Начало » Статии » Холистичен подход » Факт! Дезодорантите водят до генни мутации и хормонален дисбаланс - заложи на БИО ПРОДУКТИ!

Факт! Дезодорантите водят до генни мутации и хормонален дисбаланс - заложи на БИО ПРОДУКТИ!

Send Email

Нашумялата тема в последните години за продуктите в категория ,,антиперспиранти” носи със себе си логичния въпрос: какво са те?

Почти никой средностатистически краен потребител не умее и не се старае да чете малките буквички в описанието на своята козметика. А всъщност, дълбоко подценяван е фактът, че всичко, което слагаме върху кожата си се абсорбира и навлиза в нашия кръвопоток, преди черния дроб и механизмите за детоксикация в организма да са имали възможност да заработят, както е при прием чрез храносмилателната система. Хората умело избягваме нечистите храни, токсични напитки, изгорелите газове, мръсен въздух и др. в опит да намалим контакта си с неблагоприятни вещества. Пазим се от пестициди и тежки метали там, където можем, стараем се да промиваме, киснем храната и да купуваме от по-естествени или домашни източници.

Полагаме ли същите усилия да сортираме козметиката си обаче?

Какво са антиперспирантите - това са продукти, навлезли на пазара преди около 15 години и съвсем наскоро в България. Те действат чрез инхибирането на нашите потни жлези. Тоест, спират потенето като физиологична функция на местата, на които се нанасят. Модерните антиперспиранти, дезодоранти или комбинации от двете използват коктейл от силни активни вещества, това са някои от тях:

Какви са възможните причини за честите заболявания, свързани с лимфната система?

Подмишниците са място, наситено с лимфни възли, които са тъкан, чувствителна на подобни замърсители, поради много причини. Една от тях е липсата на мускулно движение на течностите. Лимфната система разчита на обмяна, породена от нашето раздвижване, затова е много важно движението като вид превенция за различните заболявания. Лимфната система се намира непосредствено под кожата и въздействието върху нея чрез външни фактори е много по-голямо, отколкото върху други системи. Лимфните възли са честа жертва на метастази от тумори, поради своята функция да придвижват туморни стволови клетки до себе си с цел тяхното унищожаване. 

Данните за вредите от изброените химикали са доказани, тясната им връзка с рака обаче има нужда от още проучвания.

Вижте селекция ефективни натурални дезодоранти в Био здравословен магазин Vita Rama!Send Email