Начало » Статии » Лечение » Как Отслабнах с 50 кг

Как Отслабнах с 50 кг

Send Email

Димитър Бишев:
"Свалих над 50 кг, нормализирах кръвното, излекувах язва и рефлукс, регулирах сърцето и си върнах живота благодарение на
здравословнa програмa Отслабване на Vita Rama.


„Мисли позитивно!“, „Храни се здравословно!“ - все звучащи кухо и абстрактно лозунги. Често, за да обърнем внимание на здравето си, е необходимо да достигнем предела. Нещо трябва силно да ни разтърси, за да осъзнаем колко е важно да бъдем отговорни към начина, по който се храним и живеем. За Димитър Бишев от Стара Загора кризата настъпва през 1999 г., първата му съпруга си отива само за няколко месеца от рак. Натрупаният стрес се отразява на здравето на младия мъж и той започва да качва килограми. С тях се натрупват проблемите със сърдечносъдовата система и храносми-
лателния тракт. Неусетно Димитър достига 149 кг, а с тях и списъкът със заболявания се увеличава стремглаво: от високо кръвно налягане до колит, гастрит, язва на дванадесетопръстника и гастроекзофагиален рефлукс. 11 години по-късно, малко преди да навърши 40, Димитър вече пие по две шепи лекарства. „Много се бях уплашил, бях пристиснат до стената“, споделя пред "Списание 8" Бишев.

В този момент на пълна безизходица Димитър се среща със специалиста по интегрална природна медицина д-р Димитър Пашкулев, част от екипа към лечебния център „Вита Рама“. С тяхното запознанството идва осъзнаването, че част от любимите му храни, макар и вкусни, могат да бъдат враг за организма. На пръв поглед менюто на Димитър е здравословно. Той избягва да яде месо, не пие алкохол, храни се основно с млечни продукти. Но се оказва, че една от причините за здравословните му проблеми е именно в основния прием на сирене и кашкавал. Натрупването на мазнини в комбинация с огромния стрес са повлияли пагубно върху организма на Димитър. „Не можех да хапна и една хапка. Коремът ми се надуваше като барабан и изпитвах болка“, спомня си Бишев за времето преди да спазва лечебния хранителен режим.

Няколко години по-късно, през 2014-а, Димитър се среща със специалиста по лечебно хранене Слави Славов, един от двигателите на център „Вита Рама”. Той му дава вяра и надеждата, че нещата са обратими. През лятото на 2015 г. Димитър Бишев се записва в програма „Здраве” към центъра. Слави му изготвя индивидуален хранителен режим. Още първия ден Бишев спира да пие дългия списък от предписани медикаменти. „Цяла нощ чаках да се появят болките, но това така и не се случи”, разказва ни мъжът от Стара Загора. Голямата изненада настъпва втория ден, когато Димитър усеща не само, че болките са отшумели, но и че кръвното му налягане е започнало да се нормализира. Кантарът също не остава безразличен и отчита положителната промяна.

В центъра, Димитър комбинира изготвения му режим с набор специални упражнения от йога традицията. Благодарение на тях успява да се пребори със сковаността и болката в кръста, които преди са го държали на легло в продължение на 12 дни. „Там научих най-важното да имам ангажимент към самия себе си. Преди това се лутах, те ми показаха как правилно да протича денят ми”, искрено споделя Димитър. Комбинацията от йога и вкусни, но правилно подбрани ястия, му помагат само за седмица да стъпи на крака. След излизането от „малкият оазис”, както сам Димитър нарича лечебния център, започва да прилага наученото, и стриктно спазва поставения му режим: 70% плодове и зеленчуци, 20% зърнени храни и 10% бобови. За 2 г. той се връща на момчешките 84 кг., изключвайки напълно мазнините от менюто си за сметка на полезните, даващи енергия въглехидрати. Това повлиява на кръвното налягане, което достига до нормалните нива от 120 горна граница на 80 долна. Няма и помен от предишния пулс 95, сега той варира 52-58. Макар да ръководи счетоводна къща, обслужваща 80 фирми и да му се налага да провежда по 65 часа телефонни разговори седмично, Димитър успява да остане уравновесен и спокоен, благодарение на новия си начин на живот.

В началото настоящата му съпруга е леко скептична към новите продукти на трапезата. Но тъй като храната е разнообразна и вкусна, и най-важното здравословна, тя променя менюто на цялото семейство. Резултатите не закъсняват: забележителен успех има при майката на Димитър, която е с диабет тип 2, и благодарение на този начин на хранене подобрява значително състоянието си. Двете дъщери на Бишев пък лекуват настинка и менструални болки чрез хранителен режим, съставен от Слави Славов. В началото към скептичните гласове се включват и неговите приятели. Но веднъж им се налага цял ден да бъркат бетон на ръка. Всички са капнали от умора, само Димитър е пълен с енергия. Това ги смайва: „Яде 2 кг смокини и имаш толкова сила?” След този момент вече никой от тях не оспорва положителното влияние на здравословното хранене. „Беше към 19 часа, а имах сили да работя още толкова”, спомня си с усмивка Димитър.

Започнете и вие вашата промяна със здравословна програма Отслабване на Vita Rama!

Свързани публикации

Излекувах Диабета за 16 дни

Излекувах Диабета за 16 дни

Автор: Ганета Сагова – главен редактор на списание 8. Диабет тип 2. Поставиха тази диагноза на баща ми Цанко Сагов толкова отдавна, че даже не помним кога точно се е случило -...

  повече »  


Send Email