Начало » Статии » Храни и добавки » Пребиотиците - единственият път към чревно здраве

Пребиотиците - единственият път към чревно здраве

Send Email

Човешкото тяло е удивително сложно устроена система и функционира като организъм, чрез различните му органи, тъкани и системи. Една от тези системи е стомашно чревния тракт, където живеят трилиони други живи същества, които образуват вашата вътрешна екосистема или вашият микробиом.

Какво е микробиомът?

Микробиомът е уникална колекция от микроорганизми, която се състои от редица различни видове бактерии, археи, вируси, паразити и гъбички. Тези микроорганизми играят жизненоважна роля в храносмилането на храната, която ядете, и усвояването на хранителните вещества. Бактериите съставляват по-голямата част от вашия микробиом – около 30-50 трилиона клетки. Самото човешко тяло съдържа около 37 трилиона човешки клетки, така че всъщност вие сте приблизително наполовина бактерии и наполовина хора. Човешкият микробиом е уникален като пръстовия ви отпечатък, съставен от стотици различни видове бактерии.

Какво представлява човешката микробиота?

Съвкупността от микроби, които живеят в човешкото тяло и върху него, е известна като микробиота. Микробиомът се отнася до пълния набор от гени в тези микроби. Микробните гени значително влияят върху функционирането на тялото и дори превъзхождат човешките гени, които са само 1 % в сравнение с бактериалните гени, които са 99%, като съотношение. Всеки от нас има уникална микробиота и уникален микробиом. Микробите, които живеят в тялото ви се определят от това, на което сте изложени и тези колонии постоянно се променят. Географията, здравословното състояние, стресът, диетата, възрастта, полът и всичко, до което се докосвате влияят върху състава на вашата микробиота. Да кажем, че храната, която е полезна за вашето тяло е едновременно полезна и за развитието и поддържането на вашия микробиом. Колкото е по-силен и разнообразен, толкова по-добре ще се чувствате както на физическо ниво, така и на ментално. Личния избор на храна е решаващ и от съществено значение за положителното оформяне на микробиома. Колкото повече се придържате към цели растителни храни, като плодове, зеленчуци, зърнени и бобови храни, приготвени и комбинирани по подходящ начин, толкова повече пребиотици ще имате, които ще захранват по-голямо разнообразие от коменсални бактерии във вашата микробиота.

Какво представляват фибрите?

Фибрите (пребиотици) са основна храна за вашите приятели, които очакват да изберете правилната храна за да могат след това и те да ви се отплатят. По този начин вие ще изградите една добра процъфтяваща екосистема. Затова яжте разнообразна растителна храна, богата на фибри, така вие си осигурявате най-добрите условия както за вашите приятели бактериите, така и за общото здраве на целия организъм. Пробиотичните добавки също могат да помогнат за укрепване на микробиотата, но тук идва ролята на специалиста да определи кои видове са най-подходящи за вашето моментно здравословно състояние.

Дисбалансът в храносмилателната система се свързва с различни цялостни проблеми в тялото:

За вас сме разработили продукта Пребиотик Gut Health със специално подбрани, научно доказани пребиотици, които имат уникалната способност да колонизират, моделират и възобновят специфичния здравословен микробиом на всеки един от вас. Но не забравяйте, че правилното хранене е основа, която не може да бъде заменена с нито един пребиотик или пробиотик.

В състава на Пребиотик Gut Health сме включили:

1. Галактоманан

Този пребиотик е с висока разтворимост, висока стабилност и може да бъде силно ферментирал и използван от чревната флора, получена след хидролиза на зърна гуар като суровина.

Ползите от него са:

2. MOS

3. Полидекстроза

4. Изомалтоолигозахариди (IMO)

5. Глюкоолигозахариди:

6. Баобаб фибри:

7. Акациеви фибри

8. Инулин

9. Ксилоолигозахарид

10. Екстракт от Сибирска чага

Изграждането на по-силна имунна система и подобряването на мозъчните функции са само някои от предимствата на нашия иновативен продукт, предназначен да ви помогне да живеете пълноценно.
Нашата уникална формула от пребиотици е проектирана, за да ви помогне да постигнете хармония в организма си и да се насладите на живот, пълен с енергия и жизненост. Намерете вътрешната си равновесие сега с Пребиотик Gut Health!Send Email