Начало » Статии » Холистичен подход » Екипът на Vita Rama за Здравословни програми - Зима 2020

Екипът на Vita Rama за Здравословни програми - Зима 2020

Send Email

Екипът на Здравословни програми Vita Rama – Зима 2020 

Здравословни програми Vita Rama – Зима 2020 стартират на 11 януари в Пампорово. За 6-а поредна година нашите специалисти по здравословно хранене, йога инструктори, кулинари и масажисти се събират, за да предложат най-доброто от Здравословна система Vita Rama, да ви помогнат да подобрите здравето и жизнеността си, да пречистите организма си по естествен начин и да ви научат как да приготвяте правилно и здравословно храната си.

Какво е Здравословна система Vita Rama?

Системата Vita Rama има цялостен, холистичен подход. Тя разглежда здравето като хармония между физическото, умственото и духовното тяло. Базирана е на дългогодишния опит на специалистите на Vita Rama в природосъобразния начин на живот.

В здравословна система Vita Rama храната е истинско лекарство за организма. Затова и пълноценното здравословното хранене – правилният избор, комбинация и приготвяне на храните, е в основата й.

Движението е живот! Ето защо вторият компонент е разнообразие от двигателни активности: йога, медитация, гимнастика, пилатес, кардио упражнения, фитнес, разходки сред природата, танци и други активности, които да помогнат за вашата детоксикация, жизненост и енергия.
В допълнение са и различните аюрведични, японски, китайски масажи и терапии, които подпомагат детоксикацията на организма и отслабването.

Чистият въздух и красивата природа, в комбинация с постоянната грижа, индивидуалния подход и специалното отношение към всеки гост от страна на екипа на Vita Rama, са от изключително значение.
Същевременно с това, чрез практиките на релаксация и медитация, човек може да постигне така нужния баланс и вътрешна хармония.

Прочетете повече:

Коя е нашата естествена храна?

Как да отслабнем след празниците чрез движение?

Екип здравословно хранене и здраве

Всекидневното наблюдение и индивидуалният подход към всеки човек са сред ключовите фактори за постигането на много добри резултати с всички гости на Vita Rama. Независимо дали престоят в центъра е свързан със здравословен проблем, профилактично за пречистване и отслабване, или просто за здравословна почивка, всеки гост има възможност да получи нужното внимание и насоки от екипа ни. Нашите дългогодишни специалистите по здравословно хранене и природна медицина Георги Славов, д-р Димитър Пашкулев и Слави Славов ще ви очакват отново!

Георги Славов е главен специалист – диетолог по здравословно хранене и основател на Здравословна система Vita Rama.

В търсене на правилното здравословно хранене, той се среща с известната българска лечителка Лидия Ковачева, която променя живота му. Въпреки образованието му на диетолог, тя е тази, която му дава същинското образование – знанието и практиката за природосъобразното хранене.

Георги Славов е един от онези специалисти, които винаги обръщат специално внимание на всеки един, потърсил помощта му, а знанието и опитът му по отношение на правилното хранене са безценни.

Д-р Димитър Пашкулев (специалист-лекар по природна медицина) е основна част от експертния екип на Център за здравословен живот Vita Rama. Той е активен участник в изготвянето на препоръките за правилно хранене, прием на билки и натурални добавки, както и в разработването на природни продукти. 

Д-р Димитър Пашкулев завършва медицина през 1986 г. и всъщност е един от първите лекари, посветили се на цялостното природолечение. Широкият спектър от познания и експертиза в областта на медицината, природните продукти, храни и добавки, удивлява всеки негов пациент.

Слави Славов е сертифициран нутриционист, специалист по здравословно хранене в Център за здравословен живот Vita Rama. 

Той вижда своята житейска мисия в това да помага на хората да постигат здраве чрез процесите на детоксикация, правилно хранене, експертиза на клетъчно ниво и цялостен подход, включващ движение и практики за осъзнаване на духа. Слави Славов ще ви очаква в Здравословни програми Vita Rama от 11 януари до 22 февруари в Пампорово, за да ви помогне по пътя към здравето, споделяйки с вас опита си, натрупан през годините, както и знанията, придобити от университета University of Natural Health, завършен през 2018 г. със специалност нутриционист и магистър по „Природно здраве и лечение“.

Мелис Джинни е нов член на екипа и за първи път ще бъде част от зимни здравословни програми Vita Rama! Тя е завършила висше образование със специалност инструктор по хранене и ще бъде асистент на екип здравословно хранене и здраве.

Екип физически активности, медитация и анимация

Нашите инструктори по физически активности, медитация и анимация ви очакват и тази година със специално подготвена ежедневна програма, подходяща както за начинаещи, така и за напреднали:

Тодор Тодоров е главен инструктор по йога и физически активности в Център за здравословен живот Vita Rama. Неговата мисия е да помага и ентусиазира хората за по-добро здраве и психо-физическо състояние чрез йога, физически, дихателни упражнения и релаксация. От 2015 г. всяка година изучава и специализира различни нива на Ащанга Виняса йога в шалата на К. Патаби Джойс – KPJYI в Майсор, Индия.

Тодор е изключително внимателен и опитен инструктор, който обръща внимание на всеки един детайл по време на практиките си и демонстрира индивидуален подход към всеки гост и неговото ниво на издръжливост.

Десислава Янева е вторият ни инструктор по йога и физически активности.

Освен това Деси е аниматор и води следобедните занимания за деца, като се опитва да им предава знание за здравословен начин на живот под формата на интересни и вълнуващи образователни игри, подходящи за всяка възраст. Тя е организатор и на част от вечерните програми в Пампорово – женски кръг, работилница за женска красота и танцова медитация „Отвъд ограниченията“.

Деси е прекрасен и отговорен човек, изключително приятелски настроена към всички гости и може да ви помогне да се раздвижите и влезете във форма за много кратко време.

Младен Балабанов е лектор по йога и медитация. Занимава се с бхакти йога и мантра медитация от 1988 г. Посещавал е многократно Индия за различни курсове и специализации. От него ще научите повече за това как да се справите със стреса в ежедневието, как да успокоите ума и сетивата си, както и кой е най-подходящият и лесен метод за релаксация и медитация. 

Младен е основен водещ и на киртан мантра медитацията, неразделна част от Здравословни програми Vita Rama всяка година. Това е вид музикална мантра медитация, която ни пренася отвъд ежедневните притеснения, намалява стреса и успокоява ума.

Прочетете повече:

Киртан йога - лесна практика за медитация

Екип масажи и терапии

Голяма роля за пълния релакс на гостите ни по време на Здравословни програми Vita Rama - Зима 2020 играят и масажите, от които всеки гост може да се възползва.

Те подпомагат процесите на детоксикация, възстановяване и освежаване, както и осигуряват истинска почивка от градския стрес и забързаното ежедневие.

Нашите опитни масажисти са специализирани в различни масажни терапии и техники и имат индивидуален подход към нуждите и изискванията на всеки човек.

Мартин Кръстев, който е в екипа от 2015 г., е специалист с четвърти дан юмейхо, занимава се също с шиацу, рефлексотерапия и висцерални (коремни) масажи, които имат положителен ефект върху подобрението на функцията на вътрешните органи, тонуса и отслабването. В момента продължава обучението си със специалност медицинска рехабилитация и ерготерапия в университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Бургас.

Венцислава Конова е специалист по аюрведични масажи с масла, марма терапия и рефлексотерапия. Масажите на Венци отпускат нервната система, балансират енергийния поток в тялото, подмладяват и подхранват клетките. Тази година гостите на Vita Rama ще имат възможност да се възползват и от два нови вида масажа, които Венци ще предлага: дълбок (висцерален) масаж на корема и антицелулитен масаж за по-ефективен детокс и отслабване.

Ароматерапията на Александра Савова противодейства на негативните ефекти от стреса и напрежението, а крайната цел е балансиране и поддържане на общото състояние, подобряване на концентрацията и възстановяване на тонуса.

Белла е от Китай и освен традиционните китайски масажи и техники, ще можете да се възползвате и от специалните козметични процедури за подмладяване, в които тя е специалист.

Една от тях е Хайфу лифтингът, революционна иновативна лифтинг технология с множество ползи за кожата, които включват: намаляване на бръчките, стягане на кожата, повдигане на бузите, веждите и клепачите, както и премахване на мазнините по лицето и тялото. Заличаването на следите от остаряване с Хайфу лифтинг реално е много по-ефективно от всички останали неоперативни лифтинг процедури.

Радиочестотният лифтинг с антиейджинг ефект, както и безиглената мезотерапия са още две допълнителни, специално разработени за жени нови процедури, които осигуряват видимо намаляване на бръчките и забавяне на процесите на застаряването на кожата.

Екип кухня

Екипът на Vita Rama няма да бъде завършен без нашите опитни готвачи и кулинари, които ежедневно приготвят вкусни и здравословни ястия по системата на Vita Rama: разнообразие от сокове, шейкове, салати, сосове, пробиотични млека от ядки и семена, сурови крекери, хлябове, супи, бульони, основни ястия, веган кюфтета и десерти.

Готвенето е един от четирите ключови компонента на здравословното хранене, наред с избора на хранителни продукти, комбинирането на храни, хранителните навици и средата, в която се храним. По време на кулинарните работилници ще се убедите колко лесно и вкусно може да бъде здравословното хранене и ще отнесете новите знания и умения вкъщи, заредени с много вдъхновения и нови рецепти.

Тази година нашият мениджър кухня е Антон Василев, технолог, който от дълги години разработва рецептите и менютата на Vita Rama, съобразени изцяло със здравословната система и представени под формата на традиционни български ястия, приготвени по полезен начин. Именно той стои зад разнообразното и вкусно меню за закуска, обяд и вечеря. Неговият опит, творчески умения и внимание към най-дребните детайли създават впечатляващо вкусни резултати всеки път.

Част от екип кухня вече четири години е и Виктор Апостолов, хлебар, специализирал се в здравословни глутенови и безглутенови хлябове и кюфтенца. А пиците на Виктор са неустоими и са любимото ястие на всички в събота вечер.

Ако сте посещавали летните здравословни програми на Vita Rama, сигурно вече познавате и Гергана, Йордан, Венци и Лили, които продължават да приготвят вкусни ястия и по време на зимните ни програми в Пампорово.

Тази зима в екипа на кухнята се включва и Елена – създател, дългогодишен мениджър и готвач в здравословна пекарна Хатори във Варна.

Екип мениджмънт

За да предоставяме качествено обслужване и за да могат гостите на Vita Rama да се чувстват добре по време на престоя си, организацията е от огромно значение.

„Зад кадър“ стоят Ленко Славов, Екатерина Илиева и Милчо Милчев, които се грижат за безпроблемното протичане на работните процеси и правят всичко възможно, за да осигурят комфорта на гостите ни по време на програмите.

Ленко Славов е изпълнителен директор на Център за здравословен живот Vita Rama. Завършил е Американския университет – Благоевград, специалност „Политика, международни отношения и антропология“. Ленко притежава невероятни организационни умения, търпеливост и изключителна мотивация. Той никога не се колебае да отдели специално внимание на всеки гост, който има нужда от него.

Ще го видите още в събота вечер, на представянето на екипа, по време на което дава основна информация на новодошлите гости за седмичната програма, различните занимания и най-посещаваните мероприятия – закуска, обяд и вечеря.

Екатерина Илиева е фронт деск мениджър и специалист връзки с клиенти. Тя ще ви помогне да направите своята резервация за Здравословни програми Vita Rama - Зима 2020, ще ви даде необходимата информация и ще ви посрещне на рецепцията при пристигането ви. Екатерина обича да казва, че нейната основна мисия е „осигуряването на доверие, грижа и отдаденост към всеки един гост на Vita Rama“.

Милчо Милчев също е в екипа на Vita Rama вече няколко години. Той заема длъжността мениджър техническа поддръжка, транспорт и логистика. Неговата всеотдайност, отговорност и отзивчивост във всяка една ситуация, са се доказали неведнъж. Милчо е способен да намери решение на всеки един технически проблем, независимо колко е сложен или колко време отнема.

Екипът на Център за здравословен живот Vita Rama ви кани да се включите на Здравословни програми Vita Rama - Зима 2020, които ще се проведат в Пампорово от 11 януари до 22 февруари!

Елате и изживейте една незабравима седмица сред прекрасна природа и кристално чист планински въздух, с вкусна и здравословна храна, йога, физически упражнения, лекции за здравословен начин на живот, СПА, масажи, разходки и много други интересни занимания и практики.

А отслабването, детоксът и подобрението на здравето ви са гарантиран положителен страничен ефект от престоя ви при нас!Send Email