Начало » Събития » Семинари » "Стрес и устойчивост" - работилница с метафорични карти

"Стрес и устойчивост" - работилница с метафорични карти

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на работилница с метафорични карти на тема "Стрес и устойчивост" с водещ Елена Павлова на 2 декември (събота) от 17:30 до 19:30 ч. в Здравословен Център Vita Rama.

Наближава празничният сезон, който освен споделени моменти с близките хора, радост и чувство за принадлежност, може да донесе и много стрес за някои. Това време на годината е свързано с напрежение относно изпълнение на празничните задачи, събиране със семейството, избиране на подаръци, подготовка на празничната трапеза.

Причини за стрес могат да бъдат: различни емоционални преживявания, загуба, конфликтни ситуации, болести, проблеми на работното място, неразбирателства с близки хора и пр.

Празниците не винаги са леко преживяване, особено в случаи:

Какво представляват метафоричните асоциативни карти (MAC)?

Метафоричните карти са инструмент за себепознание, който по лек и щадящ начин достига до несъзнаваното и помага на човек да се свърже със себе си.

При метафоричните карти няма правилно и грешно тълкуване, като асоциациите винаги са лични и разкриващи собствената истина и история. Едновременно с това свързването с картите се осъществява по креативен и интуитивен начин.

Посредством метафоричните карти ще се обърнем към себе си, ще разгледаме ситуации, които могат да бъдат източник на стрес в нашия живот и ще открием средства, чрез които можем да придобием устойчивост за справяване при стресови ситуации.

За кого са подходящи метафоричните асоциативни карти?

Метафоричните асоциативни карти са подходящи за всеки, който търси инструмент за себепознание и иска да се свърже със себе си. Те могат да бъдат полезни за хора, които изпитват стрес от различни емоционални преживявания, загуби, конфликти, заболявания, проблеми на работното място.

Какви са ползите от работилницата с метафорични асоциативни карти?

Кой е нашият водещ?

Елена Павлова е артист, магистър по право, медиатор, майндфулнес коуч. Нейните лични и духовни търсения я срещат с творчеството, в което открива безценен ресурс за присъствие в живота тук и сега. В резултат на трансформиращата сила, която открива изкуството започва да се формира като магистър по психология и арт терапевт. Участвала е в различни обучения и изложби.

Къде: ул."Петър Берон" 9 (до НДК)
Дата и час: 2 декември, 17:30 ч.
Продължителност: 120 минути
Вход за участие: 25 лв.

Местата са ограничени!

Send Email