Начало » Ковид-19

Ковид-19

Send Email

СИГУРНИ с VITA RAMA

Мерки за провеждане на програми „Здраве“ и „Почивка“, според изискванията за безопасност от Ковид-19 на Министерство на Здравеопазването и Министерство на Туризма на Република България. Екипът на Център за здравословен живот Vita Rama се отнася с изключително внимание към създалата се ситуация свързана с Ковид-19 и има разработен план от мерки за сигурност, съобразени изцяло с изискванията на Министерство на здравеопазването и Министерство на туризма на Република България.
Разработеният план от мерки осигурява както сигурността на гостите в програмата и на екипа на Vita Rama, така и пълноценното провеждане на програмите „Здраве“ и „Почивка“.

НАСТАНЯВАНЕ: На всички пристигащи гости се измерва телесната температура. Стаите в хотелския комплекс са основно почистени с препарат биоцид, одобрен от Министерството на Здравеопазването. Ежедневното почистване на всяка стая включва и внимателно избърсване на всички контактни и хоризонтални повърхности с биоцид. Изпирането на спалното бельо и хавлиите на хотелския комплекс се извършва от външна фирма, при висок градус на пране, с машинно гладене, при изискваните стандарти за опаковане и транспортиране.
Броят на настанените гости в хотелския комплекс във всеки момент на програмата е съобразен със стандартите за запълняемост, одобрени от Министерството на Туризма. На няколко места в общите части в хотелския комплекс са монтирани допълнителни дозатори за дезинфектант за ръце.

ХРАНАТА: Закуската, обядът и вечерята се изнасят на блок маса. Движението около блок масата е еднопосочно, при съблюдаване на дистанция между гостите и задължително използване на защитна маска и ръкавици. Масите за храна са разположени на нужното разстояние, с ограничение до 4-6 човека на маса.

КУХНЯТА: Кухнята на хотелския комплекс е снабдена с мощна ултравиолетова бактерицидна UV лампа с генератор на озон за дезинфекция срещу вируси и бактерии. Суровите плодове и зеленчуци за деня преминават през 15-минутно накисване във вода, което е достатъчно ефективно да отдели пестициди и микроорганизми от повърхността им. Екипът в кухнята използва и разполага с пълни защитни средства. Всички повърхности в кухнята се дезинфекцират 2 пъти на ден. Прилагат се обичайните ни високи изисквания и стандарти за приготвяне на здравословна храна.

ЕКИПЪТ: Екипът на Център за здравословен живот Vita Rama прави тестване за Ковид-19 непосредствено преди стартирането на здравословните програми. Членовете на екипа ни са преминали специално обучение за превенция от Ковид-19, разполагат и използват всички изискуеми средства за здравна защита. Целият екип на Център за здравословен живот Vita Rama е настанен в хотелския комплекс и пътуванията до големите градове са сведени до възможния минимум, което допълнително осигурява общата безопасност на гостите ни.

ЗА ДЕЦАТА: Занимания за деца с аниматор ще има и те ще се провеждат само в детската зала при съблюдаване на изискуемата дистанция. Залата разполага с дезинфектанти и се почиства по график, който включва проветряване и забърсване с препарати на всички хоризонтални повърхности. 

ЙОГА, ПИЛАТЕС И АКТИВНОСТИ: Двигателните практики в програми „Здраве“ и „Почивка“ ще се провеждат в две отворени летни зали с нужните условия за проветряване и дистанция между участниците, както и без физически контакт между участници и треньор. Препоръчваме ви, при възможност, да носите и използвате личната си йога постелка за двигателните практики.

В СЛУЧАЙ НА ЗАБОЛЯВАНЕ: Гостът остава в стаята, в която е настатен, заедно с придружителите му. Медицинският персонал в Център за здравословен живот Vita Rama ще следи състоянието на госта и придружителите му и ще организира транспортирането му до здравно заведение. Според последните предписания на Министерство на Туризма, в случай на установен случай на Ковид-19 хотелът НЕ подлежи на затваряне или пълно карантиниране на гостите.
Важно е да знаете: Център за здравословен живот Vita Rama разполага на място с лекар - 24/7, лекарствени и природосъобразни средства за превенция и лечение.

И ОЩЕ… В ресторанта и общите части на хотелския комплекс се използва дифузер с етерични масла, сред чиито свойства са пречистване на въздуха от микроби, вируси и патогени, както и благоприятно въздействие върху сетивата и настроението ни.

Вярваме, че гостите ни ще съблюдават мерките за сигурност - и заради своята, и заради общата безопасност. ОЧАКВАМЕ ВИ!

Send Email