Начало » Статии » Храни и Добавки » Зелени супер храни за повишаване на имунитета

Зелени супер храни за повишаване на имунитета

Send Email

Значението на храните, които подсилват имунитета през зимата

Качеството и количеството от хранителни елементи, които приемаме, са от първостепенно значение за нашето здраве. Подходящата и правилна диета е предпоставка за чист организъм и прием на достатъчно хранителни вещества, които да подсилват имунитета ни. Ако имунната ни система е добре, има много по-голям шанс съпътстващите зимата вируси и грипове да стоят настрана от нас. Превенцията е винаги по-добра мярка, отколкото лечението, така че защо да не инвестирате предварително в своето здраве и щастие, вместо впоследствие да харчите средства за лекарства и въпреки това да се чувствате зле?!

Най-лесният начин да повишим имунитета си през зимния сезон е като увеличим приема на имуностимулиращи храни. Приемът на зелени супер храни през есенните и зимните месеци със сигурност ще повиши имунитета ни. Не трябва да забравяме както за качеството на храната, така и за влиянието на движението върху имунната ни система. Ако менюто ни изобилства от салати и зърнени храни, в комбинация със зелени супер храни, ако редовно се движим и спортуваме – със сигурност ще се радваме на добро здраве и много енергия!

Зелените супер храни

АФА синьо-зелени водорасли

АФА е една от най-добрите хранителни добавки на планетата. Тя има множество ползи за здравето, една от които е да стимулира имунитета. Според д-р Гете Дженсън, който провежда обширно изследване за влиянието на АФА и други синьо-зелени водорасли върху имунната система, приемът на Афанизоменон флос-акве (АФА) има много добър ефект върху кръвообращението и клетките, които отговарят за имунната функция при хората.

АФА е много полезен продукт, който може да помогне в отслабена имунна система или неправилни имунни реакции. АФА водораслите съдържат висока концентрация на фикоцианин в синия си пигмент, който благоприятства повишаването на имунитета, като стимулира производството на повече стволови клетки от костния мозък. Стволовите клетки са основната форма на всички клетки и могат да бъдат трансформирани във всякакви клетки, включително Т-клетки, макрофаги и други.

Поръчайте АФА синьо-зелени водорасли от Магазина на Vita Rama тук!

Спирулина

Това е друг вид синьо-зелено водорасло, което също е сред най-полезните растителни организми, които са известни на хората. Тя съдържа силна концентрацията на микроелементи, които зареждат организма и влияят благоприятно върху имунната система.

Имуностимулиращите качествата на спирулината трудно могат да бъдат преувеличени, поради това, че тя има уникалната способност да се бори с инфекциите, да подобрява функционирането на клетките и дори да държи настрана болести като рака. Тъмнозеленият цвят на спирулина показва колко богата е тя на хлорофил, който от своя страна има детоксикиращ ефект и помага на тялото да се изчиства от атмосферни и други замърсители.

Спирулината подобрява клетъчната комуникация на организма и има способността да възстановява ДНК. Изследвания показват, че малки количества от нея могат да помогнат за равновесието и стабилизирането на имунната система, тъй като освобождават повече метаболитна енергия, която дава жизненост. Това е причината хора, които приемат спирулина, често да усещат, че имат повишени нива на енергия.

Може да поръчате от магазина на Vita Rama:
Хавайска спирулина на таблетки

Фитопланктон

„Има много малко продукти, които осигуряват всички, или дори повечето, от суровините, които са нужни за производството на нови клетки и поддържането на съществуващите. Проблемът е, че ние се нуждаем от всички тях заедно, за да сме здрави. Един от онези редки продукти, които съдържат почти всичко необходимо, е океанският фитопланктон.“ Д-р Джери Теннант

Фитопланктонът е невероятен имунностимулатор. Той съдържа:

Пшенични и ечемични стръкове на прах

Пшеничните и ечемичните стръкове на прах са много добри източници на почти всички хранителни елементи, които са от първостепенна важност за организма. Неслучайно те се вписват в групата на супер храните. Освен общите ползи за здравето, те въздействат много благоприятно върху имунната система:

Прочетете още:

Приемът на зелени супер храни през есенните и зимните месеци със сигурност ще повиши имунитета ни. Не трябва да забравяме и качеството на храната, и влиянието на движението върху върху имунната ни система. Ако менюто ни изобилства от салати и зърнени храни, в комбинация със зелени супер храни, ако редовно се движим и спортуваме, със сигурност ще се радваме на добро здраве и много енергия.Send Email