Начало » Статии » Холистичен подход » 15 минутно зареждане сутрин и вечер

15 минутно зареждане сутрин и вечер

Send Email

"Ранно пиле рано пее"

Напрежението, шумът, интензивната работата, семейните грижи, както и много други всекидневни неща - всички те натрапват на модерния човек много натоварена програма. Това представлява голямо предизвикателство, той да намери време, за да поддържа тялото си в добра кондиция.

Сутринта е най-подходящото време за раздвижване на тялото

Причината е, че по този начин се създава една положителна рутина, която освен че поддържа тялото в добра форма, има и много други ползи. Една от тях е, че спортувайки сутрин, вие със сигурност няма да изпуснете своята тренировка. Нещо, което често ще се случва, ако я планирате за следобед или вечерта, поради натрупаната умора и/или непредвидени ангажименти.

Друга значителната полза от раздвижването сутрин е в това, че то увеличава продуктивността. Това е така, защото упражненията сами по себе си повишават нивата на ендорфините, които са известни като „хормони на щастието“. Те подобряват самочувствието, настроението, двигателните и умствените реакции. Движението сутрин повишава и метаболизма, което позволява на организма да засили процесите на детоксикация и усвояване на веществата.

Има много изследвания, които показват, че хората, които стават по-рано сутрин и тренират, имат по-добър сън от тези, които тренират привечер. Тъй като упражненията стимулират нервната система, вечерните тренировки могат да възпрепятстват релаксацията и пълноценният сън.

И това са само част от общите ползи на сутрешната физическа активност!

Вижте диск „Кондиция и Сила“ с Тодор Тодоров

Сутрешни йога упражнения от Тодор Тодоров

Vita Rama Ви представя една специално подбрана последователност от йога упражнения, които да правите сутрин, след като станете. Тя ще ви помогне да подобрите цялостното си физическо благосъстояние, а за изпълнението й не се изисква специална подготовка.

Вижте/изтеглете безплатно „Сутрешните йога упражнения от Vita Rama“

Вижте също диск „Класическа Хатха Йога практика“ с Тодор Тодоров

Някои по-конкретни ефекти от тази кратка сутрешна програма:

Както вече споменахме, сутринта е подходяща за физическо раздвижване, което ще ни даде жизненост и енергия и за през деня.

Релаксация след напрегнато ежедневие вечер

Напрежението и стресът, които хората преживяват във всекидневието си, се проявяват в тялото и ума под различни форми. Често това води до дисбаланс и най-различни заболявания. Това индивидуално напрежение има влияние върху другите хора, което се проявява под формата на нещастен социален и семеен живот, битова агресия, войни и т.н.

Това, което всички духовни традиции и психолози твърдят е, че спокойствието може да дойде само отвътре и никога отвън. Този факт се потвърждава много ясно днес. Ние може да видим, че нито законите, нито полицията, войската, правителството или повечето религии са успели да установят единство и хармония между хората. Затова е много важно всеки един човек да се постарае да добие релаксирано отношение към живота. Всеки трябва да създаде един спокоен свят за себе си, който да е изграден от хармония на физическо, емоционално, ментално и духовно ниво. Но първо е важно да се научим да релаксираме всекидневно, отпускайки физическото тяло, ума и емоциите.

Екипът на Vita Rama Ви е подготвил една кратка, но много ефективна релаксираща практика, която ще Ви помогне да отстраните мускулното, умственото и емоционалното напрежение след напрегнат ден.

Вижте/изтеглете безплатно „Релаксационната практика от Вита Рама“

 Send Email