Начало » Система Vita Rama » Помогнахме на » Ралица Гологанова - изтощаване на организма след бременност

Ралица Гологанова - изтощаване на организма след бременност

Send Email

Казвам се Ралица Гологанова, на 31 години съм и живея в Пловдив. Идвам във Vita Rama за първи път и то ударно за две седмици.

Защо дойдох във Vita Rama?

В рамките на 3 години родих 2 дечица и това много изтощи организма и психиката ми. С натрупване на безсънието и на много непостоянно ежедневие, се чувствах наистина много изтощена. Смятам, че, както казва един от специалистите по хранене тук, Слави Славов, на организма вече са му липсвали много неща след бременността и кърменето. Въпреки че нямам някакъв конкретен здравословен проблем, се чувствах много нервна, на моменти депресирана, неспособна да се справям с ежедневието и без мотивация.

Какво ме впечатли най-много?

Идвайки в Център за здравословен живот Vita Rama, не знаех какво друго да очаквам, освен здравословна храна. Това, което ме впечатли изключително много, е интегралният подход към здравето на човека. Смятам, че начинът, по който те комбинират движение, разходки сред природата, йога, медитативни практики, заедно с личното отношение, всичко е невероятно. Идвайки тук сама, аз нито за един ден не се почувствах самотна. Персоналът също обръща много внимание, пита постоянно за моите нужди.

Аз обичам по принцип да си говоря с хората. Срещнах се с хора от различно социално равнище, също има и хора от чужбина, които идват тук, или от смесени бракове, също и такива, които живеят в чужбина и идват да прекарват почивката си тук, заедно с децата си. Един вид като all inclusive, само че в много по-смслена форма.

За храната във Vita Rama

Много хора, които не са свикнали с веганския начин на хранене, който изключва всякакви продукти от животински произход, може би си мислят, че тук няма да има разнообразие от храна, но това не е така.

Храните са изключително лесно достъпни, повечето от тях са били част от храната, с която са се хранили нашите предци в България. Те са комбинирани по много добър начин и ни осигуряват всичко, от което имаме нужда. Това, което ми беше много трудно, беше да свикна с по-малката консумация на сол. Аз обичам да соля много, но тук след третия ден започнах да усещам вкуса на продуктите, това страшно много ми харесва и ще се опитам да го продължа, след като си тръгна.

Гладуване и захранване

Винаги съм искала да направя разтоварителен режим само на вода, но вкъщи не се получава. При мен основният проблем беше захранването след това. Идвайки тук, вече бях спряла кафето за няколко дни. Започнах да се храня на закуска, обяд и вечеря. След няколко дни преминах на плодове до вечеря и само вечерях. След консултация със Слави Славов минах на три дни водно гладуване водно гладуване за първи път в живота си. В момента се захранвам.

Какви резултати постигнах?

За мен резултатите са, че се чувствам много по-спокойна и много мотивирана да продължавам да утвърждавам този начин на живот. Не говоря само за храненето, говоря за цялостния подход към живота.
Искам да спомена, че не всички лекции са свързани с храненето. Има и лекции за движението, както и за това как да построим цялостния си живот по здравословен начин в лудницата, в която повечето хора живеят. Чувствам се вече способна това да го продължа.

Искам също така да разказвам на много хора за това място, искам да съм по твърда за своите принципи, защото обществото не ги приема още, но аз съм изпитала ефекта им. Също така искам да доведа децата си догодина. Те са много мънички още, обаче знам, че ще им се отрази прекрасно!

За природата

Това е място, където Стара планина се среща с морето и се откриват много красиви гледки.

Планирам да запазя двуседмична почивка, но първата седмица смятам да съм сама, за да мога да се насладя на всичко. След това ще дойде и семейството ми. Няма да го пропусна, защото това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало от много време насам.Send Email