Начало » За нас » Екип » Д-р Димитър Пашкулев

Д-р Димитър Пашкулев

Send Email

Лекар, специалист по интегрална природна медицина

Д-р Димитър Пашкулев изучава източните и западни здравословни системи още от юношеските си години, но е завършил и академична медицина през 1986 г.

Съставя цялостни индивидуални програми за лечение и повишаване на работоспособността, изпълними при домашни условия. Автор и редактор е на многобройни български и преводни книги, както и на разнообразни разработки за природни продукти, които се предлагат от няколко фирми.

Професионалният му опит включва:
• Инструктор по природолечение – от началото на 90-те години на миналия век, към няколко фирми и самостоятелно. Комплексите му включват правилно хранене, билкови и минерални (включително бахови и шуслерови) продукти вътрешно и външно, достъпни физически, дихателни и психорегулиращи методи.

• Консултант на „Веридия 21”, „Брандекс”, „Мирта медикус”, „Хималая” и редица други фирми, които произвеждат и/или внасят билкови продукти, хранителни добавки и натурална козметика.

• Автор на „Природолечение”, „Сила за живот-2 и 3”, „Дозата прави лекарството”, „Чудото на магнезия”, „Древни и нови идеи във фитотерапията”, „Основи на интегралния подход” и на редица други книги по медицина, психология и педагогика, както и на сборници със стихове и афоризми.

• Сътрудник и редактор на първите вестници за природна медицина през 90-те: „Лечител”, „Дар” и др., а по-късно - и на десетки заглавия, излезли от „Кибеа”, „Хомо футурус”, „Изток-Запад”, „Сребърно звънче”, „Оргон” и т.н.

• Участник в инициативи за интегралния подход, който дава по-ясно разбиране относно същността и практиките в области като здраве, екология, образование, взаимоотношения, професионална реализация и универсална духовност.
 

Send Email