Начало » Статии » Здраве » Настройте тялото си да се самолекува с Техниката Боуен

Настройте тялото си да се самолекува с Техниката Боуен

Send Email

Техниката Боуен (Боутек) е изцяло нова концепция за лечение на тялото. Тя не е нито заимствана, нито подобна, на която и да е друга методика. Лечението Боуен (Боутек) се състои от нежни движения с палци и пръсти върху мускули и съединително-тъканни структури, директно върху кожа или леки дрехи.

Тези движения изпращат съобщения до нервната система, възвръщайки клетъчната памет до едно предпочитано, балансирано и отпуснато ниво.

По време на процедурата има чести, но важни паузи, които позволяват на тялото да реагира и активира оздравителния процес.

Резултатите могат да бъдат забележителни, дори само от една процедура, защото тялото продължава да се самолекува през следващите няколко дни.

Често, само няколко процедури са необходими, за да се повлияе благоприятно настоящето състояние.

Терапевтът може да третира конкретен проблем или да въздейства върху тялото като цяло.

За разлика от много други мануални модалности Техниката Боуен не използва силови манипулации.

Терапевтът не насилва тялото да направи “това, което му се каже”, а оставя тялото само да направи това, от което има нужда, за времето, от което има нужда.

Механизми на действие на Техниката Боуен:

Проприорецепция: Проприорецепторите са сетивни нервни влакна в края на периферната нервна система. Всяко докосване на кожата стимулира тези рецептори, които изпращат импулси към главния и гръбначния мозък, където информацията от тях се обработва и се изпраща обратен отговор към съответната зона.

Фасции: Фасцията създава пространство между отделните мускули и мускулни групи, като позволява оптимално и здравословно движение на течностите към всички тъкани. Те са най-разпространените структури в нашето тяло и са изключително богати на нерворецептори, като броят в тях е по-голям, отколкото в кожата. Почти всяко движение Боуен се прави на нивото на повърхностната фасция.

Вегетативна нервна система: Тази система контролира 80% от функциите на нашето тяло и ни поддържа живи. Техниката Боуен успява да балансира вегетативната нервна система, като възвръща на тялото ни усещането за спокойствие и баланс. Постига се фаза на по-дълбока релаксация, в която хранителните вещества и течности се абсорбират, асимилират и доставят до тъканите по-лесно. Отпадните метаболични продукти се отстраняват и клетките имат възможността да се възстановяват и регенерират.

Пиезоелектричен поток: Електричен заряд генериран при механично въздействие върху тъканите. Нежното разтягане и оказаният натиск с движенията Боуен, променят пиезоелектричния потенциал на фасцията и течностите в нея, което води до освобождаване на подвижността й и повишаване на микроциркулацията в засегнатите тъкани.

Солитон вълни: Те са различни от другите видове вълни, защото могат да задържат енергията в себе си. Освободени в тялото те създават вибрации, които изчистват резонанса натрупал се с времето от токсини, заболявания, травми, емоции.

Техниката Боуен се препоръчва за всички възрасти.

Остри, хронични, неврологични и психо-соматични заболявания се подобряват след Боуен процедура.

Научете повече какво лекуваме в Лечебен Център Vita Rama

Състояния, които се повлияват много добре от Боуен терапията са:

Елате и научете как да използвате лечебната сила на Техниката Боуен в Лечебен Център Vita Rama! Очакваме Ви!
 
 Send Email