Начало » Йога студио » Практики

Практики

Айенгар йога

Айенгар йога произлиза от хатха йога и се фокусира върху точността и подравняването на асаните, което довежда до баланс между дишането, ума, емоциите и сетивата. Практикуващите задържат позициите по-дълго време, за да се възползват максимално от техните ползи. Използването на помощни средства като блокчета, колани и подпори позволява на всички хора, независимо от възрастта и състоянието на тялото, да практикуват асаните безопасно и правилно. Последователността на асаните е важна за различни ефекти в тялото и ума на практикуващия. Пранаяма практиката е важна след като мускулите се заздравят, да стабилизира позициите на тялото и да се избегне обратния ефект.

йога студио

 

Звукотерапия и йога

Звукотерапията и йога практиките са мощни методи за настройка, пречистване и хармонизиране на тялото и ума. Тибетските и кристалните купи, гонгът и коши звънчетата се използват за възстановяване на енергията и за намаляване на стреса и тревожността. Йога класовете включват асани за укрепване на тялото и стимулиране на регенеративните функции на организма, както и техники за успокояване на ума и разширяване на съзнаването.Виняса Крама йога е стил йога, който се фокусира на постепенното и систематично усъвършенстване на асани чрез синхронизация на дъха с движението и последователност от стъпки или етапи. Релаксиращата йога е практика, насочена към постигане на релаксация и освобождаване на напрежението чрез лесни и приятни асани, пранаяма и релаксация. Терапевтичната йога практика обръща  специално внимание на опорно-двигателния апарат, раздвижването и огъвкавяването на всички стави, гръбначния стълб, работа със симпатиковата и парасимпатиковата нервна система. Ако искате да облекчите болките в кръста, гърба и сковаността в ставите, този йога практика е за вас!

йога студио

Двигателна програма за гърба и ставите

Двигателната програма за гърба и ставите е разработена с фокус върху цялостното раздвижване на тялото, което помага за подобряване на гъвкавостта, стойката и координацията. Използват се различни техники и подходи, включително движения от китайските оздравителни системи, лечебна физкултура и пози от йога.

Програмата е подходяща за всички възрасти и нива на физическа активност, включително хора с леки до умерени проблеми в костно-ставната система. Тя предлага възможност за постепенен преход от неактивен начин на живот към по-интензивни тренировки.
Посетителите на програмата могат да очакват облекчение на болки в ставите и гърба, подобрена стойка и походка, повишена гъвкавост и подвижност, както и по-добра координация. Двигателната програма за гърба и ставите има положителен ефект върху неврологични проблеми, свързани с позицията на гръбначния стълб и хълбоците.
Занятията включват леки и ефективни упражнения, които могат да бъдат интегрирани в ежедневието, като например при ставане от леглото или работа на офисния стол. Те се провеждат в приятна и подходяща среда за всички, които желаят да подобрят своето физическо и психично благополучие.
Досегашни посетители споделят, че още след първото посещение се чувстват по-леко, добре раздвижени и така сякаш са били на „външен и вътрешен масаж едновременно“.

йога студио

 

Хормонална йога

Хормоналната йога терапия (ХЙТ) е йога практика, разработена от Дина Родригес, йога терапевт от Бразилия. Практиката включва определени йога пози (асани), дишане (пранаяма), енергийни техники и визуализация.
Хормоналната йога терапия е естествена техника, която не използва лекарства или препарати. Включва определен набор от упражнения, които са динамични, и съчетани с дишането целят масажиране на органите и стимулиране на жлезите. Основната цел на практиката е да реактивира метаболизма, жлезите и хормоналното производство. Хормоналната йога терапия премахва всички симптоми, предизвикани от ниското производство на хормони, като горещи вълни, проблеми със съня, главоболие и мигрени, проблеми с щитовидната жлеза, яйчниците, проблеми с теглото, проблеми със забременяването, остеопороза, атеросклероза, емоционални състояния и много други.
Практиката е насочена към всяка жена, независимо от възрастта, която иска да запази и поддържа здравето и младостта си. Разработването на хормоналната йога терапия е подкрепена от дългогодишни медицински изследвания и е с доказана ефективност.

йога студио

Виняса йога, Йога за начинаещи и Йога 55+

„Виняса“ (от санскрит) може да се преведе като „структура, ред, движение“. За този тип йога са характерни различни асани, които преливат една към друга в синхрон с дъха. Преходът от поза в поза е чрез плавно движение, което често бива наричано „флоу “ (от англ. - преливам, тека).
Основен за тази практика е комплексът Сурия Намаскар - или т.нар. поздрав към слънцето. Преминаването от една поза (асана) към друга става с вдишване или издишване, което балансира емоциите, регулира ударите на сърцето и носи пълно отдаване на тишината и спокойствието. От една страна тялото се чувства освежено, а от друга - умът е освободен от ежедневните тревоги и стрес. Това предразполага практикуващите този стил йога практика да се чувстват млади, енергични и уравновесени.

Йога за начинаещи представлява цялостен комплекс от загряващи движения и асани, опиращ се на здрава научна основа. Подходяща е за хора, които сега започват занимания. Всяка асана допълва и уравновесява действието на предходната. Сърцевината на метода е дишането, установяването в поза и концентрацията. Различните пози имат благоприятно влияние върху системите и органите в тялото, особено Сурия намаскар - Слънчев поздрав.

йога студио

Йогалатес

Представлява пилатес с йога и релаксация за постигането на добро развитие на най-дълбоката мускулатура в тялото, която е отговорна за стабилен опорно-двигателен апарат, за поддържането и защитата на вътрешните органи, за красива, изправена стойка, изваяни мускули, както и за постигане на състояние на вътрешен баланс.

йога студио

 

Танцово-медитативна практика Отвъд ограниченията

Танцово-медитативната практика се основава на свободното движение на тялото и осъзнатото дишане. Не са необходими предварителен опит с танц или медитация, а фокусът е във вътрешните преживявания и усещания. Практиката е невербална. Водещия напътства в процеса и създава една защитена и подкрепяща среда с разнообразни музикални пейзажи по време на вашето пътуване. Няма предварителни стъпки и хореография, творецът на този танц е сегашният момент, партньорът сте вие.

 

 

йога студио

 

Ин-Ян Йога

Ин-ян йога е цялостна практика, която обхваща тялото, ума и душата. Тя съчетава мотиви от ащанга виняса, хатха и ин йога. Независимо от опита, тази практика е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали практикуващи. Тя е подходяща и за хора, които търсят баланс между физическото и менталното благополучие. Често срещаните ефекти от Ин-Ян йога са намаляване на стреса, подобряване на фокуса и концентрацията, както и стимулиране на вътрешното усещане за спокойствие и хармония.

 

 

йога студио

 

Киртан медитация

Киртан е древна форма на медитация, при която група хора пее мантри в приятна обстановка. Това е най-лесният начин за пречистване на тялото и ума, и постигане на себепознание и блаженство. Китранът е благоприятен за когнитивното здраве и развитие, освобождава от стрес и забавя стареенето. Преподавателите на Vita Rama го правят достъпен и у нас.

 

йога студио

Контакти за резервации: и-мейл: info@vitarama.bg; тел.: 0896 90 59 90 Резервирай сега!