Начало » Статии » Холистичен подход » Магията на звуко-вибрационния масаж с тибетски и кристални купи

Магията на звуко-вибрационния масаж с тибетски и кристални купи

Send Email

Питали ли сте се коя е терапията, която отговаря напълно на вашите нужди и изисквания? Все пак, може вече да сте го установили, но ще ви споделим за едно чудодейно и мощно средство в помощ на здравето. Масаж с тибетски и кристални купи. Макар и необичаен за нашите географски ширини, този вид терапевтичен метод все повече набира популярност и има защо. Затова си струва да прочетете за него.

Звуко-вибрационният масаж с купи представлява съчетание от древната мъдрост на тибетската култура и научните факти на съвремието. Този уникален метод използва съчетание от звук и масаж, за да въздейства положително на физическо, ментално и емоционално ниво.

Как действа масажът с тибетски и кристални купи?

Идеята е, че всяка част от тялото ни отговаря на определена звукова честота, а когато звукът на купите резонира с тази честота, това допринася за премахването на неразположението, което имаме натрупано някъде в тялото. По този начин можем да „настроим“ тялото си да се върне към жизнеността. Накратко, да се освободим от блокажи, стрес, болки, умора и др.

Терапевтичният звук, извлечен от тибетските и кристални купи, прониква дълбоко на клетъчното ниво, стимулирайки естествените механизми за възстановяване на тялото. Звуковите вълни преминават през тъканите и оказват благотворно въздействие върху мускулите, стимулирайки кръвообращението. Релаксиращите масажни движения предразполагат към дълбоко отпускане, близо до медитативно състояние, което позволява естествено освобождаване от всякакви блокажи.

Ползи

Този вид масаж е известен със своите всеобхватни ползи. Освен релаксация и подобрение на физическото здраве, тибетските и кристалните купи помагат и за постигане на душевен покой. Често срещани ефекти са по-добър сън, намалено ниво на стрес и повишена яснота на ума.

Според проучване, публикувано в National Library of Medicine, неврофизиологичните ефекти от звуковия масаж с пееща купа могат да се тълкуват като преминаване към по-съзнателно, медитативно състояние на съзнанието. Интервенцията се възприема като полезна за благосъстоянието. Доказано е, че такава нефармакологична терапия облекчава различни симптоми, включително болка, тревожност и стрес, както и подобрява качеството на живот

Висок процент от участниците в това проучване съобщават, че са по-спокойни и балансирани.

Къде да посетим такава терапия?

Възползвайте се през февруари от изключителният масаж с тибетски и кристални купи в Здравословен център Vita Rama, ул. „Петър Берон“ 9. Нашият опитен терапевт Милена Велева ще ви очаква. Запазете час ТУК или на телефон 0894 46 55 44.Send Email