цялостното си физическо състояние, а за изпълнението им не се изисква специална подготовка. 

Някои по-конкретни ефекти от тази кратка сутрешна двигателна практика:

Двигателна практика за начало на деня

Вижте/изтеглете безплатно „Сутрешни йога упражнения от Вита Рама“

Вечерна релаксираща практика

Независимо дали натоварването ви през деня е било по-силно или по-слабо, препоръчително е в края на деня да отделите време за релаксираща практика, която да стане неизменна част от ежедневието ви.

Екипът на Център за здравословен живот Vita Rama е подготвил за вас кратка, но много ефективна релаксираща практика, която ще Ви помогне да отстраните мускулното, умственото и емоционалното напрежение в себе си.

Вижте/изтеглете безплатно „Релаксиращата практика от Вита Рама“ Send Email