Начало » Събития » Семинари » "Самотата на съвременния човек" - Естеството, причините и разрешението на проблема - лекция с Ананда Тиртха Свами

"Самотата на съвременния човек" - Естеството, причините и разрешението на проблема - лекция с Ананда Тиртха Свами

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на лекция с тема "Самотата на съвременния човек" - Естеството, причините и разрешението на проблема" във Vita Rama на 16 февруари от 19:40 ч. с нашия специален гост - Ананда Тиртха Свами. Заповядайте на ул. Петър Берон" 9, до НДК. 

Тази презентация изследва връзката на хората с феномена “технология”, добрите и лошите неща, които произтичат от нея, и се опитва да постави всичко това в перспектива от гледната точка на един йогин.

Интригуваща същност на връзката между хората и технологиите.

Обичате ли я? Ненавиждате ли я? Прегръщате я или се страхувате от нея? Изглежда ни е трудно да решим какво трябва да бъде отношението ни към технологиите.

Това е един разумен поглед към темата от гледната точка на социален активист, човек, филантроп и технологичен градски монах. Ще погледнем в дълбочина примката, в която сме обречени да съществуваме, но и ще намерим пътя към трансформирането й в енергийна нишка, която да не ни “източва”, а да ни “зарежда”.

Кой е нашият водещ?

Ананда Тиртха Свами е учител в традицията на Бхакти йога. Започва своя духовен път като монах на 20 годишна възраст през 1995 г. Живее дълги години в Сан Диего, Калифорния. Основната му мисия е да насърчава хората в духовни ценности, природосъобразен начин на живот и социален активизъм. Неговият опит включва установяването и развиването на духовни общности, еко селища, списания за йога, както и чести семинари и събития из Европа.

Къде: ул."Петър Берон"9 (до НДК)
Дата и час: 16 февруари, 19:40ч.
Вход за участие: свободен / дарения

При желание от ваша страна може да оставите дарение, за да продължим в мисията си за подобряване качеството на живот с използване на системата Vita Rama.

Send Email