Начало » Статии » Холистичен подход » Мама, бебе и ученик – здрави и щастливи чрез природосъобразен начин на живот!

Мама, бебе и ученик – здрави и щастливи чрез природосъобразен начин на живот!

Send Email

Размери на актуалната проблематика

Непрекъснато се снижава плодовитостта при жените и мъжете. Здравето при бременните ерозира. Пълноценното кърмене на бебето през първата година е все по-нисък процент и е рядкост през втората и третата година. По-големите деца масово се хранят непълноценно, обездвижват се, претоварват сетивата и механичната си памет, а не развиват задълбочено разбиране и емпатия. Семейното възпитание, училището, улицата и социалните мрежи подтикват децата към неприродосъобразен живот, объркани ценности и безпомощност пред различните кризи.

Пренатална профилактика

Родителите - поне 6 месеца преди зачатието - следва да преминат на над 90% цели растителни храни, да се движат разнообразно и да регулират стресовите моменти. Профилактичните изследвания да се разширят към общото здраве и генетичните предразположения.

Хранене и начин на живот на бременната майка

Възможно е да се състави меню, включително със суперхрани и добавки, което доставя всичко необходимо за бъдещата майка и бебето, без да ги претоварва с тежки и токсични храни. Природните фактори и приспособените към физиологията на жената практики са допълнително важни.

Кърмене и захранване на бебето

Една дузина прости правила ще помогнат на жените да поддържат добро количество и качество на кърмата. Необходими са постепенност и избирателност в добавянето на нови храни, според развиващата се усвояваща способност на детето. 

Важните преходи от кърмаческата до пубертетната възраст

От прохождането, през семейната и училищната социализация, до тинейджърската хормонално-емоционална буря – за всеки стадий има оптимизиращи принципи на хранене, режим, обучение и общуване.

Важни добавки за бременни и деца

Мултивитамини за бременни Optimal Prenatal - Включва подходящи форми и съотношения на важните макро- и микроелементи и витамини.

Есенциални аминокиселини за жени - Удобно допълва белтъчния прием, специално при трудна усвояемост или непоносимост на редица бобови и ядки.

Мултивитамини за бременни Prenatal Essentials. - Концентрирана формула за витамини и микроелементи, когато вече се приемат достатъчно макроелементи. 

Мултивитамини за деца, дъвчащи таблетки - С богат набор от отлично усвоими витамини и хелирани минерали.

Мултивитамини за деца, дъвчащи таблетки, Methyl-Free - Подобен продукт, но без метилирани форми, подходящ за някои генетични типове.

Омега-3 EPA & DHA - течна - Натурални висши Омега-3 мастни киселини – храна за мозъка, кръвообращението и имунитета, подходяща за вегани. Водорасловият източник не е обременен, за разлика от рибните, с морски токсини.

Вижте селекция от ефективни хранителни добавки за здрави мама, бебе и учеинк в Био здравословен магазин Vita Rama:Send Email