Начало » Статии » Холистичен подход » Движението може да направи чудеса за нас

Движението може да направи чудеса за нас

Send Email

Интервю с Мартин Севери

Разкажете накратко за себе си, професионалния си опит, вашата връзка с темите здраве, храна, движение, личностни принципи, ценности в работата?

Докато бях студент по математика в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, се сблъсках с учението на Ведите и практиката на йога. Те веднага предизвикаха у мен интерес, който с течение на времето нарастна и постепенно ме въвлече в много живототрансформиращи приключения. Първото от тях беше пътуване до Индия, там се запознах с невероятни личности, които промениха по невероятен начин живота ми. Една от тези промени беше пътуването и заминаването ми за Япония. Поради силния интерес, който имах към източната култура и бойни изкуства, се установих там. Започнах личен бизнес и да практикувам редовно карате и ММА – смесени бойни изкуства. 

Работата ми в Токио като мениджър на известния вегетариански ресторант DevaDeva Cafe, както и опитът ми из Азия и Европа като лектор по теория и практика на Веда и Веданта, ми помогнаха да се срещна с най-различни хора и да събера впечатления от много култури и начини на живот. Източната култура и учението на йога са интегрално свързани с темата за здравето и хармонията в живота. Това е основната причина, поради която винаги се опитвам да разширявам познанията си за практическото им приложение в живота и работата. Самото пътуване и адаптацията към нови условия винаги са били здравословно предизвикателство и стимул за търсене на златната среда.

Каква беше мотивацията ви да станете част от екипа на Vita Rama?

Прекрасните хора от екипа на Vita Rama. Атмосферата, която екипът създава. Ефективният метод на хранене и разбира се, невероятните контакти с хората, които идват и разцъфтяват пред очите ни.

Каква е връзката между здравето, храната и движението?

Здравето е комплексен фактор, а храната и движението са ключови параметри за баланса му. Затова в нашата програма са еднакво застъпени както като индивидуално съобразена диета, така и като програма за физическо натоварване под формата на йога, комплекси с физически активности, игри и походи сред природата.

Какво може да направи движението за нас?

Чудеса! Без преувеличение. Нашият личен опит, както и опитът на всички природни лечители, показва, че хората преоткриват здравето, радостта и щастието в живота си, като следват адекватна програма за движение и спорт. 

Как влияе движението на заболяванията при прилагането на Здравословната система Vita Rama?

Чрез Здравословната система Vita Rama ние прилагаме ефективен комплекс от физически активности, който включва йога асани и пранаяма, динамични натоварвания и разтягане, рехабилитационни упражнения, колективни игри, танци и походи сред красивата природа. Отрицателната йонизация на въздуха, която е уникална характеристика на Емона, е изключително благоприятна за белодробни, респираторни и редица други здравословни състояния. Климатът позволява бързото възстановяване, стимулира добрия апетит и създава спокойна атмосфера за отмора и тренировки. Ние не очакваме хората тук да гладуват, а ги балансираме и тонизираме, така че да се възстанови нормалният калориен баланс чрез индивидуална диета и активно движение.

Вашето определение за здравословен живот?

Движение, добра храна, спокойствие на ума, хигиена и разбира се, любов.

Прочетете още:

Как да сме винаги с добро самочувствие и в хубаво настроение?

Как да се справим с нежеланието да тренираме?Send Email