Начало » Събития » Семинари » "Себеутвърждаване" - арт-терапевтична работилница с Елена Павлова

"Себеутвърждаване" - арт-терапевтична работилница с Елена Павлова

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на "Себеутвърждаване" - арт-терапевтична работилница с Елена Павлова на 28 юли (неделя) от 11:00 - 13:00 ч. в Здравословен център Vita Rama на ул. "Петър Берон" 9!

Какво е арт терапия? 

Арт терапията си служи с творчеството с терапевтична цел. Разкрива пространство, в което се чувстваме защитени и подкрепени да предприемем процес по изследване на себе си. При нея се включват всички сетива и тялото.

Изкуството има силата да трансформира и изцелява. Творчеството представлява гласът на душата. То е най-естественото средство, присъщо на всеки от нас, да се свърже отново със себе си. Дава свобода и автентичност. Материализираните от него резултати са поле за лична реализация.

В арт терапията се използват различни материали и модалности, чрез които можем да изразим емоциите си и темите, които ни вълнуват по ресурсно-ориентиран начин, като за това не е необходимо да можем да рисуваме. 

Какво представлява работилницата?

Арт терапевтичната работилницата създава защитено пространство да изследваме себе си, използвайки творчеството и основаните на изкуството подходи и арт терапевтични техники. 

Работилницата ще бъде насочена към установяване на начините, по които виждаме себе си. Ще изследваме как искаме да продължим напред и какво ни пречи да поемем в желаната от нас посока. Творчеството ще ни помогне да събудим чувството на любов към себе си, да получим достъп до ресурсите си и до нашите качества, които може би сме забравили, че притежаваме.

Какви са ползите от тази арт терапия?

Арт терапията ни помага да се срещнем със себе си, да се свържем с ресурсите ни за справяне с предизвикателствата, да започнем процес на трансформация, както и да пробудим въображението. Тя предоставя свобода, автентичност и поле за лично развитие, без да изисква умения за рисуване.

За кого е предназначена арт терапията?

Арт терапията е предназначена за всеки, който желае да се свърже със себе си, да изследва своите емоции и да използва творчеството като инструмент за лично развитие и саморефлексия.

За водещата:

Елена Павлова е артист, психолог, арттерапевт, психотравма терапевт, майндфулнес коуч. Нейните лични и духовни търсения я срещат с творчеството, в което открива безценен ресурс за присъствие в живота тук и сега. В резултат на трансформиращата сила, която открива в изкуството се реализира като магистър по психология. Наред с горното е магистър по право и притежава удостоверение за медиатор. 

Преминала е сертифициращи обучения за:

  • въвеждащо ниво в Транзакционен анализ по стандартите на Европейска асоциация по транзакционен анализ;
  • психотравма терапевт към Европейска асоциация по приложна психология;
  • арт терапевт към Институт за арт терапия и експресивни изкуства;
  • майндфулнес коучинг към Институт за интегрално развитие;
  • енеаграма към Център за разрешаване на спорове;
  • метафорични карти към Институт за ОХ карти.

Участвала е в различни изложби и конкурси.

Къде: ул."Петър Берон" 9 (до НДК)

Дата и час: 28 юли (неделя), 11:00 - 13:00 ч.

Вход за участие: 25 лв.

Местата са ограничени!

Регистрирай се
Send Email