Начало » Новини » Завръщаме се на йога постелката с нови практики и обновен график!

Завръщаме се на йога постелката с нови практики и обновен график!

Send Email

Несъмнено с пристигането на есента се променя и заобикалящият ни свят. Сезонните промени оказват влияние върху нас, и малко или много е възможно да почувстваме умора и дисбаланс. Да се спрем обективно на това какво точно ни е нужно през есента, за да се чувстваме добре и да засилим имунитета си?

Движениe! И не просто движение, а движение, което ще ни накара да разчупим есенното настроение и да не приемаме есента за край на лятото, а напротив - начало на вътрешното ни спокойствие. Начало на възобновяването.

Във Vita Rama често казваме, че движението е здраве. Когато се движим, всяка една клетка се радва, целият ни организъм е изпълнен с енергия. А какво ще кажете за движение, което не е само разходка? Движение, което е прецизно създадено да ви даде радост, да ви даде ценна опора. Йога…! С йога ще намерите спокойствие. Спокойствие, което ще се трансформира в умиротворение. А когато сме спокойни, сме по-здрави и мотивирани. Затова в йога студио Vita Rama добавихме в графика си нови йога практики, специално селектирани според сезонните промени.

Виняса Крама йога ни позволява да се свържем със собствените си тела и ни учи да съчетаваме дъха си с движението, постепенно напредвайки към по-сложни асани чрез практикуване на по-лесни позиции, като премахва ограничения както на физическо, така и на по-финно ниво.

Идва ред на Релаксиращата йога с кристални купи. Практика, която ни отпуска, разпръсквайки всички натрапчиви мисли, насъбран стрес и съмнения. С лесни и приятни асани, съчетани с пранаяма и релаксация, практиката ни учи да се освободим от напрежението, да се потопим в момента и да се научим да бъдем тук и сега.

Във Vita Rama Милена Велева води практиките Виняса Крама йога, всеки петък всеки вторник от 18:20 до 19:20 ч. и Релаксиращата йога, всеки четвъртък от 18:20 до 19:20 ч.

Двигателна програма за гърба и ставите. Тази практика е разработена с фокус върху цялостното раздвижване на тялото, което помага за подобряване на гъвкавостта, стойката и координацията. Използват се различни техники и подходи, включително движения от китайските оздравителни системи, лечебна физкултура и пози от йога.

 И накрая, но не на последно място сме ви приготвили практиката "Тялото жадува за почивка". В тези едночасови релакс сесии, ще откриете техники и методи за постигане на физическо и психическо отпускане. Водещият ще ви представи различни дихателни и телесни техники, медитации и игрови подходи, които да ви помогнат да се освободите от напрежението.

Представяме ви нашия нов преподавател Анастасия Манлихер!

Анастасия е с докторска степен по Психология на здравето и Психо-онкология към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Тя също притежава бакалавърска степен в областта на клиничната педагогика и психология на децата с психосоматични заболявания. Анастасия се занимава с йога от над 30 години.

През университетската си кариера, тя се фокусира върху различни области като обща, социална, детско-юношеска и диференциална психология, основи на психотерапията, психо-онкология, анатомия и физиология, кинезиология и лечебна физкултура, неврология и психиатрия, педиатрия, както и кинезиология и лечебна физкултура. От повече от 9 години активно работи групово и индивидуално с хора за подобряване на физическото и психо-емоционалното им здраве.

Във Vita Rama Анастасия Манлихер води практиките "Двигателната програма за гърба и ставите“, всеки петък 18:30 до 19:30 ч. и "Тялото жадува за почивка", всеки вторник от 19:30 до 20:30 ч.

За повече информация и записвания, свържете се с нас на телефон: 0894 46 55 44.

Имате възможност да ни посетите и с карти:

йога студио

Send Email