Начало » Събития » Семинари » "Рудракши за корекция на пространството и кармата във Васту" - семинар с Даниела Генова - Чандраканти

"Рудракши за корекция на пространството и кармата във Васту" - семинар с Даниела Генова - Чандраканти

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на семинара "Рудракши за корекция на пространството и кармата във Васту" със специалното участие на Даниела Генова - Чандраканти на 14 април (неделя) от 10:00 - 12:00 ч. в Здравословен център Vita Rama на ул. "Петър Берон" 9!

Какво представляват Рудракшите?

Свещените Рудракша дървета са вечнозелени, с височина от 10 до 30 м, а стволовете им са около 1 м в диаметър. Има около 300 различни вида Рудракша дървета, а 35 от тях могат да се намерят в Индия. Те растат също в Непал, Тибет, Шри Ланка, Тайланд, Южна Япония, Филипините, Северна Австралия и Малайзия, но се препоръчват и най-често се използват тези от Индия, Непал и Шри Ланка.
Листата им приличат на листата на тамариндовото дърво, а също и на мангото. Кората на Рудракша дърветата е сива на цвят. Те цъфтят с бели цветове през ноември – декември, които се превръщат в плодове през януари - февруари. Плодът е тъмносин на цвят, около 3 см в диаметър и прилича на едра боровинка, но не се яде. Костилките на тези плодове са така известните свещени Рудракши, които са могъщи инструменти за енергийна корекция на пространството и могат по мистичен начин да променят кармата.
Рудра е име на Шива, а „акша“ означава сълза. Рудракшите са сълзите на Шива, които той пролял в екстаза си, докато медитирал върху Вишну. На местата, на които паднали сълзите му, се появили Рудракша дърветата.

Теми на семинара

1. Кой е Шива и как да се отнасяме към него?

2. Рудракшите – лица и сълзи от екстаза на Шива. 

3. Рудракши от 1 до 12 лица на Шива и как те могат да ни помогнат, според Васту.

За водещата:

Чандраканти (Даниела Генова) практикува Васту и Аюрведа принципи повече от 25 години, през които е помогнала на много хора да променят живота си и да осъществят мечтите си.

Къде: ул."Петър Берон"9 (до НДК)

Дата и час: 14 април (неделя), 10:00 - 12:00 ч.

Вход за участие: 17 лв.

Send Email