Начало » Йога студио » Практики

Практики

Йога стречинг
Йога стречингът е насочен предимно към огъвкавяване и подобряване на пластичността на тялото. Той ще ви помогне да опознаете тялото си, да откриете неподозираните му възможности и да намерите път към себе си. Едновременно с това, ще подобрите дъха, баланса, ще укрепите гръбначния стълб и ще възвърнете правилната си стойка. Благодарение на йога стречинга, ще оформите едно по-хармонично и грациозно тяло, ще предотвратите или премахнете болките в кръста, ще облекчите стреса и ще позволите на спокойствието във вас да надделее. Заедно ще се научим да бъдем по-търпеливи, постоянни и самоуверени. Освен подобряването на гъвкавостта на физическо ниво, ще я подобрим и на ментално, а това ще ни позволи по-лесно да се приспособим към заобикалящия ни свят и всички настъпващи промени.
йога студио

 

 

Айенгар йога
Корените на айенгар йога водят началото си от хатха йога, обогатена с прецизни и детайлни асани и пранаями.
Отличителни белези на айенгар йога:
• Точност и подравняване при изпълнението на асаните – Ако тялото е подравнено с точност, тогава дишането става по-правилно, ако дъхът е балансиран, тогава умът, емоциите и сетивата също стават балансирани.
• По-дълго време задържане на позата – Тогава тялото и умът могат да се насладят на истинските дълбоки ползи от нейното практикуване.
• Използване на допълнителни съпорти при изпълнението на асаните – Различни подпори, като блокчета, колани, специални столове, болстери, които улесняват престоя в позата и позволяват на всички хора, независимо от възрастта и състоянието на тялото, да изпълняват асаните безопасно и правилно.
• Последователност на асаните – Различната последователност на асаните може да доведе до различни ефекти в тялото и ума на практикуващия.
• Концепцията за йерархия – Винаги се започва от по-простите асани към по-сложните, от по-общата към по-детайлната работа в самата асана. Така тялото се развива правилно с по-бавно, но сигурно темпо.
• Пранаяма – След като тялото е станало здраво, защото ако мускулите не са се заздравили, позите на тялото не са стабилни и може да се стигне до обратен ефект.

йога студио


 

Катона йога
Катона йога е Хатха-базирана практика и вплита в себе си теория от китайската медицина, даоизъм, геометрия, митология и въображение. Езикът на Катона е метафора и аналогия: идентифициране на тялото като къща; изследване на тялото като нечий инструмент, ума като музикант и дишането като мелодия. Силата на аналогията ни позволява да използваме житейския си опит, за да дефинираме личното и да разберем колективното.В практиката се използват теми,  включващи: асана като оригами; манипулиране на формата заради въздействие върху функцията; развиване на чувство за лична мярка, за да придобие човек способност да се огледа около себе си и да успее да се саморегулира. Ние сме не просто ум в офиса и тяло върху йога-постелката, ние сме всичко по всяко време. Ето защо в Катона йога работим с психология чрез физиология (съзнанието чрез тялото), за да разработим инструменти и техники за по-добър живот и в крайна сметка да открием радостта.

йога студио

 

 

Хатха йога за начинаещи
Практиката е изградена върху принципите на Хатха йога  и представлява цялостен комплекс от загряващи движения и асани, опиращ се на здрава научна основа. Предназначен е да запази правилната извивка на гръбначния стълб и да поддържа всички системи на тялото в добро здраве. В последователността от позите цялото тяло се разтяга и тонизира . Всяка асана допълва и уравновесява действието на предходната. Подходяща е за хора, които сега започват занимания. Сърцевината на метода е  дишане, установяване в поза и концентрация. Различните пози имат благоприятно влияние върху системите и ораните в тялото  особено Сурия намаскар - Слънчев поздрав.

йога студио 


Киртан медитация

Киртан е древна и автентична форма на групова мантра медитация. Киртанът включва групово слушане и пеене на мантри в спокойна и приятна обстановка, с акомпанимент на разнообразни музикални инструменти. Както свидетелстват древните писания и безбройните мъдреци, постигнали просветление през хилядолетията чрез този процес, това е най-лесният и универсален метод за пречистване на тялото и ума, и постигане на себепознание и блаженство.
Най-новите научни изследвания потвърждават, че китранът е изключително благоприятен за когнитивното ни здраве и развитие, за освобождаването ни от стреса и за забавянето на стареенето. Днес, преподавателите на Vita Rama, прекарали дълги години в Индия, за да усвоят това възвишено и благотворно изкуство, с радост го правят достъпно за хората и у нас.
йога студио

Контакти за резервации: и-мейл: info@vitarama.bg; тел.: 0890 90 59 90 Резервирай сега!