Начало » Статии » Холистичен подход » Движението може да направи чудеса за нас

Движението може да направи чудеса за нас

Send Email

1. Разкажете накратко за себе си, професионалния си опит, вашата връзка с темите: здраве, храна, движение, личностни принципи, ценности в работата?

Мартин Севери.

Като студент по математика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се сблъсках с учението на Ведите и практиката на йога и това веднага предизвика интерес, който с течение на времето само се изостри и постепенно ме въвлече в много живототрансформиращи приключения. Този интерес ме отведе в Индия и ме запозна с хора, които промениха живота ми завинаги. Интересът ми към източните бойни изкуства, пък ме отведе в Япония, където установих своя бизнес, продължих да практикувам карате и Mixed Martial Arts (Смесени бойни изкуства) в най-добри условия.

Работата ми в Токио като мениджър на известния вегетариански ресторант DevaDeva Cafe, както и опита ми из Азия и Европа като лектор върху теорията и практиката на Веда и Веданта, ми помогнаха да се срещна с най-разнообразни хора и да събера впечатления от много култури и начини на живот. Източната култура и учението на Йога са интегрално свързани с темата за здравето и хармонията в живота. Поради тази основна причина, аз винаги съм се опитвал да разширявам познанията си за практическото им приложение в живота и работата. Самото пътуване и адаптация към нови условия винаги са били стимул за търсене на „златна среда“ и здравословно предизвикателство.

2. Каква беше мотивацията ви да станете част от екипа на Vita Rama?

Прекрасните хора от екипа на Vita Rama. Атмосферата, която екипът създава. Ефективният метод на хранене и разбира се, прекрасните контакти с хората, които идват и разцъфват пред очите ни.

3. Каква е връзката между здраве, храна и движение?

Здравето е комплексен фактор. И храната и движението са ключови параметри за баланса му. Затова в нашата програма са еднакво застъпени както индивидуално съобразената диета, така и индивидуално съобразената програма за физическо натоварване под формата на йога, физио-комплекси, игри и походи сред природата.

4. Какво може да направи движението за нас?

Чудеса! Без преувеличение. Ние имаме собствения си опит, а и опита на хиляди други хора, които са преоткрили радостта от живота и здравето чрез ангажиране в адекватна физио-програма.

5. Как повлиява движението на заболяванията, които се повлияват благоприятно от здравословна система Vita Rama?

Ние прилагаме ефективен физио-комплекс, който включва йога асани и пранаяма, динамични натоварвания и разтягане, рехабилитационни упражнения, колективни игри и походи сред красивата природа на Родопите. Отрицателната йонизация на въздуха, която е уникална характеристика на района тук, при нас е изключително благоприятна за белодробни, респираторни, както и за редица други здравословни състояния. Климатът позволява бързо възстановяване, стимулира добър апетит и създава спокойна атмосфера за отмора и тренировки. Ние не очакваме хората тук да гладуват, а ги балансираме и тонизираме, така че да се възстанови нормалният калориен баланс чрез индивидуална диета и активно движение.

6. Вашето определение за здраве?

Движение, добра храна, спокойствие на ума, хигиена и разбира се, любов.Send Email