Начало » Система Vita Rama » Помогнахме на » Симона Демирева - Диабет тип 2

Симона Демирева - Диабет тип 2

Send Email

Vita Rama ме трансформира в здрав, жизнерадостен човек

За Vita Rama разбрах случайно. След пенсионирането си разполагах с „цялото време на света”. Четях безразборно всички публикации, съдържащи думата ДИАБЕТ и... накрая се обърках от множеството противоречиви статии в интернет-пространството. Реших да потърся квалифицирана, алтернативна от конвенционалната медицина помощ.

От 2012 г. живея с болестта

Злокобната диагноза гласи „Неинсулинозависим захарен диабет”, съпътстват я високо наднормено тегло и високо кръвно налягане.

Изгледах няколко филма - „Суровоядството – премахване на диабета за 30 дни”, този на основателя на клуб „Прощай диабет” Борис Жерлигин, както и още един, със Слави Славов - „Пълноценното растително хранене”, и реших, че „Вита Рама” е българският аналог на американския холистичен здравословен център и може да ми даде отговор на многобройните въпроси.

Включих се в програма „Здраве” за максимално дълъг период

Пристигнах в Емона с повече съмнения, но и с искрица надежда, че може би и аз ще успея да се справя с тоталната смяна на вида храна, начина й на приготвяне, съчетанието на отделни продукти, пък и активна двигателна програма.

За първи път видях толкова усмихнати хора

Посрещнаха ме млади и не толкова млади ведри, жизнерадостни хора. За първи път в моето мрачно ежедневие ме питаха „Как сте?”, като очакваха от мен и отговора, за да вникнат в проблематиката и да ми помогнат. Георги и Слави Славови четяха по лицето ми като от отворена книга за пагубните ми хранителни и двигателни навици. И се почна – гимнастика, йога, лекции, кулинарни работилници, танци, процедури, походи, консултации и т.н. – незабравимо време на промяна и обучение. Искрицата „надежда” се превърна в твърда убеденост за правилноста на избора ми! Чувствах се великолепно с новото ми „семейство” – екипа на Vita Rama.

Намалих рязко лекарствата

Още в началото на третата седмица от първия ми престой преустанових приема на „Метфогам” – 2х1000 мг и 1х500 мг дневно след храна, но глюкозата остана в нормални граници.

Ще посоча в табличен вид основни показатели с рязка промяна след едногодишно прилагане на системата Vita Rama. Всеки може да направи своя извод:

Изследване

Стойности юни 2016

С лекарства

Стойности ноември 2017

Без лекарства

Референтни стойности

Холестерол(mmol/l)

6,3

4,6

3-5,2

Триглицериди (mmol/l)

3,93

0,9

0,41-1,88

Гликиран хемоглобин HbA1c (%)

7

5,3

4,4 – 6,1

Витамин B12 (pg/ml)

144,1

650,9

184 - 878

Хомоцистеин (mkmol/l)

20,29

8,52

5 - 15


Съпругът ми – лекар по професия, спря да мърмори, че диабетът е нелечим

Преди посещението ми в центъра си мислех, че там ще „умра” от глад, но още с пристигането имаше заредена трисекторна маса със салати, дипове, овкусители, омазнители, хлябове, пастети, ястия, и др., та не можах да ги преброя. Не стига,че красивите блюда „хранеха окото”, но и тялото, и вкусовите ми усещания бяха напълно задоволени! Не разбирах как при такова обилно, но явно правилно хранене започнах да отслабвам. Не разбирах как примерно от 10 продукта могат да се направят толкова много различни, вкусни, хранителни, подобряващи организма блюда!

Продължих да прилагам системата и вкъщи

След успешния ми старт във Вита Рама, окрилена, продължих да прилагам тази система на хранене и вкъщи, но без разнообразието на всяко хранене – значително по-трудно в сравнение с центъра. Изпълнявах безусловно личния ми хранителен режим, успях да отслабна 30 кг и да поддържам идеалното си тегло от 53 кг.

Слави Славов е моят водач по пътя на здравето

Задължително поддържам връзка със специалистите на Vita Rama чрез сайта, електронна поща или телефон. Винаги има незададени въпроси, новоизникнали обстоятелства, които е хубаво да се споделят. Слави Славов е моят водач по пътя на здравето.

Участвам и в летните, и в зимните програми „Здраве”

Емоционалното и менталното ми състояние са прекрасни. Посещенията ми в центъра са моята почивка.

За Vita Rama и създадената от тях Система за здравословно хранене трябва да знаят повече хора. Всеки разумен човек и – не само онези със здравословни проблеми, биха я избрали!

Макар че има и „отрицателни” черти :) Наложи ми се да подменя целия си гардероб. От дрехи с размер ХХпреминах на S...
 Send Email