Начало » Събития » Семинари » Седмица "Здрав и еластичен гръбнак" с Екатерина Минкова

Седмица "Здрав и еластичен гръбнак" с Екатерина Минкова

Send Email

Каним ви на Седмица "Здрав и еластичен гръбнак" от 14 юли до 21 юли 2023, по време на Летни програми Vita Rаma с гост-инструктор Екатерина Минкова. Гръбнакът е в основата на способността ни да се движим, спим и функционираме правилно. Ще посветим седмицата на здравето на гръбнака и подобряването на неговата еластичност и здравина с помощта на метода Айенгар йога и масажната терапия, наречена Аюрведа йога масаж. Двете системи черпят дълбоко познание от древните ведически науки йога и Аюрведа, които толкова добре се подкрепят и допълват.

В рамките на тези седем дни ще имате възможност всяка сутрин да практикувате Айенгар йога, чиято методика е терапевтична и е насочена към създаване на стабилна основа на скелетно-мускулната система. 

През деня ще можете да се насладите на индивидуални сесии с Аюрведа йога масанжа терапия, който по много приятен начин ще допълни грижата за гръбнака. Тази терапия съчетава дълбоко тъканна работа и специфични разтягания, почерепени именно от Айенгар йога системата. 

Какво е Аюрведа йога масаж?

Аюрведа йога масажът е уникална техника, която съчетава дълбок масаж, координирано и осъзнато дишане и йога разтягане. Масажът обработва тъканите в дълбочина, като по този начин подпомага да  се премахнат възли и сраствания, образували се в резултат най-вече от натрупването на токсини, поддържането на неправилна стойка, както и от системното обездвижване на тялото. Терапевтът използва ръцете и краката си, за да постигне по-голяма дълбочина на въздействието, което има за цел да затопли тялото на получаващия, да облекчи напрежението и да го подготви за разтягащите позиции. По време на масажа се използва сусамово масло или зехтин, както и фина билкова пудра под формата на прах от корена на билката каламус, която има много широк спектър на действие.

Какви са ползите от Аюрведа йога масаж?

График на масажните терапии:

Продължителност: 90 минути
Цена: 140 лв.

График на практиките по Айенгар йога:

Продължителност: 90 минути

Какво Айенгар йога?

Айенгар йога произлиза от хатха йога и се фокусира върху точността и подравняването на асаните, което довежда до баланс между дишането, ума, емоциите и сетивата. Практикуващите задържат позициите по-дълго време, за да се възползват максимално от техните ползи. Използването на помощни средства като блокчета, колани и подпори позволява на всички хора, независимо от възрастта и състоянието на тялото, да практикуват асаните безопасно и правилно. Последователността на асаните е важна за различни ефекти в тялото и ума на практикуващия. Пранаяма практиката е важна след като мускулите се заздравят, да стабилизира позициите на тялото и да се избегне обратния ефект.

Какви са ползите от Айенгар йога?

Кога се провежда: 14 – 21.07.2023г.

Препоръчителен престой 7 дни, възможни са периоди от 2 и повече дни.

Къде: Летни програми Vita Rama в хотел КЛИФ, гр. Обзор

Кой е нашият терапевт:

Екатерина Минкова е сертифициран Айенгар йога преподавател. Първата й среща с този
метод се случва, когато започва да изучава Аюрведа йога масаж, чийто основни стречинг
техники са базирани именно на този йога система. Отдадено започва да практикува и в началото на 2016 година става част от обучителна програма за преподаватели към
института по Айенгар йога в Лондон, организирана от Айенгар йога център София с
преподаватели Кристос Павлоу и Мариос Аргирос. Екатерина се занимава с аюрведични масажни терапии и регулярно организира интересни ритрийти, в които Айенгар йога и Аюрведа си партнират по много приятен начин.

За запитвания и резервации: тел.0896 905 990, reservations@vitarama.bg

ВАЖНО! Всички терапии с Екатерина Минкова се заплащат допълнително и не са включени в цените на програмите.

Всички програми вижте тук >> https://vitarama.bg/bg/programi/13/pages/

За гости по Летни програми в периода 14 - 21.07:

Гостите по програми "ЗДРАВЕ" и "ЖИЗНЕНОСТ" Могат да се възползват от Айенгар йога практиките без допълнително заплащане.

За Аюрведа масажите с предимство за записване ще са гостите със 7-дневен престой по програма "ЗДРАВЕ", но могат да се възползват и гости по "ЖИЗНЕНОСТ" и "ПОЧИВКА". Провежданите терапии се доплащат върху цената на избрания пакет за настаняване за вече направили резервация.

Send Email