Начало » Статии » Здравословно хранене » 4 съвета за пролетно пречистване на организма

4 съвета за пролетно пречистване на организма

Send Email

Здравето е един от най-важните фактори в човешкия живот. За да сме здрави, енергични и жизнерадостни през цялата година, необходимо е следване на определени природосъобразни методи, диети и техники, съобразени с различните сезони.

Вече е пролет! Един от най-хубавите сезони. Всичко се раззеленява, разпуква и пробужда. Има много повече слънце и топло време, подходящо за всякакви видове физически активности и спорт.

Пролетната атмосфера предразполага към по-радостно настроение, по-добро самочувствие и повече здраве. Ето защо пролетта е и най-добрият сезон за пречистване, подмладяване и укрепване на имунната система.

Здравословен център Vita Rama ви предлага четири полезни съвета за пролетно пречистване на организма. Всички те са лесни, практични и приложими спрямо днешния начин на живот. Може да опитате всички видове пречиствания или само някои от тях – изборът е изцяло във вашите ръце.
 

1) Разтоварване с пълноценно растително хранене

Най- лесният за следване метод за разтоварване на организма е преминаване към пълноценно растително хранене за период от 14-21 дни.

Изключете всички видове животински продукти, както и различните концентрирани мазнини, които ползвате. Включете богат набор от растителни храни във вид на сокове, салати, кълнове, основни ястия:

Чрез този вид здравословно хранене ще облекчите храносмилателната си система; метаболитните процеси в организма ще започнат да протичат нормално; глюкозата ще се усвоява по-лесно и като резултат ще сте по-жизнени и енергични, ще се подобри и цялостното ви здравословно състояние.
 

2) Пречистване на стомашно-чревния тракт

Здравият стомашно-чревен тракт е основа на цялостното ни здраве. Ето защо, когато говорим за пречистване, е добре да започнем от него.

Така се изчистваме и от излишните токсични остатъци, натрупани вследствие на зимното хранене с по-тежки и мазни храни; ще възстановим и нормалното pH на чревния тракт; ще подобрим ефективността на усвояване на хранителните елементи и като резултат ще подобрим здравето си.
 

3) Пречистване на черния дроб

Пролетта е период на активност на черния дроб. Можем да му помогнем, като го пречистим. Предлагаме ви мек и лесно приложим метод за изчистване и възстановяване на чернодробните канали, жлъчка и лигавица.

Колкото по-дълго време изпълнявате тази програма, толкова по-добри резултати ще имате. След около месец започват да се случват „чудеса“ с организма ви: черният дроб вече “диша“; улавяте невероятно чувство на лекота в организма си, нервната система се успокоява и уравновесява.


4) Цялостно пречистване на организма със сокове

Прясно изцедените сокове са мощен и пречистващ, и зареждащ природен метод, чрез който да възстановим нашето здраве. Пролетта е един от най-подходящите сезони за соколечние. Затова ви препоръчваме:

- Моркови (100 мл), спанак (100 мл), краставица (100 мл);
- Маруля (100 мл), ябълки (100 мл), селъри или листа от керевиз (50 мл), малко парче пресен джиджифил;
- Сладък картоф (100 мл), ябълки (100 мл), моркови (50 мл), селъри или листа от керевиз (50 мл), малко парче пресен корен куркума;
- Ябълки (100 мл), броколи (50 мл), селъри или листа от керевиз (50 мл), лайм (50 мл), малко парче пресен джинджифил.

Соковото разтоварване ще осигури почивка на храносмилателните органи, ще пречисти кръвоносната система, ще допринесе за по-лесно детоксициране на организма, жизнената енергия ще се пренасочи в посока възстановяване и подобряване функцията на клетките. Като краен резултат ще сте по-здрави и с повече енергия.

На всеки два-три месеца правете някакъв вид разтоварване, за да не губите форма и винаги се съобразявайте с моментното състояние на организма. Ако пълноценното растително хранене стане ваш начин на живот, ще можете да се радвате дълго време на здраве и жизненост!
 Send Email