Начало » Събития » Семинари » Рисуване с къна със Стела Христова - Сачи

Рисуване с къна със Стела Христова - Сачи

Send Email

Каним ви на Рисуване с къна с един от най-добрите хена артисти - Стела Христова - Сачи, която ще гостува в хотел Клиф, Обзор, по време на летните здравословни програми Vita Rama през юли и август 2023г.

В рамките на 3 дни няколко пъти през юли и август ще имате възможност да се насладите на терапевтичния ефект от мистичното древно изкуство, което има многобройни ползи. Също така, Сачи ще изнесе лекция за къната, в която ще разгърне любопитни теми.

Какво е къната?

Рисуването с къна, наричано „мехенди“ или „хенна“, е древно терапевтично и мистично изкуство, чиито корени можем да открием в Южна Азия, Близкия Изток и Африка.

Дълбоката връзка на къната с ритуалите за женственост, енергийно пречистване и защита, с медицинските традиции на различните народи, я превръща в универсална практика за обновяване и възстановяване на организма. Билката е толкова силна, че за благотворния й ефект е достатъчно нанасянето й върху кожата, под формата на красива рисунка.

Какви са ефектите от от рисуването с къна?

Индивидуални сесии:

Коя е Стела Христова - Сачи?

Стела Христова - Сачи, един от най-талантливите хенна артисти и пионер на това изкуство в България. Сачи е създател и преподавател в образователния проект „Ателие по индийска култура“, чрез който е провела стотици обучения по сакрални изкуства в България и чужбина.
Преподава Индийска култура в Нов Български Университет. Организатор е на Ратха Ятра фестивал (2011 - 2018). Автор е в списание OM Yoga & Lifestyle.

Като всеки истински майстор на къна, Сачи приготвя сама сместа за рисуване. Използва само органични съставки: къна и различни етерични лечебни масла. Приготвената смес е напълно безвредна за деца и бременни.

Кога се провежда: юли и август по 3 дни

Препоръчителен престой: 2 дни

Къде: Летни програми Vita Rama в хотел КЛИФ, гр. Обзор

За запитвания и резервации: тел.0896 905 990, reservations@vitarama.bg

Очакваме ви в летните ни здравословни програми за рисуване с къна, както и богата програма, изпълнена с движение, дишане, йога, забавления, образователни лекции и разбира се, много вкусна, здравословна храна, създадена по нашата система!

ВАЖНО! Всички сесии със Стела Христова се заплащат допълнително и не са включени в цените на програмите.

Всички програми вижте тук >> https://vitarama.bg/bg/programi/13/pages/

За гости по Летни програми в периода юли - август:

С предимство за записване ще са гостите, вече настанени по програми "ЗДРАВЕ", "ЖИЗНЕНОСТ" и "ПОЧИВКА", но сесиите са отворени и за външни гости които искат да посетят Летни програми Vita Rama само за събитието. Провежданите терапии се доплащат върху цената на избрания пакет за настаняване за вече направили резервация.

Send Email