Начало » Йога студио

Йога студио

Send Email

В сърцето на забързания град, за да ви осигурим единение на духа и тялото, създадохме едно място на релакс и уют, където винаги да ви посрещаме с любов и позитивна енергия.
Днес Vita Rama йога студио е дом на хората, търсещи бягство от токсичния материализъм на днешното съвремие чрез практикуването на йога и медитация.
При нас ще откриете точно тази практика, която напълно съответства на вашите физически възможности, на вашите здравни, емоционални и духовни нужди. Тази, която ще заздрави тялото и духа ви, ще ви освободи от стреса и напрежението, ще ви помогне да виждате света и хората по друг, по-добър начин.
Винаги сте добре дошли във Vita Rama йога студио - София, ул.Петър Берон 9 (до НДК)!

йога студио

ПРОГРАМА: 

Понеделник
17:00 - 18:00 ч. Хатха йога с Вера Зубкова
18:30 - 20:00 ч. Айенгар йога с Екатерина Минкова                   

Вторник
17:30 - 19:00 ч. Йога Стречинг с Бетина Венкова

Сряда
18:30 - 20:00 ч. Айенгар йога с Екатерина Минкова

Четвъртък
19:15 - 20:30 ч. Киртан мантра медитация с Киртан Рага

Петък


йога студио
ЦЕНИ И КАРТИ: 


ПРЕПОДАВАТЕЛИ: 

Бетина Венкова
Бетина създава клас по йога стречинг, за да предаде нататък всички придобити през годините на нейната лична практика познания, желание и мотивация. Вдъхновява се както от йога постиженията, така и от тренировки по въздушна акробатика на обръч и воали, които допълнително развиват нейната гъвкавост и пластичност.
Бетина преминава обучение при индийския преподавател Акаш Сехрават и има сертификат за йога преподавател, позволяващ й да води практики в международен мащаб. Нейните класове са подходящи за хора с различно ниво на физическа подготовка – от напълно начинаещи до напреднали. Винаги предлага различни варианти и модификации на позите, за да може практиката да бъде достъпна за всеки. А за да позволим на тялото да усвои ефекта от всяка една поза, класът завършва с релаксация в поза Шавасана, за да позволите на ума, мислите и цялото тяло да останат напълно спокойни и да се насладят пълноценно на всеки един миг.
йога студио


Камал Кишор
Камал изучава и практикува различни аспекти на йога, тантра и Веданта в Бихарската школа по йога в Индия. През 2007г. е приет в школата и започва да посещава специализиран курс, а 2012г. започва обучение като санясин – монах. Запознат е с автентични видове йога като Хатха йога, Раджа йога, Крия йога или Кундалини йога, Нада йога, Лая йога. Докато работи в редакторския отдел на Бихарската школа по йога, има възможността да разпространява знанието за йога. Надгражда опита си чрез много уважавани йога институции от цял ​​свят като „Divine life society”, „SVYASA”, „Kaivalyadhama Lonawala”, „Iyenger” и др. След като завършва обучението си за саняси, решава да посети и други страни. През 2017г. избира да живее и преподава в България. Неговата цел е йога да достигне до повече хора, защото практиката  е ползотворна в много аспекти, както във физически, така и в ментален, което е и пътят за щастлив живот.

йога студио


Екатерина Минкова
Екатерина Минкова е сертифициран Айенгар йога преподавател. Първата й среща с този
метод се случва, когато започва да изучава Аюрведа йога масаж, чийто основни стречинг
техники са базирани именно на този йога система. Отдадено започва да практикува и в
началото на 2016 година става част от обучителна програма за преподаватели към
института по Айенгар йога в Лондон, организирана от Айенгар йога център София с
преподаватели Кристос Павлоу и Мариос Аргирос. С голяма радост и вдъхновение
преподава по тази интересна методика, където прецизността на изпълнение,
подравняването в позите и осъзнаването на фините връзки в тялото са на особена почит.
Класовете й носят заряд, осъзнатост, индивидуален подход. Освен груповите занимания по
йога, Екатерина се занимава с аюрведични масажни терапии и регулярно организира
интересни ритрийти, в които Айенгар йога и Аюрведа си партнират по много приятен
начин.
йога студио


 

Боряна Йорданова
Практикува йога повече от 10 години и преди четири години преминава Yoga Alliance RYT 200 обучение в Ню Йорк. Класове ѝ са структурирани около асани, дишане, медитация и цялостното въплъщение на йога като  философия. Основните практики, които преподава са от традициите на Катона, Даоизма, и Хатха. Боряна вярва, че когато телата ни са можещи, силни, гъвкави, подредени и изчистени, съзнанието ни също е такова. Човешката психика е пълна с чувства, убеждения, вярвания, нагласи и асоциации. Телата ни са тези, които определят материалното ни присъствие „тук и сега“. Те са тези, върху чиято физиология можем да въздействаме. С тях можем да боравим физически, да ги моделираме и променяме. И тъй като умовете и телата ни са неразривно свързани, чрез Катона йога можем да променим ума си и да станем по-широкоскроени и радостни.

йога студио ПРАКТИКИ: 

Йога стречинг

Йога стречингът е насочен предимно към огъвкавяване и подобряване на пластичността на тялото. Той ще ви помогне да опознаете тялото си, да откриете неподозираните му възможности и да намерите път към себе си. Едновременно с това, ще подобрите дъха, баланса, ще укрепите гръбначния стълб и ще възвърнете правилната си стойка. Благодарение на йога стречинга, ще оформите едно по-хармонично и грациозно тяло, ще предотвратите или премахнете болките в кръста, ще облекчите стреса и ще позволите на спокойствието във вас да надделее. Заедно ще се научим да бъдем по-търпеливи, постоянни и самоуверени. Освен подобряването на гъвкавостта на физическо ниво, ще я подобрим и на ментално, а това ще ни позволи по-лесно да се приспособим към заобикалящия ни свят и всички настъпващи промени.
йога студио

 

Хатха йога
Хатха йога класът се основава на холистичен подход към човешката личност чрез традиционен стил. Урокът ще започне и завърши с изпълняването на специална мантра.Едночасовата сесия ще бъде комбинация от:
• Специално подбрани асани от хатха йога  за начинаещи, средно ниво или напреднали за 40 минути.
• Пранаяма практика за 10 минути. Като ще имате свободата да разбете как функционира тялото и ума
• Йога асани за успокояване на ума.
• Релаксация, която създава възможност за хормонизиране на енергията ви, дишането и хормоналния баланс.
Сесията сама по себе си е полезна за физическото здраве, психическото почистване, емоционалния баланс, насърчава положителната аура и здравословния подход към себе си и другите хора.

йога студио

 

Айенгар йога
Корените на айенгар йога водят началото си от хатха йога, обогатена с прецизни и детайлни асани и пранаями.
Отличителни белези на айенгар йога:
• Точност и подравняване при изпълнението на асаните – Ако тялото е подравнено с точност, тогава дишането става по-правилно, ако дъхът е балансиран, тогава умът, емоциите и сетивата също стават балансирани.
• По-дълго време задържане на позата – Тогава тялото и умът могат да се насладят на истинските дълбоки ползи от нейното практикуване.
• Използване на допълнителни съпорти при изпълнението на асаните – Различни подпори, като блокчета, колани, специални столове, болстери, които улесняват престоя в позата и позволяват на всички хора, независимо от възрастта и състоянието на тялото, да изпълняват асаните безопасно и правилно.
• Последователност на асаните – Различната последователност на асаните може да доведе до различни ефекти в тялото и ума на практикуващия.
• Концепцията за йерархия – Винаги се започва от по-простите асани към по-сложните, от по-общата към по-детайлната работа в самата асана. Така тялото се развива правилно с по-бавно, но сигурно темпо.
• Пранаяма – След като тялото е станало здраво, защото ако мускулите не са се заздравили, позите на тялото не са стабилни и може да се стигне до обратен ефект.

йога студио


 

Катона йога
Катона йога е Хатха-базирана практика и вплита в себе си теория от китайската медицина, даоизъм, геометрия, митология и въображение. Езикът на Катона е метафора и аналогия: идентифициране на тялото като къща; изследване на тялото като нечий инструмент, ума като музикант и дишането като мелодия. Силата на аналогията ни позволява да използваме житейския си опит, за да дефинираме личното и да разберем колективното.В практиката се използват теми,  включващи: асана като оригами; манипулиране на формата заради въздействие върху функцията; развиване на чувство за лична мярка, за да придобие човек способност да се огледа около себе си и да успее да се саморегулира. Ние сме не просто ум в офиса и тяло върху йога-постелката, ние сме всичко по всяко време. Ето защо в Катона йога работим с психология чрез физиология (съзнанието чрез тялото), за да разработим инструменти и техники за по-добър живот и в крайна сметка да открием радостта.

йога студио
Киртан медитация
Киртан е древна и автентична форма на групова мантра медитация. Киртанът включва групово слушане и пеене на мантри в спокойна и приятна обстановка, с акомпанимент на разнообразни музикални инструменти. Както свидетелстват древните писания и безбройните мъдреци, постигнали просветление през хилядолетията чрез този процес, това е най-лесният и универсален метод за пречистване на тялото и ума, и постигане на себепознание и блаженство.
Най-новите научни изследвания потвърждават, че китранът е изключително благоприятен за когнитивното ни здраве и развитие, за освобождаването ни от стреса и за забавянето на стареенето. Днес, преподавателите на Vita Rama, прекарали дълги години в Индия, за да усвоят това възвишено и благотворно изкуство, с радост го правят достъпно за хората и у нас.
йога студио 

 

Send Email