Начало » Система Vita Rama » Помогнахме на » Стефан Господинов

Стефан Господинов

Send Email

Научих за Vita Rama от моя позната. Тя ми ги препоръча горещо, тъй като няколко години по-рано и бяха помогнали да се пребори с тежка форма на Хашимото и без хапчета, химии и лекарска намеса да постигне ремисия и да заживее като пълноценен и щастлив човек. Тя ми описа екипа на Vita Rama като много светли и позитивни хора.

Включих се в програма “Здраве” на Здравословен център Vita Rama през м. септември 2014 г. Бях в доста тежко здравословно и психическо състояние. Въпреки, че бях вегетарианец от 4 години, преди да се срещна с Vita Rama, здравето ми сякаш вървеше все надолу и в един момент имах депресиращото чувство, че си блъскам главата в стената и каквото и да направя, то ми носи само болести. За това време бях успял да се сдобия с екзема, колит, гастрит и рефлукс. Като последните две си ги добавих в списъка вследствие на няколко месеца посещаване на нутриционист / диетолог, който вместо да ми помогне с колита, ми докара гастрит и рефлукс.

След престоя си от една седмица в Здравословен център Vita Rama в Емона, си тръгнах като нов човек. Мястото е вълшебно - на ръба между планината и морето. Обстановката, която създава екипът на Vita Rama е невероятна - толкова релаксираща, пречистваща и зареждаща, че сякаш човек попада в друг свят. Опитът, позитивизмът и увереността на Слави и Ленко те зареждат с толкова много енергия. Храната във Vita Rama е вкусна и разнообразна. Според мен, те доста успешно развенчават всеобщия мит, че да се сготви вкусна храна без месо е много трудно. Макар че трябва да си призная честно, че първоначално в кухнята на Vita Rama, дори и на мен, ми липсваха солта и мазнините, с които сме свикнали обичайно.
След тази една седмица в Здравословен център Vita Rama имах доста голям и физически, и емоционален напредък.
По време на престоя ми, физическото ми състояние доста се подобри. Беше първата ми седмица със съвсем малко стомашни болки и киселини от много месеци насам. Не мога да кажа, че за тази една седмица съм се излекувал като с магическа пръчка. Продължих да изпитвам проблемите и трудностите, заради които отидох във Vita Rama. Но именно вярата и надеждата, която ми вдъхнаха Слави и Ленко ми помогнаха да не се откажа и полека-лека, макар и на моменти по-бавно, нещата да започнат да се подобряват трайно във времето. След като се върнах обратно в ежедневието си, проблемите ми отново се връщаха и отшумяваха с различна честота, но всеки път подобрението беше все по трайно. Така, година след това, мога с радост да кажа, че успях да се справя с рефлукса и почти да забравя за киселините. Гастритът ми се излекува почти изцяло. Огромна екзема, която имах от години на гърба си, изчезна. Също така и заболявания, които имам още от детските си години, като астма и алергия се подобриха в много голяма степен. Продължавам да се боря с колита, но вярвам, че с малко повече търпение и това ще отшуми.
Докато траеше разтоварващо-захранващият режим, който ми бяха изготвили Георги и Слави Славови, спазвах нещата на 100%. След това се опитвам да продължа да живея по този начин и бих казал, че нещата се получават. Вече от близо една година съм веган и се храня на високо въглехидратния режим с ниско количество мазнини и белтъчини. Разбира се, имам си своите спадове и възходи, но общото ми физическо състояние бавно и постепенно, но трайно се подобрява. Е... все още си имам своите малки хранителни изкушения, на които не успявам да устоя - като например филия с тахан и мед :), но са все по-малко.

По време на престоя си в Здравословен център Vita Rama успях да изляза от депресията и дупката, в която бях изпаднал и да намеря сили да продължа с увереност и позитивизъм напред. За пръв път от много време насам имах чувството, че този път съм стъпил на правилния път и че най-накрая спирам да си блъскам главата в стената. Ако кажа, че съм постигнал 100% вяра и оптимизъм отведнъж, ще излъжа. Подобно на физическото ми състояние, и емоционалното ми състояние също претърпя своите възходи и падения след престоя ми във Vita Rama. Особено в моменти на болка и физически проблеми, ми се случваше понякога да се питам дали наистина съм на правия път и дали си заслужава. Но малко повече доза упоритост и подкрепата на Ленко и Слави ми помогнаха да остана на пътя. А вследствие на това, бих могъл да кажа, че година по-късно съм един много по-пълноценен и щастлив човек.

Поддържам почти постоянна връзка със специалистите от Здравословен център Vita Rama. В началото си пишехме всяка седмица или през една - две седмици. После нещата се поразредиха - през 1 - 2 месеца. Независимо от честотата обаче, Ленко и Слави остават винаги отзивчиви и готови да помогнат и да дадат напътствие и съвет. Мисля си, че поне в началото, без тяхната постоянна подкрепа, нямаше да успея да изляза от дупката и да имам сили да бъда постоянен.

Тази година посетих Здравословен център Vita Rama отново, но този път с цялото си семейство :)


 Send Email