Начало » Статии » Здраве » 15 минутно зареждане сутрин и вечер

15 минутно зареждане сутрин и вечер

Send Email

Напрежението, шумът, интензивната работата, семейните грижи, както и много други ежедневни неща, всички те съставят на модерният човек много натоварена програма. Това представлява голямо предизвикателство той да намери време, за да подържа тялото си в добра кондиция.
 

Сутринта е най-подходящото време за раздвижване на тялото. 

Причината е, че по този начин се създава една положителна рутина, която освен че подържа тялото в добра форма, има и много други ползи.

Една от тях е, че спортувайки сутрин, вие със сигурност няма да изпуснете своята тренировка. Нещо, което често се случва, ако я планирате за следобед или вечерта, поради натрупаната умора или непредвидени ангажименти.

Друга значителната полза от раздвижването сутрин е това, че то увеличава продуктивността. Това е така, защото упражненията сами по себе си повишават нивата на ендорфин, а той е известен като хормонът на щастието. Той помага самочувствието, настроението и реакциите да се подобрят. Движението сутрин повишава и метаболизма, което позволява на организма да засили процесите на детоксикация и усвояване на веществата.

Вижте диск „Кондиция и Сила“ с Тодор Тодоров

Има много изследвания, които показват, че хората, които стават по-рано сутрин и тренират, имат по-добър сън от тези, които тренират привечер. Тъй като упражненията стимулират нервната система, вечерните тренировки възпрепятстват релаксацията и пълноценният сън.

И това са само част от общите ползи на сутрешната физическа активност.

Сутрешни йога упражнения от Тодор Тодоров.

Представяме ви една специално подбрана последователност от йога упражнения, които да правите сутрин, след като станете. Тя ще ви помогне да подобрите цялостното си физическо благосъстояние, а за изпълнението и не се изисква специална подготовка.

Вижте/изтеглете безплатно „Сутрешните йога упражнения от Vita Rama“


Вижте също диск „Класическа Хатха Йога практика“ с Тодор Тодоров

Ето и някой по-конкретни ефекти от тази кратка сутрешна програма :

Както вече споменахме, сутринта е подходяща за физическо раздвижване, което ще ни даде жизненост и енергия през деня.

Релаксация след напрегнато ежедневие.

Но напрежението и стреса, които хората преживяват в ежедневието си, се проявяват в тялото и ума под различна форма. Често това води до дисбаланс и най-различни заболявания. Това индивидуално напрежение има влияние върху другите хора, което се проявява под формата на нещастен социален и семеен живот, агресия, войни и т.н.

Това, което всички духовни традиции и психолози твърдят е, че спокойствието може да дойде само от вътре но никога от вън. И това се потвърждава много ясно днес. Ясно може да видим, че нито законите, нито полицията, войската, правителството или повечето религии са успели да установят единство и хармония между хората. Затова е много важно всеки един човек да положи усилие и да добие релаксативно отношение към живота. Всеки трябва да създаде един спокоен свят за себе си, който да е изграден от хармония на физическо, емоционално, ментално и духовно ниво. Но първо е важно да се научим да релаксираме ежедневно, отпускайки физическото тяло, умът и емоциите.

Вечерна релаксационна практика от Тодор Тодоров.

Подготвили сме ви една кратка, но много ефективна релаксационна практика, която ще Ви помогне да отстраните мускулното, менталното и емоционалното напрежение след напрегнат ден.

Вижте/изтеглете безплатно „Релаксационната практика от Вита Рама“

 Send Email