Начало » Статии » Холистичен подход » Настройте тялото си да се самовъзстановява с техниката Боуен

Настройте тялото си да се самовъзстановява с техниката Боуен

Send Email

Техниката Боуен (Боутек) е нова концепция за лечение на тялото, която не е нито заимствана, нито подобна на която и да е друга методика. Лечението Боуен се състои от нежни движения с палци и пръсти върху мускули и съединително-тъканни структури директно върху кожата или през леки дрехи. Тези движения изпращат съобщения до нервната система, възвръщайки клетъчната памет до едно предпочитано, балансирано и отпуснато ниво.

По време на процедурата има чести, но важни паузи, които позволяват на тялото да реагира и да активира оздравителния процес. Резултатите могат да бъдат забележителни дори само от една процедура, защото тялото продължава да се самовъзстановява през следващите няколко дни. Често са необходими само няколко процедури, за да се подобри състоянието.

Терапевтът може да третира конкретен проблем, или да въздейства върху тялото като цяло. За разлика от много други мануални техники, Боуен не използва силови манипулации. Терапевтът не насилва тялото да направи „това, което му се каже“, а го оставя само да направи това, от което има нужда, за времето, от което има нужда.

Механизми на действие на техниката Боуен

Проприорецепция

Проприорецепторите са сетивни нервни влакна в края на периферната нервна система. Всяко докосване на кожата стимулира тези рецептори, които изпращат импулси към главния и гръбначния мозъци, където информацията от тях се обработва и се изпраща обратен отговор към съответната зона.

Фасции

Фасцията създава пространство между отделните мускули и мускулните групи, като позволява оптималното и здравословно движение на течностите към всички тъкани. Те са най-разпространените структури в нашето тяло и са изключително богати на нерворецептори, чиито брой в тях е по-голям, отколкото в кожата. Почти всяко движение Боуен се прави на нивото на повърхностната фасция.

Вегетативна нервна система

Тази система контролира 80% от функциите на нашето тяло и ни поддържа живи. Техниката Боуен успява да балансира вегетативната нервна система, като възвръща на тялото ни усещането за спокойствие и баланс. Постига се фаза на по-дълбока релаксация, в която хранителните вещества и течности се абсорбират, асимилират и доставят до тъканите по-лесно. Отпадните метаболитни продукти се отстраняват, а клетките имат възможността да се възстановяват и регенерират.

Пиезоелектричен поток

Това е електричен заряд, който се генерира при механично въздействие върху тъканите. Нежното разтягане и оказаният натиск с движенията Боуен променят пиезоелектричния потенциал на фасцията и течностите в нея, което води до освобождаване на подвижността й и повишаване на микроциркулацията в засегнатите тъкани.

Солитон вълни

Те са различни от другите видове вълни, защото могат да задържат енергията в себе си. Освободени в тялото, те създават вибрации, които изчистват резонанса, натрупал се с времето от токсини, заболявания, травми, емоции.

Боуен – за всички възрасти

След Боуен процедура могат да се подобрят остри, хронични, неврологични и психо-соматични заболявания.

Научете повече при какви проблеми можем да ви помогне екипът на Център за здравословен живот Vita Rama

Приложение на Боуен терапията

Редица здравословни състояния, симптоми и заболявания могат да бъдат повлияни от тази съвременна мануална техника.

Елате и научете как да използвате лечебната сила на техниката Боуен в Здравословен Център Vita Rama! Очакваме ви!
 
 Send Email