Начало » Събития » Семинари » Звукотерапия на пети енергиен център - гърлена чакра "Вишудха"

Звукотерапия на пети енергиен център - гърлена чакра "Вишудха"

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на специална практика - Звукотерапия на пети енергиен център - гърлена чакра "Вишудха" с Милена Велева на 27 юни (четвъртък) от 18:00 - 19:30 ч. в йога студио Vita Rama, ул. "Петър Берон" 9 (до НДК).

Както и в предишните звукотерапии, ще бъдете преведени през серия от успокояващи звуци и вибрации, които имат за цел да изчистят всякакви блокажи в гърлената ви чакра и да подобрят комуникацията, себеизразяването и творчеството ви.

За новодошлите, по време на сеанса ще легнете и ще се отпуснете, докато звукотерапевтът използва звука на различни инструменти, включително тибетски купи, кристални пеещи купи, камбанки и гонгове. Вибрациите от тези инструменти ще проникнат дълбоко в тялото ви, създавайки състояние на дълбока релаксация и стимулирайки изцелението на физическо, емоционално и духовно ниво.

Това събитие е идеално за всички, които искат да подобрят способността си да предават ясно мислите и идеите си или за тези, които изпитват физически дискомфорт в областта на шията или гърлото.

Какво трябва да знаем за Вишудха:

Петата чакра се намира в областта на гърлото и се свързва с общуването, себеизразяването, творчеството и автентичността. Санскритската дума "вишуддха" означава "пречистване" или "изчистване" и се смята, че тази чакра отговаря за пречистването на енергията в телата ни, за да позволи ясна комуникация и себеизразяване. Гърлената чакра е свързана и със способността ни да слушаме и разбираме, както и със способността ни за творчество и вдъхновение.

Цвят и Елемент:

Гърлената чакра се свързва със синия цвят и елемента на звука или етера. Смята се, че синият цвят насърчава чувството на спокойствие, яснота и уравновесеност, а елементът етер се свързва със силата на общуването и изразяването.

Признаци, че гърлената чакра е в баланс:

Когато гърлената чакра е балансирана и отворена, ние сме в състояние да общуваме ефективно и уверено да изразяваме мислите и емоциите си. Също така сме в състояние да слушаме активно и внимателно другите. Креативността ни тече свободно и можем да изразяваме себе си чрез изкуство, музика, писане и други творчески занимания.

Признаци, че гърлената чакра е блокирана:

Когато гърлената чакра е блокирана или дисбалансирана, може да изпитваме затруднения да се изразяваме, страх от говорене или творчески блокажи. Можем да изпитаме и физически симптоми като болки в гърлото или врата, проблеми с гласа или дисбаланс на щитовидната жлеза.

Работата за балансиране и изцеление на гърлената чакра може да ни помогне да подобрим уменията си за общуване, да подобрим творчеството си и да задълбочим връзката си с истинската си същност и с другите.

За Водещата?

Милена Велева е йога учител и холистичен терапевт, която се е обучавала в различни системи, като Ащанга, Хатха, Въздушна, Power и Ин йога. Тя вярва, че йога е начин на живот и наука за самоусъвършенстване, която обединява духа, тялото и ума.
В допълнение към йога практиките, Милена използва и лечебна звукотерапия, която комбинира тибетски купи, кристални купи, гонгове и коши, за да помогне на хората да се възстановят от стрес и напрежение.
Тя се е обучавала не само в България, но и в Индия, Бали и Гърция, което я прави опитен и разностранен йога учител и терапевт с над 12 години активна практика.
Милена има мисия да служи и да помага на хората да намерят своя баланс, да изследват и опознаят своята същност, да живеят пълноценно и с отношение на любов и приемане към себе си и другите.

Къде: ул."Петър Берон"9 (до НДК)

Дата и час: 27 юни (четвъртък), 18:00 - 19:30 ч.

Вход за участие: 25 лв.

Местата са ограничени!

Send Email