Начало » Събития » Семинари » "Готви здравословно с Vita Rama" - кулинарен ритрийт

"Готви здравословно с Vita Rama" - кулинарен ритрийт

Send Email

Здравословен център Vita Rama ви кани на кулинарен ритрийт „Готви здравословно с Vita Rama“ от 25-ти август до 1-ви септември в Обзор хотел Клиф Бийч, където планински и морски климат се съчетават в една релаксираща, зареждаща и хармонична почивка.

Готвенето е един от четирите ключови компонента на здравословното хранене, наред с избора на хранителни продукти, комбинирането на храни, хранителните навици и средата, в която се храним.

Храната във Vita Rama се приготвя чрез специфични щадящи технологии, които запазват максимално здравословния ефект на храните. Част от тях са: накисване, покълване, ферментиране, сушене, готвене на пара, варене и печене до определени температури.

Не използваме кулинарни методи, като пържене, печене на храни богати на мазнини и готвене с изолирани мазнини, като олио, зехтин, кокосово масло и т.н. По този начин създаваме разнообразни и пълноценни ястия, които са едновременно вкусни и здравословни. Някои от тях са: салати, сосове, дресинги, пастети, супи, яхнии, зеленчукови кюфтета, хляб с квас, питки, безглутенови хлябове, смутита, здравословни десерти, български традиционни ястия, ястия от интернационалната кухня, като пици, паста, дюнери и много други.

По време на ритрийта „Готви здравословно с Vita Rama“ ще се убедите колко лесно и вкусно може да бъде пълноценното растително хранене и ще отнесете новите знания и умения вкъщи, заредени с много вдъхновения и нови рецепти.

Опитните специалисти и кулинари на Здравословен център Vita Rama ще ви научат:

Кулинарите на Vita Rama са подготвили разнообразни кулинарни работилници, които ще ви изненадат с традиционни и известни ястия, но приготвени по здравословен и вкусен начин.

Ще научите как да приготвите по здравословен начин (изцяло на растителна основа) традиционни за българската кухня ястия, които сте свикнали да виждате на трапезата: Миш-маш, мусака, таратор, панирани зеленчуци, кюфтенца, кавърма.

Ще имате възможност да научите как да приготвяте десерти, но в много диетичен и чист вариант без концентрирани мазнини: сурови бонбони, сурова торта, ядкови млека, кремове, кекс.

В забързаното ежедневие през работната седмица не всеки има възможност да готви любимите си специалитети, които отнемат повече време. Тази работилница ще ви научи как да приготвяте бързи, вкусни и здравословни храни според системата Vita Rama за онези дни, в които нямате много време, но искате да избегнете вредните полуфабрикати или готовите храни от магазина.
Ще се научите как да приготвяте по насърчаващ здравето начин: палачинки, смути, руска салата, млечна салата, ядков дресинг, лютеница, дюнери, пастет и хумус, чушки бюрек.

Ще се уверите, че приготвянето на хляб и баница в къщи е много лесно, приятно и сплотяващо, дори могат да се включат и най-малките членове на семейството. Ще научите как бързо да приготвяте: содени хлебчета, безглутенов хляб, баница и банички, квас.

Седмица „Готви здравословно с Vita Rama“ включва:

Кога се провежда: 25.08 - 01.09.2023г.

Препоръчителен престой - 7 дни

Къде: Летни програми Vita Rama в хотел КЛИФ, гр. Обзор

За запитвания и резервации: тел.0896 905 990, reservations@vitarama.bg

Всички програми вижте тук >> https://vitarama.bg/bg/programi/13/pages/

Цени и условия за участие:

Уикенд (2 нощувки):

За гости по Летни програми в периода 25.08 - 01.09:

Гостите по програми "ЗДРАВЕ" и "ЖИЗНЕНОСТ" могат да се възползват от кулинарните работилници, лекциите, образователните филми, двигателните активности и анимацията без допълнително заплащане.

Програма "ПОЧИВКА" включва настаняване, закуска, обяд и вечеря. Участието в  кулинарните работилници, лекциите, образователните филми, двигателните активности и анимацията се заплаща допълнително.

Send Email