Начало » Масажи » Видове масажи

Видове масажи

Масажите подпомагат процесите на детоксикация, възстановяване и освежаване, както и осигуряват пълноценна релаксация и почивка от градския стрес и забързаното ежедневие.

 

Ролфинг терапия

Ролфинг третира тялото холистично, вместо да се фокусира върху отделни симптоми, тъй като нашето тяло и психика функционират като едно цяло. Чрез широка гама от много леки до дълбоки и интензивни техники, става възможно да се освободи напрежението в различните фасциални слоеве.

Целта е не само да се подобри стойката, но и да получите по-добро усещане за тялото си и повече радост от живота. В сесии от 8 до 10 тялото се подравнява като цяло и се увеличава мобилността.

Цена: 100 лв.
Времетраене: 60 мин.

Цена: 120 лв.
Времетраене: 75 мин.


Дълбокотъканен масаж

Дълбокотъканният масаж е вид дълбоко регенериращ масаж с комбинирани техники на рефлекторните зони по цялото тяло.

На базата на рефлексотерапията и отделните точки, които рехабилитаторът стимулира, по време на дълбокотъканния масаж се достига до различни органи и системи.

Противопоказания за масажна терапия:

Цена: 80 лв.
Времетраене: 60 мин.


 

Масаж с пчелен мед

Масажът с пчелен мед включва дълбокотъканен масаж на цялото тяло с етерични масла, меден масаж на гърба и стъпалата.

Ефектът от масажа продължава действието си до 40 часа след терапията. Препоръчват се няколко процедури.

Цена: 60 лв.
Времетраене: 30 мин.


 

Класически масаж

Класическият масаж е терапевтична техника, която включва различни техники за механично действие върху тялото. Основната цел на класическия масаж е да отпусне мускулите, да подобри кръвообращението и лимфотока, като същевременно облекчава болката и намалява стреса. Масажът въздейства благоприятно върху всички органи и системи на човешкия организъм и подпомага цялостното здраве.
Масажът може да бъде общ или частичен. Общият масаж обхваща цялото тяло, а частичният се състои от масаж на отделни части на тялото.

Цяло тяло - цена: 70 лв., времетраене: 60 мин.

Гръб - цена: 40 лв., времетраене: 30 мин.

Сегмент - цена: 40 лв., времетраене: 30 мин.

Релаксиращ масаж

Релаксиращят масаж отпуска мускулатурата, като същевременно облекчава болката и спомага за опитимална обмяна на веществата. Този вид масаж освобождава психиката от стрес и напрежение, подобрява качеството на съня, работоспособността, както и общото самочувствие и настроение.

Цена: 70 лв.
Времетраене: 60 мин.

Антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж включва дълбок масаж на тъканите, с фокус върху областите на тялото, където целулитът е най-често срещан, като бедрата, задните части и корема.
масажът спомага за подобряване на кръвообращението и лимфотока, намаляване на задържането на течности, разграждане на мастните натрупвания и отвеждането на токсините от тялото. Масажът подобрява тонуса и вида на кожата.
За антицелулитния масаж използваме специално подбрани блендове от етерични масла, в зависимост от индивидуалните нужди на клиента.

Цена: 45 лв.
Времетраене: 30 мин.

Цена: 65 лв.
Времетраене: 50 мин.


 

Масаж и терапия с тибетски и кристални купи

Масажът и терапия с тибетски купи повлиява отлично както на физическо ниво, така и на по-фино - ментално, емоционално и енергийно. Релаксиращите масажни движения предразполагат към дълбоко отпускане, близо до медитативно състояние, което позволява естествено освобождаване от всякакви блокажи. Едновременно с това тибетските купи и звънчета, наречени коши, пречистват тялото и ума. Това са ръчно изработени инструменти, които хармонизират потока на енергия в енергийните центрове или чакри, с помощта на високочестотни вибрации. Лечебните звуци достигат и видоизменят структурата на всяка една клетка. След тази терапия човек се наслаждава на усещане за спокойствие, баланс и вътрешна хармония.

Цена: 120 лв.
Времетраене: 90 мин.


 

Възстановителен масаж

Възстановителният масаж е подходящ преди и след голямо физическо или психическо натоварване. Неговата цел е максимално бързо да възобнови или подготви организма за високо натоварване, като подсили тялото както на физическо, така и на психическо ниво. При желание от страна на клиента масажът може да бъде надграден и с Рейки сеанс - лечебна терапия чрез енергия, която допълва и ускорява процесите на възстановяване и оздравяване.

Противопоказания за масажна терапия:

Цена: 120 лв.
Времетраене: 90 мин.

Лимфен дренаж

Лимфният дренаж спомага работата на лимфата в човешкият организъм, както и за извеждането на излишната течност от междуклетъчното пространство. Ползите от този масаж са много – премахва хроничната умора, намалява оттоците, подобрява имунитета, подпомага детоксикацията на тялото, отстранява главоболие, редуцира целулита, забавя процеса на стареене.

Цена: 100 лв.
Времетраене: 75 мин.

Мануална терапия

Съчетава похвати от класическия масаж, сегментарно рефлекторния, дълбокотъканния масаж и китайски масаж (акупресура). Работи се върху цялото тяло като структура, като постепенно се навлиза в дълбочина. Влияе се ползотворно на кожата, фасцията, сухожилията, мускулите и ставите, което чрез нервната система въздейства върху целият организъм както на вътрешните органи и системи, така и на психо-емоционалното състояние и на енергийното тяло. Има положителен ефект върху хормоналния баланс на тялото. Помага при главоболие, схващания, мускулни и ставни болки, неврологична симптоматика, като изтръпвания, слабост и болки, проблеми със съня, депресивни състояния. Помага при специфични състояния като „прищипвания“ на нерв или мускул. Помага при възстановяване след физическа дейност или спортни занимания.

Противопоказания за масажна терапия:

Цена: 50 лв.
Времетраене: 30 мин.

Цена: 60 лв.
Времетраене: 45 мин.

Цена: 80 лв.
Времетраене: 60 мин.

Масаж за бременни

Релаксиращ масаж с лек натиск за отпускане на напрежението по време на този период.

Показания:

Противопоказания:

Цена: 70 лв.
Времетраене: 50 мин.

Аюрведична терапия Абянга

Аюрведичен масаж на тялото със затоплени масла. Масажът поддържа младостта, красотата и дълголетието. Прилага се на цялото тяло, като се използват топли естествени билкови масла и специфични движения по енергийните меридиани. Възстановява еластичността на кожата, тонизира мускулите, засилва имунитета, стимулира ставите, задвижва лимфата, премахва сковаността и болката, успокоява ума, подхранва сърцето, подсилва костите и нервите, и има дълготраен ефект върху централната нервна система.

Цена: 120 лв.
Времетраене: 80 мин.

Аюрведична терапия Удвартана (обтриване с пудра)

Терапията използва аюрведични масла и билкови пудри, с които се загрява тялото, почиства се кожата, подобрява се кръвообращението и се ускорява метаболизмът. Подпомага детоксикацията, намалява целулита и отоците по тялото.

Цена: 120 лв.
Времетраене: 50 мин.

Звуко-вибрационен масаж с пеещи купи

Древен тибетски мощен метод за въздействие върху човешкия организъм на физическо, ментално и емоционално ниво. Купите се поставят по тялото и звуковите честоти имат терапевтични свойства, с доказано влияние върху дейността на мозъка и тялото. Неутрализират стреса, активирайки изначалната способност на организма да се самолекува. Звуколечението е подходящо при проблеми от физическо, емоционално и ментално естество. Има благоприятен ефект при безсъние, тревожност, храносмилателен дисбаланс, болка, проблеми с мускулно-скелетния апарат, натрупване на токсини, различни блокажи и др.

Цена: 100 лв.
Времетраене: 50 мин.

Контакти за резервации: и-мейл: info@vitarama.bg; тел.: 0896 90 59 90 Резервирай сега!