Начало » Ковид-19

Ковид-19

Send Email

СИГУРНИ с VITA RAMA

Мерки за провеждане на програма Здравословен Живот според изискванията за безопасност от Ковид-19, предвидени от Министерствата на Туризма и Здравеопазването. 

Като специалисти за здраве, екипът на Център за здравословен живот Vita Rama се отнася сериозно към ситуацията около Ковид-19 и има изработен план от мерки, съгласно инструкциите на Министерство на здравето и Министерство на туризма.

Ще съблюдаваме спазването на всички мерки така, че да не пречат на пълноценното провеждане на лятната ни програма.

ПРЕДИ ПРИСТИГАНЕ: при настаняване, гостите на Vita Rama представят отрицателен бърз тест срещу К19, направен не по-късно от 36 часа преди пристигането им при нас. Отпечатаните резултати от теста се запазват на рецепция. Ако престоят на госта е повече от 7 дни, нов бърз тест се прави на място в хотела на 6-ти или 7-ми ден, за сметка на Vita Rama.

НАСТАНЯВАНЕ: при настаняване гостите получават на рецепция по една маска, комплект ръкавици и дезинфектант за ръце. Стаите са основно почистени с препарат биоцид, одобрен от Министерството. Ежедневното почистване на стаята включва внимателно избърсване на всички контактни и хоризонтални повърхности с биоцид. Изпиране на бельо и хавлии се прави от външна фирма при висок градус, с машинно гладене, при правилно опаковане и транспортиране.

Броят на настанените гости във всеки момент на програмата ще бъде съгласно стандартите за запълняемост, дадени от Министерството. В най-натоварените моменти в хотела ще има около 40 възрастни гости.

На няколко места в общите части са поставени безконтактни дозатори за дезинфектант за ръце.

ХРАНАТА: Закуската, обядът и вечерята се изнасят на блок маса, защитена с прозрачна преграда, която се обслужва от двама човека от екипа ни (с маски и ръкавици), които ще сипват храната в чиния, по предпочитанията на гостите ни. Движението около блок масата е еднопосочно, при съблюдаване на дистанция между гостите. Масите за храна са на външната ни тераса с изглед към морето, най-много по 4 човека на маса.

КУХНЯТА: Кухнята ни е снабдена с мощна ултравиолетова бактерицидна UV лампа с генератор на озон за дезинфекция срещу вируси и бактерии. Суровите плодове и зеленчуци за деня преминават през 15-минутно накисване във вода, което е достатъчно ефективно да отдели пестициди и микроорганизми от повърхността им. Екипът в кухнята разполага с пълни защитни средства, всички повърхности се дезинфекцират по 2 пъти на ден и се прилагат обичайните ни високи стандарти за приготвяне на здравословна храна.

ЕКИПЪТ: Екипът на Център за здравословен живот Vita Rama прави тестване за Ковид-19 на всеки две седмици и резултатите се записват на специалната ни информационна стена, видима за всички гости. Екипът проведе специално обучение за превенция, разполага и използва всички средства за лична защита. Целият екип на програмата е настанен в Емона и почти не пътува до големите градове, което допълнително подсилва общата безопасност на гостите ни.

ЗА ДЕЦАТА: Занимания за деца с аниматор ще има и те ще се провеждат само на открито при съблюдаване на дистанция.

ЙОГА, ПИЛАТЕС И АКТИВНОСТИ: Ще се провеждат, както досега, в двете ни зали с отворени стени и естествено проветряване, с повече дистанция между участниците и без физически контакт между участници и треньор. Препоръчваме ви този път да донесете личната си йога постелка. Обмисляме и вариант тренировките да се излъчват на живо във фейсбук, така че гостите да участват, гледайки ги от стаята си.

ТРАНСПОРТ И ПЛАЖ: Този път препоръчваме на гостите да използват собствените си автомобили до плажа, особено ако планират оставане до следобеда. Микробусите ще се дезинфекцират внимателно и ежедневно.

Плаж Иракли е на разположение за идеална морска почивка, с достатъчно място за дистанция и игри на воля. Не забравяйте да донесете плажен чадър и кърпа за плаж.

В СЛУЧАЙ НА ЗАБОЛЯВАНЕ: Разполагаме със стая за изолация на госта и придружителите му, ще следим състоянието им и ще бъде организирано транспортиране до дома им или лечебно заведение. Според последните предписания на Министерството на туризма, в случай на установен случай на Ковид-19 хотелът НЕ подлежи на затваряне или пълно карантиниране на гостите.

Важно е да знаете, че Център за здравословен живот Vita Rama разполага с лекар 24/7 и широк избор от природосъобразни средства за превенция и лечение.

И ОЩЕ… В ресторанта и общите части ще включваме дифузер с етерични масла, като се доверяваме на невероятните им свойства да пречистват въздуха от микроби, вируси, патогени, като в същото време освежават сетивата и настроението ни.

Вярваме, че гостите ни ще съблюдават мерките за сигурност, в името на общата безопасност и приятно преживяване.

ОЧАКВАМЕ ВИ НА
МОРСКА,
СИГУРНА
И ЗДРАВОСЛОВНА
ПОЧИВКА С VITA RAMA НА ЕМОНА! 

Send Email