Начало » Новини » Сигурни с Vita Rama - мерки за безопасност от Ковид-19

Сигурни с Vita Rama - мерки за безопасност от Ковид-19

Send Email

СИГУРНИ с VITA RAMA

Мерки за провеждане на програма „Здравословен Живот“, според изискванията за безопасност от Ковид-19 на Министерство на Здравеопазването и Министерство на Туризма на Република България. Екипът на Център за здравословен живот Vita Rama се отнася с изключително внимание към създалата се ситуация свързана с Ковид-19 и има разработен план от мерки за сигурност, съобразени изцяло с изискванията на Министерство на здравеопазването и Министерство на туризма на Република България.
Разработеният план от мерки осигурява както сигурността на гостите на Vita Rama и на екипа на Vita Rama, така и пълноценното провеждане на лятна програма „Здравословен живот“.

ПРЕДИ ПРИСТИГАНЕ: До 36 ч. преди пристигане в Център за здравословен живот VIta Rama, гостите на Vita Rama трябва да направят бърз кръвен имунен тест срещу К-19, който може да направите във всяка лаборатория или поликлиника след предварително запазен час. Резултатът от теста се представя при пристигане на Рецепция Vita Rama и се запазва и съхранява от Рецепция Vita Rama. Ако престоят на госта е за повече от 7 дни, нов бърз тест се прави на място в Център за здравословен живот Vita Rama на 6-тия или 7-мия ден, за сметка на Vita Rama.

НАСТАНЯВАНЕ: При настаняване гостите на Vita Rama получават на Рецепция по една маска за многократна употреба, комплект ръкавици и дезинфектант за ръце. Стаите в хотел „Емона Парк“ са основно почистени с препарат биоцид, одобрен от Министерството на Здравеопазването. Ежедневното почистване на всяка стая включва и внимателно избърсване на всички контактни и хоризонтални повърхности с биоцид. Изпирането на спалното бельо и хавлиите на хотел „Емона Парк“ се извършва от външна фирма, при висок градус на пране, с машинно гладене, при изискваните стандарти за опаковане и транспортиране.
Броят на настанените гости в хотел „Емона Парк“ във всеки момент на програмата е съобразен със стандартите за запълняемост, одобрени от Министерството на Туризма. В най-натоварените дни и седмици в хотел „Емона Парк“ ще има не повече от 40 възрастни гости.
На няколко места в общите части в хотел „Емона Парк“ са монтирани допълнителни дозатори за дезинфектант за ръце.

ХРАНАТА: Закуската, обядът и вечерята се изнасят на блок маса, защитена с прозрачна преграда, която се обслужва от двама човека от екипа ни (с шлемове и ръкавици), които сипват храната в чиния, според предпочитанията на госта ни. Движението около блок масата е еднопосочно, при съблюдаване на дистанция между гостите. Масите за храна са разположени във вътрешната част на ресторанта и външната тераса на хотел „Емона Парк“, с изглед към морето с ограничение до 4-6 човека на маса.

КУХНЯТА: Кухнята на хотел „Емона Парк“ е снабдена с мощна ултравиолетова бактерицидна UV лампа с генератор на озон за дезинфекция срещу вируси и бактерии. Суровите плодове и зеленчуци за деня преминават през 15-минутно накисване във вода, което е достатъчно ефективно да отдели пестициди и микроорганизми от повърхността им. Екипът в кухнята използва и разполага с пълни защитни средства. Всички повърхности в кухнята се дезинфекцират 2 пъти на ден. Прилагат се обичайните ни високи изисквания и стандарти за приготвяне на здравословна храна.

ЕКИПЪТ: Екипът на Център за здравословен живот Vita Rama прави тестване за Ковид-19 на всеки две седмици и резултатите се записват на информационна стена, видима за всички гости. Членовете на екипа ни са преминали специално обучение за превенция от Ковид-19, разполагат и използват всички изискуеми средства за здравна защита. Целият екип на Център за здравословен живот Vita Rama е настанен в Емона и пътуванията до големите градове са сведени до възможния минимум, което допълнително осигурява общата безопасност на гостите ни.

ЗА ДЕЦАТА: Занимания за деца с аниматор ще има и те ще се провеждат само на открито при съблюдаване на изискуемата дистанция.

ЙОГА, ПИЛАТЕС И АКТИВНОСТИ: Двигателните практики в програма „Здравословен живот“ ще се провеждат, както и досега, в двете ни зали с отворени стени и естествено проветряване, с дистанция между участниците и без физически контакт между участници и треньор. Препоръчваме ви, при възможност, да носите и използвате личната си йога постелка за двигателните практики.

ТРАНСПОРТ И ПЛАЖ: Препоръчваме на гостите си да използват собствените си автомобили до плажа, особено ако планират оставане там до следобед. Микробусите на Център за здравословен живот Vita Rama се дезинфекцират ежедневно.
Плаж Иракли дава възможност както за прекрасни условия за плаж и достъп до морето, така и за дистанция и възможности за игри. Не забравяйте: сложете в багажа си плажен чадър и кърпа за плаж.

В СЛУЧАЙ НА ЗАБОЛЯВАНЕ: Разполагаме със стая за изолация на госта и придружителите му. Медицинският персонал в Център за здравословен живот Vita Rama ще следи състоянието на госта и придружителите му и ще организира транспортирането му до здравно заведение. Според последните предписания на Министерство на Туризма, в случай на установен случай на Ковид-19 хотелът НЕ подлежи на затваряне или пълно карантиниране на гостите.
Важно е да знаете: Център за здравословен живот Vita Rama разполага на място с лекар - 24/7, лекарствени и природосъобразни средства за превенция и лечение.

И ОЩЕ… В ресторанта и общите части на хотел „Емона Парк“ се използва дифузер с етерични масла, сред чийто свойства са пречистване на въздуха от микроби, вируси и патогени, както и благоприятно въздействие върху сетивата и настроението ни.

Вярваме, че гостите ни ще съблюдават мерките за сигурност - и заради своята, и заради общата безопасност.
 

ОЧАКВАМЕ ВИ НА
МОРСКА,
СИГУРНА
И ЗДРАВОСЛОВНА
ПОЧИВКА С VITA RAMA НА ЕМОНА! 

Send Email