Начало » Йога студио » Практики

Практики

Айенгар йога

Айенгар йога произлиза от хатха йога и се фокусира върху точността и подравняването на асаните, което довежда до баланс между дишането, ума, емоциите и сетивата. Практикуващите задържат позициите по-дълго време, за да се възползват максимално от техните ползи. Използването на помощни средства като блокчета, колани и подпори позволява на всички хора, независимо от възрастта и състоянието на тялото, да практикуват асаните безопасно и правилно. Последователността на асаните е важна за различни ефекти в тялото и ума на практикуващия. Пранаяма практиката е важна след като мускулите се заздравят, да стабилизира позициите на тялото и да се избегне обратния ефект.

йога студио

 

Звукотерапия

Звукотерапията е мощен метод за настройка, пречистване и хармонизиране на тялото и ума. Тибетските и кристалните купи, гонгът и коши звънчетата се използват за възстановяване на енергията и за намаляване на стреса и тревожността. 

йога студио

Хормонална йога

Хормоналната йога терапия (ХЙТ) е йога практика, разработена от Дина Родригес, йога терапевт от Бразилия. Практиката включва определени йога пози (асани), дишане (пранаяма), енергийни техники и визуализация.
Хормоналната йога терапия е естествена техника, която не използва лекарства или препарати. Включва определен набор от упражнения, които са динамични, и съчетани с дишането целят масажиране на органите и стимулиране на жлезите. Основната цел на практиката е да реактивира метаболизма, жлезите и хормоналното производство. Хормоналната йога терапия премахва всички симптоми, предизвикани от ниското производство на хормони, като горещи вълни, проблеми със съня, главоболие и мигрени, проблеми с щитовидната жлеза, яйчниците, проблеми с теглото, проблеми със забременяването, остеопороза, атеросклероза, емоционални състояния и много други.
Практиката е насочена към всяка жена, независимо от възрастта, която иска да запази и поддържа здравето и младостта си. Разработването на хормоналната йога терапия е подкрепена от дългогодишни медицински изследвания и е с доказана ефективност.

йога студио

Виняса йога, Йога за начинаещи и Йога 55+

„Виняса“ (от санскрит) може да се преведе като „структура, ред, движение“. За този тип йога са характерни различни асани, които преливат една към друга в синхрон с дъха. Преходът от поза в поза е чрез плавно движение, което често бива наричано „флоу “ (от англ. - преливам, тека).
Основен за тази практика е комплексът Сурия Намаскар - или т.нар. поздрав към слънцето. Преминаването от една поза (асана) към друга става с вдишване или издишване, което балансира емоциите, регулира ударите на сърцето и носи пълно отдаване на тишината и спокойствието. От една страна тялото се чувства освежено, а от друга - умът е освободен от ежедневните тревоги и стрес. Това предразполага практикуващите този стил йога практика да се чувстват млади, енергични и уравновесени.

Йога за начинаещи представлява цялостен комплекс от загряващи движения и асани, опиращ се на здрава научна основа. Подходяща е за хора, които сега започват занимания. Всяка асана допълва и уравновесява действието на предходната. Сърцевината на метода е дишането, установяването в поза и концентрацията. Различните пози имат благоприятно влияние върху системите и органите в тялото, особено Сурия намаскар - Слънчев поздрав.

йога студио

Терапевтична йога практика

Чрез терапевтични асани работим върху гръбначния стълб с цел изправяне и превенция от кифоза, сколиоза, лордоза.

Подобряваме инервацията и намаляваме стреса чрез дихателни практики, с които стартираме сесията. Прилагат се и изчистващи асани към лимфна система. 

В резултат на практиката -  мускулатурата се удължава и засилва. Завършваме  винаги с релаксация в поза "шавасана", дълбоко потапяте във вътрешното си Аз! 

 

 

йога студио

Танцово-медитативна практика Отвъд ограниченията

Танцово-медитативната практика се основава на свободното движение на тялото и осъзнатото дишане. Не са необходими предварителен опит с танц или медитация, а фокусът е във вътрешните преживявания и усещания. Практиката е невербална. Водещия напътства в процеса и създава една защитена и подкрепяща среда с разнообразни музикални пейзажи по време на вашето пътуване. Няма предварителни стъпки и хореография, творецът на този танц е сегашният момент, партньорът сте вие.

 

 

йога студио

 

Ин-Ян Йога

Ин-ян йога е цялостна практика, която обхваща тялото, ума и душата. Тя съчетава мотиви от ащанга виняса, хатха и ин йога. Независимо от опита, тази практика е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали практикуващи. Тя е подходяща и за хора, които търсят баланс между физическото и менталното благополучие. Често срещаните ефекти от Ин-Ян йога са намаляване на стреса, подобряване на фокуса и концентрацията, както и стимулиране на вътрешното усещане за спокойствие и хармония.

 

 

йога студио

Power yoga

Power yoga е комбинация от йога упражнения, наречени асани. Акцентът е поставен върху проблемните зони на тялото.
Ефектът при горенето на мазнините се постига с непрекъснато редуване на стягащи и разтягащи мускулни групи.

Power Yoga води до релаксация, зареждане с енергия и издръжливост, укрепва и издължава мускулните влакна , тонизира тялото.
Подходяща е за хора от всяка възраст и пол, без значение от степента на напредналост.

 

йога студио

Body work in yoga flow

Body work in yoga flow е авторски клас, който съчетава динамиката на body work и одухотворената природа на yoga.

Умереността и вниманието към всички мускулни групи е основен фокус, а малките предизвикателства са удовлетворяващ начин да приобщим ума към безкрайните възможности на тялото. Сами ще се убедите, че когато моделираме, лесно синхронизираме вътрешния си свят с потока на живота.
Практиката е насочена към постигане на издръжливост, гъвкавост, цялостен мускулен тонус и емоционален баланс. Подходяща е за всички възрасти, за начинаещи и напреднали. Надграждаме индивидуалните възможности според личното си темпо в уюта на споделена и позитивна среда.

йога студио

Киртан медитация

Киртан е древна форма на медитация, при която група хора пее мантри в приятна обстановка. Това е най-лесният начин за пречистване на тялото и ума, и постигане на себепознание и блаженство. Китранът е благоприятен за когнитивното здраве и развитие, освобождава от стрес и забавя стареенето. Преподавателите на Vita Rama го правят достъпен и у нас.

йога студио

Контакти за резервации: и-мейл: info@vitarama.bg; тел.: 0896 90 59 90 Резервирай сега!