Начало » Йога студио » Преподаватели

Преподаватели

Бетина Венкова

Бетина създава клас по йога стречинг, за да предаде нататък всички придобити през годините на нейната лична практика познания, желание и мотивация. Вдъхновява се както от йога постиженията, така и от тренировки по въздушна акробатика на обръч и воали, които допълнително развиват нейната гъвкавост и пластичност.
Бетина преминава обучение при индийския преподавател Акаш Сехрават и има сертификат за йога преподавател, позволяващ й да води практики в международен мащаб. Нейните класове са подходящи за хора с различно ниво на физическа подготовка – от напълно начинаещи до напреднали. Винаги предлага различни варианти и модификации на позите, за да може практиката да бъде достъпна за всеки. А за да позволим на тялото да усвои ефекта от всяка една поза, класът завършва с релаксация в поза Шавасана, за да позволите на ума, мислите и цялото тяло да останат напълно спокойни и да се насладят пълноценно на всеки един миг.

йога студио

 

Екатерина Минкова

Екатерина Минкова е сертифициран Айенгар йога преподавател. Първата й среща с този
метод се случва, когато започва да изучава Аюрведа йога масаж, чийто основни стречинг
техники са базирани именно на този йога система. Отдадено започва да практикува и в началото на 2016 година става част от обучителна програма за преподаватели към
института по Айенгар йога в Лондон, организирана от Айенгар йога център София с
преподаватели Кристос Павлоу и Мариос Аргирос. С голяма радост и вдъхновение
преподава по тази интересна методика, където прецизността на изпълнение,
подравняването в позите и осъзнаването на фините връзки в тялото са на особена почит.
Класовете й носят заряд, осъзнатост, индивидуален подход. Освен груповите занимания по
йога, Екатерина се занимава с аюрведични масажни терапии и регулярно организира
интересни ритрийти, в които Айенгар йога и Аюрведа си партнират по много приятен
начин.

йога студио
 

Милена Велева

Милена Велева е йога учител и холистичен терапевт - звукотерапия, масажи, рейки второ ниво и космоенергетика. Започва да практикува йога преди повече от 12г. Преминала е през редица от обучения и практически курсове в различни системи, които се допълват взаимно и работят за цялостното позитивно себеусещане и израстване за един човек на всички нива. Обучавала се е в България, Индия, Бали и Гърция. През 2014г преминава Второ ниво за йога йнструктор /хата йога/ при проф. Александър Илиев, а през 2015г - Ащанга йога инструктор /първа серия/ към Българска Ащанга Йога академия с преподавател Ирина Бъчварова. Има сертификат за звукотерапия от Клуб „Заедно“ и до ден днешен продължава да надгражда опита и знанията си в сферата на холистичната терапия. За Милена йога е начин на живот, наука за самоусъвършенстване, самодисциплина, обединение на духа, тялото и ума. В нейните класове практикуващите могат да намерят своя баланс, да изследват и опознават същността си, да живеят пълноценно с приемане на себе си и другите и най-вече да получават радост от живота всеки ден!

йога студио


 

Вера Зубкова

Вера е учител по хатха йога и йогатерапевт, който се е обучавал в Индия и Русия. Има сертификат от Йога Алианс RT-500, както е и преминала обучение в Санкт Петербургския Институт за рехабилитация със специалност "Инструктор-методист по адаптивна физическа култура" и " Йогатерапевт". Един от учителите ѝ е Игор Пантюшев (Москва), а също така е посещавала майсторски класове при Дилън Вернер. Основната й цел е подобряване качеството на живот чрез внимателна работа с тялото, без фанатизъм, с удоволствие и фокус върху осъзнаване какво се случва на постелката и отвъд нея. Използва терапевтичен подход и техники, които лично е преживяла, уверила се е в ползите им и затова ги предава. С удоволствие работи както с начинаещи, така и с хора, които вече имат ежедневна практика, но искат да я надградят.

йога студио


 

Владислава Биковска

Интересът на Владислава към лечебни практики и поддържане на здравето започва още в детските й години, когато мечтае да стане лекар. Макар и да поема по друг професионален път, този интерес не изчезва, а продължава и задълбочава, когато открива йога и разнообразни енергийни практики преди повече от 12 години. В последствие завършва курс към НСА за спортен, класически масаж, Суджок и лимфодренажен масаж. В момента изучава приложна кинезиология и енергийна медицина. Също така е и преподавател е по класическа хатха йога и йога за деца; сертифициран обучител по хормонална йога терапия. Вярва в  холистичния подход към здравето и продължава да посещава различни курсове, свързани както с физическото, така и с ментално и емоционално здраве.

йога студио

 

 

Галя Бахчеванска
Занимава се  повече от 20 години с  аеробика и пилатес и е сертифициран инструктор към Съюза по аеробика и БСФС. Спортът много ѝ е помогнал  да укрепи собственото си здраве. Преминава курс по Ащанга Виняса Йога  към Yoga Alliance RYT. Йога помага за цялостното ни изграждане като личности. Тя развива мускулна сила, гъвкавост, здрава психика, правилна стойка на тялото и е гаранция за здраве и бодрост. За Галя е важно правилното движение, съчетано с правилното дишане. Тя преподава на учениците си, че постоянството е най-съществения момент в изграждане и израстване на човека , който е поел по пътя на Йога. Тя също е сертифициран инструктор и официален член на Йога Алианс.

йога студио

 

Анастасия Манлихер

Анастасия е с докторска степен по Психология на здравето и Психо-онкология към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и с бакалавърска степен по клинична педагогика и психология за деца с психо-соматични заболявания. Анастасия от над 30 години се занимава с йога. Като част от университетското си образование е изучавала обща, социална, детско-юношеска, диференциална психология, основи на психотерапията, психо-онкология, анатомия и физиология, кинезиология и лечебна физкултура, неврология и психиатрия, педиатрия, кинезиология и лечебна физкултура.  От повече от 9 години активно работи групово и индивидуално с хора за подобряване на физическото и психо-емоционалното им здраве.

йога студио

Контакти за резервации: и-мейл: info@vitarama.bg; тел.: 0896 90 59 90 Резервирай сега!