Начало » Новини » 21 юни – Международен ден на йогата

21 юни – Международен ден на йогата

Send Email

Светът отбелязва една много специална дата – 21 юни, Международния ден на йогата, заради цялостния принос на тази древна физическа, умствена и духовна практика. По традиция, такива специални дни имат за цел да обърнат фокуса на общественото внимание към значими социални явления, а в случая това е повишаването на световната осведоменост за множеството ползи от практикуването на йога.

Обединяваща тялото и съзнанието, днес йогата е неразривна част от живота на безброй хора по целия свят. Популярността й не спира да расте лавинообразно, заради огромното й отражение върху съвременния живот и многообразието от различните й форми.

Мото на Международния ден на йогата

Всяка година този ден е посветен на различна тема, като за 2022 г. тя е „Йога за човечеството“. Тазгодишното мото е избрано неслучайно и да изрази ролята на йогата за човечеството за облекчаване на страданието по време на пика на пандемията от COVID-19. Пандемията обостри отключването на тежки депресивни състояния и показа острата нужда на обществото да обръща повече внимание на физическото и душевното здраве.

Осмото поредно издание на Международния ден на йогата ще бъде отбелязано и от Здравословен център Vita Rama със специална кампания. За да направим практиките още по-достъпни за всички желаещи, йога студиото на Vita Rama обявява нов летен ценоразпис:

 

1 посещение – 14 лв.

Карта за 6 посещения – 78 лв.

Карта за 8 посещения – 96 лв.

Карта за 12 посещения – 120 лв.

 

Запазете място за желаната йога практика

 

Прочетете повече по темата:

Видове Йога – I част

Видове йога – II част

Йога и духовното здраве

Стрес и Медитация – I част

Стрес и Медитация – II част

Send Email