Начало » Статии » Холистичен подход » Екипът на Vita Rama за Здравословни програми - Зима 2020

Екипът на Vita Rama за Здравословни програми - Зима 2020

Send Email

Здравословни програми Vita Rama - Зима 2020 стартират на 11 януари в Пампорово. За 6-та поредна година нашите специалисти по здравословно хранене, йога инструктори, кулинари и масажисти се събират, за да предложат най-доброто от Здравословна система Vita Rama, да ви помогнат да подобрите здравето и жизнеността си, да пречистите организма си по естествен начин и да ви научат как да приготвяте правилно и здравословно храната си.

Какво е Здравословна система Vita Rama?

Системата Vita Rama има цялостен, холистичен подход. Тя разглежда здравето като хармония между физическото, умственото и духовното тяло. Базирана е на дългогодишния опит на специалистите на Vita Rama в природосъобразния начин на живот.
В здравословна система Vita Rama храната е истинско лекарство за организма. Затова и пълноценното здравословното хранене – правилният избор, комбинация и приготвяне на храните, е в основата й.
Движението е живот! Ето защо вторият компонент е разнообразие от двигателни активности: йога упражнения, гимнастика, пилатес, кардио упражнения, фитнес, разходки сред природата, танци и други активности, които да помогнат за вашата детоксикация, жизненост и енергия.
В допълнение са и различните аюрведични, японски, китайски масажи и терапии, които подпомагат детоксикацията на организма и отслабването.
Чистият въздух и красивата природа, в комбинация с постоянна грижа, индивидуален подход и специално отношение към всеки гост от страна на екипа на Vita Rama са от изключително значение.
Същевременно с това, чрез практиките на релаксация и медитация, човек може да постигне така нужния баланс и вътрешна хармония.

Прочетете повече:

Коя е нашата естествена храна?
Как да отслабнем след празниците чрез движение?

Екип здравословно хранене и здраве

Всекидневното наблюдение и индивидуалният подход към всеки човек един от ключовите фактори за постигане на много добри резултати с всички гости на Vita Rama. Независимо дали престоят в центъра е свързан със здравословен проблем, профилактично за пречистване и отслабване или просто за здравословна почивка, всеки гост има възможност да получи нужното внимание и насоки от нашите специалисти с дългогодишен опит. Нашите дългогодишни специалистите по здравословно хранене и природна медицина Георги Славов, д-р Димитър Пашкулев и Слави Славов ще ви очакват отново.

Георги Славов е главен специалист – диетолог по здравословно хранене и основател на здравословна система Vita Rama. В търсене на правилното здравословно хранене, той се среща с известната българска лечителка Лидия Ковачева, която променя живота му. Въпреки образованието му на диетолог, тя е тази, която му дава същинското образование – знанието и практиката за природосъобразното хранене. Георги Славов е един от онези специалисти, които винаги обръщат специално внимание на всеки един, потърсил помощта му, а знанието и опитът му по отношение на правилното хранене са безценни.

Д-р Димитър Пашкулев (специалист-лекар по природна медицина) е основна част от експертния екип на Център за здравословен живот Vita Rama. Той е активен участник в изготвянето на препоръките за правилно хранене, прием на билки и натурални добавки, както и в разработването на природни продукти. Д-р Димитър Пашкулев завършва медицина през 1986 г. и всъщност е един от първите лекари, посветили се на цялостното природолечение. Широкият спектър на познания и експертиза в областта на медицината, природните продукти, храни и добавки удивлява всеки негов пациент.

Слави Славов е сертифициран нутриционист, специалист по здравословно хранене в Център за здравословен живот Vita Rama. Той вижда своята житейска мисия в това да помага на хората да постигат здраве чрез процесите на детоксикация, правилно хранене, експертиза на клетъчно ниво и цялостен подход включващ движение и практики за осъзнаване на духа. Слави Славов ще ви очаква на здравословни програми Vita Rama от 11 януари до 22 февруари на Пампорово, за да ви помогне по пътя към здравето споделяйки с вас опита си, натрупан през годините, както и знанията си, придобити от университета "University of Natural Health" завършен през 2018 г. със специалност нутриционист и магистър по „Природно здраве и Лечение“.

Мелис Джинни е нов член на екипа и за първи път ще бъде част от зимни здравословни програми Vita Rama! Тя е завършила висше образование със специалност инструктор по хранене и ще бъде асистент на екип здравословно хранене и здраве.

Екип физически активности, медитация и анимация

Нашите инструктори по физически активности, медитация и анимация ви очакват и тази година със специално подготвена ежедневна програма, подходяща както за начинаещи, така и за напреднали:

Тодор Тодоров е главен инструктор по йога и физически активности в Център за здравословен живот Vita Rama. Неговата мисия е да помага и ентусиазира хората за по-добро здраве и психо-физическо състояние чрез методите на йога, физически, дихателни упражнения и релаксация. От 2015 г. всяка година изучава и специализира различни нива на Ащанга Виняса йога в шалата на К. Патаби Джойс – „KPJYI” в Майсор, Индия. Тодор е изключително внимателен и опитен инструктор, който обръща внимание на всеки един детайл по време на практиките си, както и демонстрира индивидуален подход към всеки гост и неговото ниво на издръжливост.

Десислава Янева е вторият ни инструктор по йога и физически активности.
Освен това Деси е аниматор и води следобедните занимания за деца, като се опитва да им предава знание за здравословен начин на живот под формата на интересни и вълнуващи образователни игри, подходящи за всяка възраст. Тя е организатор и на част от вечерните програми в Пампорово – женски кръг, работилница за женска красота и танцова медитация „Отвъд ограниченията“.
Деси е прекрасен и отговорен човек, изключително приятелски настроена към всички гости и може да ви помогне да се раздвижите и влезете във форма за много кратко време.

Младен Балабанов е лектор по йога и медитация. Занимава се с бхакти йога и мантра медитация от 1988 г. Посещавал е многократно Индия за различни курсове и специализации. От него ще научите повече за това как да се справим със стреса в ежедневието, как да успокоим ума и сетивата си, както и кой е най-подходящият и лесен метод за релаксация и медитация.
Младен е основен водещ и на киртан мантра медитацията, неразделна част от Здравословни програми Vita Rama всяка година. Това е вид музикална мантра медитация, която ни пренася отвъд ежедневните притеснения, намалява стреса и успокоява ума.

Прочетете повече: Киртан йога - лесна практийа за медитация


Екип масажи и терапии

Голяма роля за пълния релакс на гостите ни по време на Здравословни програми Vita Rama - Зима 2020 играят и масажите, от които всеки гост може да се възползва.
Те подпомагат процесите на детоксикация, възстановяване и освежаване, както и осигуряват истинска почивка от градския стрес и забързаното ежедневие.
Нашите опитни масажисти са специализирани в различни масажни терапии и техники и имат индивидуален подход към нуждите и изискванията на всеки човек.

Мартин Кръстев, който е в екипа от 2015 г., е специалист с четвърти дан юмейхо, занимава се също с шиацу, рефлексотерапия и висцерални (коремни) масажи, които имат положителен ефект върху подобрение на функцията на вътрешните органи, тонуса и отслабването. В момента продължава обучението си със специалност медицинска рехабилитация и ерготерапия в университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Бургас.

Венцислава Конова е специалист по аюрведични масажи с масла, марма терапия и рефлексотерапия. Масажите на Венци отпускат нервната система, балансират енергийния поток в тялото, подмладяват и подхранват клетките. Гостите на Vita Rama ще имат възможност да се възползват и от два нови вида масажа, които Венци ще предлага: дълбок (висцерален) масаж на корема и антицелулитен масаж за по-ефективен детокс и отслабване.

Тази година в екипа масажисти се включват и двама нови терапевти – Александра Савова и Белла.

Ароматерапията на Александра противодейства на негативните ефекти от стреса и напрежението, а крайната цел е балансиране и поддържане на общото състояние, подобряване на концентрацията и възстановяване на тонуса.

Белла е от Китай и освен традиционни китайски масажи и техники, ще можете да се възползвате и от специални козметични процедури за подмладяване, в които тя е специалист.
Една от тях е Хайфу лифтингът, революционна иновативна лифтинг технология с множество ползи за кожата, които включват:

Заличаването на следите от остаряване с Хайфу лифтинг реално е много по-ефективно от всички останали неоперативни лифтинг процедури.
Радиочестотният лифтинг с антиейджинг ефект, както и безиглената мезотерапия са още две допълнителни нови процедури, специално разработени за жени, които осигуряват видимо намаляване на бръчките и забавяне на процесите на застаряването на кожата.

Екип Кухня

Екипът на Vita Rama няма да бъде завършен без нашите опитни готвачи и кулинари, които ежедневно приготвят вкусни и здравословни ястия по системата на Vita Rama: разнообразие от сокове, шейкове, салати, сосове, пробиотични млека от ядки и семена, крекери, хлябове, супи, бульони, основни ястия, веган кюфтета и десерти.
Готвенето е един от четирите ключови компонента на здравословното хранене, наред с избора на хранителни продукти, комбинирането на храни, хранителните навици и средата, в която се храним. По време на кулинарните работилници ще се убедите колко лесно и вкусно може да бъде здравословното хранене и ще отнесете новите знания и умения вкъщи, заредени с много вдъхновения и нови рецепти.

Тази година нашият мениджър Кухня е Антон Василев, технолог, който от дълги години разработва рецептите и менютата на Vita Rama, съобразени изцяло със здравословната система и представени под формата на традиционни български ястия, приготвени по правилен начин. Именно той стои зад разнообразното и вкусно меню за закуска, обяд и вечеря. Неговият опит, творчески умения и внимание към най-дребните детайли създават впечатляващо вкусни резултати всеки път.

Като част от екип Кухня вече четири години е и Виктор Апостолов, хлебар, специализирал се в правенето на здравословни глутенови и безглутенови хлябове и кюфтенца. А пиците на Виктор са неустоими и са любимото ястие на всички в събота вечер.

Ако сте посещавали летните здравословни програми на Vita Rama, сигурно вече познавате и Гергана, Йордан, Венци и Лили, които продължават да приготвят вкусни ястия и по време на зимните ни програми в Пампорово.Тази зима в екипа на кухнята се включва и Елена – създател и дългогодишен мениджър и готвач в здравословна пекарна Хатори във Варна.

Екип мениджмънт

За да предоставяме качествено обслужване и за да могат гостите на Vita Rama да се чувстват добре по време на престоя си, организацията е от огромно значение.
„Зад кадър“ стоят Ленко Славов, Екатерина Илиева и Милчо Милчев, които се грижат за безпроблемното протичане на работните процеси и правят всичко възможно, за да осигурят комфорта на гостите ни по време на програмите.

Ленко Славов е програмен мениджър в Център за здравословен живот Vita Rama. Завършил е Американския университет – Благоевград, специалност „Политика, международни отношения и антропология“. Ленко притежава много добри организационни умения, търпеливост и изключителна мотивация. Той никога не се колебае да отдели специално внимание на всеки гост, който има нужда от него. Ще го видите още в събота вечер, на представянето на екипа, по време на което дава основна информация на новодошлите гости относно седмичната програма, различните занимания и най-посещаваните мероприятия – закуска, обяд и вечеря.

Екатерина Илиева е фронт деск мениджър и специалист връзки с клиенти. Тя ще ви помогне да направите своята резервация за Здравословни програми Vita Rama - Зима 2020, ще ви даде необходимата информация и ще ви посрещне на рецепция при пристигането ви. Екатерина обича да казва, че нейната основна мисия е „осигуряване на доверие, грижа и отдаденост към всеки един гост на Vita Rama“.

Милчо Милчев също е в екипа на Vita Rama вече няколко години. Той заема длъжността мениджър техническа поддръжка, транспорт и логистика. Неговата всеотдайност, отговорност и отзивчивост във всяка една ситуация, са се доказали не веднъж. Милчо е способен да намери решение на всеки един технически проблем, независимо колко е сложен или колко време отнема!

Елате и изживейте една незабравима седмица сред прекрасна природа и кристално чист планински въздух, с вкусна и здравословна храна, йога, физически упражнения, лекции за здравословен начин на живот, СПА, масажи, разходки и много други интересни занимания и практики.
А отслабването, детоксът и подобрението на здравето ви са гарантиран положителен страничен ефект от престоя ви при нас!Send Email