Начало » Статии » Храни и добавки » Топ 10 най-важни хранителни добавки за пълноценен живот

Топ 10 най-важни хранителни добавки за пълноценен живот

Send Email

Основно изискване за здрав, енергичен и щастлив живот, е правилното хранене. Устойчиви традиции и съвременни научни данни подкрепят заключението, че то е построено изключително или силно преобладаващо върху цялостните растителни храни. Днес обаче е трудно винаги да се намират такива, които да са пресни и със съвършено качество, а и някои съставки се изразходват по-усилено и/или се усвояват по-зле, поради стресови, медикаментозни и климатични въздействия.

Кои са особено ценните добавки за допълване на адекватния начин на хранене и начин на живот?

1. Серапептаза ензими. Един от малкото устойчиви на храносмилателните сокове, системни ензими. При прием на гладно насища кръвта и тъканите, като пречиства кръвоносните съдове и проблемните огнища из тялото. Особено значение, при компетентен прием, има за редуциране на срастванията след вирусни инфекции на белите дробове и при други локации. Само тук – висока концентрация от 250 000 IU!

2. Мултивитамини за бременни Optimal Prenatal, 240 капсули. Оптимална комплексна добавка за бременни и кърмещи жени, но също така за всеки, който иска да ползва качествени витамини и микроелементи, във високоусвоими форми. Дозировката и времето на прием може да варира индивидуално и според указанията на консултиращия специалист.

3. Пробиотик ProBiota HistaminX. Единствената универсална пробиотична формула на нашия пазар. В състава му са предвидени само полезни микроорганизми, които не отделят хистамин и следователно са подходящи за чувствителните към него (те не понасят останалите пробиотици, а дори и пробиотичните храни).

4. Омега-3 от водорасли - EPA & DHA (Opti3). За разлика от рибните източници, специалните водорасли, от които се получава този продукт, са отгледани в чиста среда и предлагат висока концентрация на DHA, която най-трудно се получава или преобразува от обичайните растителни източници. Употреба – от 1 до 100-годишна възраст; с особена стойност от бременните и кърмещи жени на растително хранене!

5. Витамин B комплекс Плюс. При нужда от концентрирано набавяне на този коктейл от водноразтворими витамини, това е един от най-подходящите продукти. В него те са в оптимални съотношения и във високоусвоими форми. По-големи са нуждите от тях при усилено физическо натоварване, бърз растеж на организма или намалено усвояване на съответните съставки от храните.

6. Магнезий (Optimal Magnesium). Съвременна, високоефективна форма на този често дефицитен минерал, свързан с подпомагащи усвояването и действието му аминокиселини. С основно значение за противостресовата и антитоксична защита на организма, подпомага ензимните и хормонални процеси, с особена стойност при нервна свръхчувствителност, безсъние и крампи на мускулите.

7. Макрокомплекс. Важни минерали, аминокиселини и витамин С в един удобен комплекс за всекидневна употреба. Особено се препоръчва при лошо усвояване и/ или усилена загуба на тези основни съставки, като например при усилено растящи и трениращи, бременни и кърмещи жени, загуба на течности, храносмилателни проблеми и затруднена обмяна поради напредваща възраст.

8. Веган Про-колаген, Vegan Pro-collagen на прах. Уникален комплекс от аминокиселини с растителен произход, от които организмът произвежда собствен колаген и еластин – основни компоненти на съединителната тъкан в костите, ставите, кожата и целия организъм. (Животинският колаген, за сравнение, има сериозни минуси, като нечист произход, риск от алергии и необходимост организмът да го разлага и отново да включва получените аминокиселини в градивните си процеси.)

9. Пребиотик комплекс Gut Health на прах. Vita Rama Nutrition предлага микс от многобройни видове преобиотични фибри – гаранция за оптималното изхранване на полезните чревни бактерии и от там – за доброто здраве на храносмилателната и имунната системи, а също и за по-добра обмяна, настроение и енергетика.

10. Фолинова киселина, Folinic acid, таблетки за смучене. Една рядко срещана, но много полезна форма на фолиевата киселина (витамин В9), която подпомага целостта на нуклеиновите киселини и устойчивостта на генетичния материал спрямо негативни мутации. Особено се препоръчва при определени генетични полиморфизми, които предразполагат към по-ранни или по-тежко протичащи заболявания (включително злокачествени). Приемът може да е продължителен, ако се препоръчва това от консултиращия специалист.

Екип “Здраве” на Vita Rama e на ваше разположение за лична консултация, в следствие на която да ви бъде изградена индивидуална програма на прием, спрямо нуждите, дефицитите и дисбаланса в конкретно вашия случай. Можете да заявите на тел.: 0894 46 55 44.

Вземете Топ 10 от най-важните хранителни добавки от Био здравословен магазин Vita Rama.Send Email