Масажи

Масажите подпомагат процесите на детоксикация, възстановяване и освежаване, както и осигуряват пълноценна релаксация и почивка от градския стрес и забързаното ежедневие.

Юмейхо терапия

Юмейхо терапията е създадена от проф. Масаиуки Сайонджи от Япония, който посвещава значителна част от живота си на изучаването на различни източни терапии и разработва своя собствена система от 100 техники, наречена „Хълбочно-наместваща Юмейхо терапия“.

Юмейхо представлява уникална система от специфични притискащо-разтриващи похвати, които:

Юмейхо терапията е една уникална и автентична комбинация от различни видове масажи, която се стреми към премахването на първопричината за проблема, а не само към третирането на симптомите.

По този начин тя дава на тялото възможността да се самолекува, да увеличи жизнените си сили и да поддържа нормалното функциониране на различните органи и системи.

Шиацу терапия

Шиацу терапията е завършена методика за релаксиращ масаж, която се извършва по специална система от точки и меридиани и има за цел да:

Освен с оздравителен характер, масажната шиацу терапия се прилага и с цел превенция и профилактика на здравето.

Дълбокотъканен масаж

Дълбокотъканният масаж е вид дълбоко регенериращ масаж с комбинирани техники на рефлекторните зони по цялото тяло.

На базата на рефлексотерапията и отделните точки, които рехабилитаторът стимулира, по време на дълбокотъканния масаж се достига до различни органи и системи.

Масажът се извършва със специалните ароматерапевтични комбинации:
За Него: Малкият принц (българска роза, грейпфрут, сладък портокал, лавандула).
За Нея: Женски баланс (копър сладък, върбинка, градински чай).
Етеричните масла са комбинирани с бадемово масло така, че да се поемат през кожата и да навлязат в кръвта, където носят прилив на енергия и позитивност.

Структуриращ антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж въздейства върху целулита чрез „разбиване“ и съдейства за по-бързото му дрениране и отстраняване. Енергичните и бързи масажни техники и движения, използвани при антицелулитния масаж, спомагат за физиологичното извайване на третирания участък и за възвръщането на тонуса, еластичността, мекотата и гладкостта на кожата и подкожната тъкан.

Антицелулитният масаж:

Масажът се извършва със специална ароматерапевтична комбинация Vita Rama с ценни свойства като тоник и лимфен стимулант.
Подпомага отслабването, действа стягащо, диуретично и освежаващо. Съдържа хвойна, кипарис, кедър, грейпфрут, ким. 

Коремен масаж /Висцерална терапия/

Висцералната терапия е комбинация от различни масажни движения с разтягащ и вибрационен характер, при които се използва и гъвкав дълбок натиск за подпомагане на нормалните подвижност, тонус и движение на вътрешните органи и техните съединителни тъкани.

Чрез висцералната терапия се освобождава напрежението и се премахват спазмите на вътрешните органи, което оказва благоприятно въздействие върху успешното възстановяване на техните функции.

Висцералният масаж:

Биоенерготерапия

Терапията комбинира енергийното въздействие на акупунктура, гуаша и други древнокитайски техники с най-новите научни постижения на биоенергетиката и неврологията. Прилагането на слабо честотен биоток по меридианите на тялото води до подобрение на кръвообращението, възстановяване на ин-ян баланса на вътрешните органи и цялостната хомеостаза. За максимален ефект е препоръчително да се направят поне 2-3 терапии.

Рефлексотерапия

Рефлексотерапията се основава на принципа, че всички органи, жлези и системи в тялото са проектирани върху зони или рефлексни точки по ходилата и ръцете. Чрез масаж на тези точки, рефлексотерапевтът намалява напрежението в целия организъм.

Основният ефект от рефлексотерапията е релаксацията, която:

Релаксиращ масаж

С леки и плавни движения, масажът въздейства успокояващо, премахва насъбралото се напрежение и подпомага възстановителните сили на организма.

Извършва се със специална ароматерапевтична комбинация за пълна релаксация, в която ароматът е свеж, ментов, цветен, топъл и сладък, с цитрусови нотки. Ще усетите успокоение след емоционално разстройство, прилив на оптимизъм и увереност. Съдържа цитратна мента, планинска лавандула, зелена мандарина. 

Китайски масаж

Китайският традиционен масаж е най-ефективен при проблеми на опорно-двигателния апарат и се фокусира върху гръбначния стълб и целия гръб. Разтриването се прави по енергийните меридиани на тялото, за да стимулира нервните окончания, излизащи от гръбначния стълб към всички органи в коремната кухина. Масажът е подходящ при обща скованост на тялото от заседналост, болки в кръста, гърба и ишиас, схванати врат и горна част на гърба, депресивни състояния, безсъние, тревожност, физически и емоционален стрес.  

Спортен масаж

Спортният масаж премахва умората и подобрява гъвкавостта на мускули и стави. Използват се специални масажни масла, които подпомагат намаляването на мускулното напрежение, подобряването на кръвообращението и лимфопотока. Масажът е подходящ не само за професионални спортисти, но и за всички хора, които поддържат добра физическа форма. За максимален ефект са препоръчителни поне 2-3 спортни масажа.