Начало » Статии » Холистичен подход » Прахладананда Свами

Прахладананда Свами

Send Email

Прахладананда Свами е пътуващ монах (саняси) в древната традиция на Гаудия Ваишнавизма. Роден е през 1949 г. в Бъфало, щата Ню Йорк. Завършва психология и английски език в университета в Бъфало.


През януари 1969 г. Прахладананда Свами се присъединява към ИСКОН (ISCON - International Society for Krishna Consciousness – Международно Общество за Кришна Съзнание) и получава посвещение в традицията от Шрила Прабхупада, основателят на ИСКОН.
 
Прахладананда Свами участва в откриването на нови храмове, изнася беседи в американски университети, служи като храмов президент и др.

През 1982 г. приема духовния сан санйаса и започва да пътува интензивно по света.

През 1987 г. Прахладананда Свами получава обучение по аюрведа в Индия при д-р Лиладхар Гупта и д-р Шри Кришна Чайтаня.

От 1990 г. Прахладананда Свами оглавява отдела на здравеопазването в ИСКОН. Като министър на здравеопазването, Прахладананда Свами изнася семинари за аюрведа и издава здравно списание.

От 1991 г. Прахладананда Свами поема и длъжността министър на сана саняса (сана на отречението от светския живот) в ИСКОН.

Дейности и квалификации

Прахладананда Свами е дипломиран учител по Айенгар йога. Преподава ведическа астрология, както и ведическа философия, като изнася лекции също и върху текстове като Бхагавад-Гита и Шримад Бхагаватам.
Практикува тай-чи повече от 20 години.

През последните 20 години пътува интензивно, а дестинациите на пътуванията му са предимно Австралия, Нова Зеландия, Хонг Конг, Русия, Белгия, Испания и Перу.
 

Прочетете още:

Пречистване и възстановяване с аюрведа

 Send Email