Начало » Събития » Семинари » Звукотерапия на четвърта чакра "Анахата" - пречистване и зареждане с Милена Велева

Звукотерапия на четвърта чакра "Анахата" - пречистване и зареждане с Милена Велева

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на специална практика - Звукотерапия на четвърта чакра "Анахата" - пречистване и зареждане с Милена Велева на 13 април (събота) от 11:00 - 13:00 ч. в йога студио Vita Rama, ул. "Петър Берон" 9 (до НДК).

Какво трябва да знаем за Анахата:

На санскрит "анахата" означава невредим и непобеден. Тя е четвъртата основна чакра и служи като център на любовта към себе си и другите, състраданието, съпричастността и прошката. Анахата чакра се свързва с безусловната любов, състраданието и радостта. Тя е източник на задълбочени истини, които не могат да бъдат изразени с думи. Анахата е мост между долните и горните чакри, който интегрира проявеното с духовното.

Елемент и цвят:
Анахата се свързва с елемента въздух. (Първата чакра е земята, стабилна и заземена; втората чакра, водата, носи плодотворна креативност; третата чакра е "огънят в корема", необходим за трансформирането на тази заземена креативност в положителни действия). Въздухът разпръсква и интегрира духовното разбиране за любовта, състраданието и връзката с всичко, с което се сблъскваме. Въздухът, както и любовта, е вътре в нас и навсякъде около нас. Можем да въплътим тази стихия, като поддържаме сърдечния си център отворен и любовта си свободно течаща.

Чакрата анахата се свързва със зеления цвят, който олицетворява енергията на трансформацията и любовта.

Признаци, че четвъртата чакра е в баланс:
Когато сърдечната чакра е в здравословно съответствие, ще се чувстваме заобиколени от любов, състрадание и радост и свързани със света около нас. Ще се чувстваме отворени за всички преживявания в живота и ще имаме усещането, че предизвикателствата, особено във взаимоотношенията, преминават през нас и се разрешават с лекота. Отворената сърдечна чакра ни позволява да видим цялата красота и любов около нас и да се свържем истински със себе си, с близките си и с природата. Тази чакра също така помага да насочим любовта обратно към себе си, за да можем наистина да обичаме и приемаме себе си и телата си.

Признаци, че четвъртата чакра е блокирана:
Сърдечната чакра влияе пряко върху сърцето, белите дробове, гръдния кош, ръцете и дланите. Когато е неправилно настроена, може да се стигне до лошо кръвообращение, високо или ниско кръвно налягане и други заболявания на сърцето и белите дробове.

Блокираната енергия може да окаже дълбоко въздействие и върху характера на ума и психическото ни състояние. В умствено отношение дисбалансът на сърдечната чакра може да доведе до проблемни въпроси, като съзависимост, манипулативно поведение, чувство за недостойнство и неспособност да се доверите на себе си или на другите.

Други признаци, че сърдечната чакра може да е блокирана:


Простички начини за балансиране на сърдечната чакра:


Здравата и балансирана енергия на чакрите е жизнено важна за нашето психическо и физическо благополучие. Сърдечният ни център разчита на отворената чарка “анахата” за свободно протичане на любовта, състраданието и съпричастността. 

Кой е нашият Водещ?

Милена Велева е йога учител и холистичен терапевт, която се е обучавала в различни системи, като Ащанга, Хатха, Въздушна, Power и Ин йога. Тя вярва, че йога е начин на живот и наука за самоусъвършенстване, която обединява духа, тялото и ума.
В допълнение към йога практиките, Милена използва и лечебна звукотерапия, която комбинира тибетски купи, кристални купи, гонгове и коши, за да помогне на хората да се възстановят от стрес и напрежение.
Тя се е обучавала не само в България, но и в Индия, Бали и Гърция, което я прави опитен и разностранен йога учител и терапевт с над 12 години активна практика.
Милена има мисия да служи и да помага на хората да намерят своя баланс, да изследват и опознаят своята същност, да живеят пълноценно и с отношение на любов и приемане към себе си и другите.

Къде: ул."Петър Берон"9 (до НДК)

Дата и час: 13 април (събота), 11:00 - 13:00 ч.

Вход за участие: 25 лв.

Местата са ограничени!

Send Email