Начало » Статии » Храни и добавки » Полезните бактерии все по-често не достигат на съвременните кърмачета

Полезните бактерии все по-често не достигат на съвременните кърмачета

Send Email

Човешкият микробиом (микробиота) се оказва толкова по-важен за здравето и доброто самочувствието на човека, колкото повече напредва науката, която го изследва. Не само храносмилането отчасти е зависимо от него и не само определени витамини се синтезират от полезната чревна флора. Тя участва в образуването и на имунни тела, а и на невротрансмитери, които определят нашия тонус, мотивация и работоспособност.

Но в съвременният свят има много фактори, които могат да нарушат нормалното съсъществуване на организмите ни с пробиотичните бактерии. Хаос на трапезите, ранно отбиване на кърмачетата, хиляди токсини с най-различен произход, модни вируси, стресов начин на живот и т.н. – всичко това още от най-ранната възраст води до промени в сложните съотношения между полезни и неблагоприятно действащи микпроорганизми по хода на храносмилателния тракт, а и на други ключови места на човешкото тяло.

Защо някои пробиотични храни и добавки са неподходящи за малките деца?

Дисбактериозите при малките деца имат някои особености, които правят някои пробиотични храни и добавки за възрастни неподходящи за малките пациенти. Ферментиралите продукти могат да нарушат алкално-киселинното равновесие в крехките биологични системи на кърмачетата, а някои от пробиотиците, които са приемливи за възрастните, не се възприемат добре в толкова ранна възраст. Освен това твърдите форми се възприемат по-трудно от твърде малките деца.

Какви са предимствата и подходящите ситуации за използване на хранителната добавка ProBiota Infant Drops и какви пробиотици съдържа?

ProBiota Infant Drops е хранителна добавка, специална формула, под формата на капки за кърмачета, която осигурява набор от пробиотици, които са подходящи именно за кърмачета. Те осигуряват спокоен корем, предпазват и възстановяват микробното равновесие, ограничат газообразуването, подуването, запека и разстройството. Подпомагат оптималното храносмилане и усвояване на вещества от кърмата и храната. Спомагат за добре функционираща имунна система. Добавката е подходяща както за деца след естествено раждане, така и родени чрез секцио (което увеличава вероятността от дисбиози). Стандартните дози съдържат около 1 милиард живи клетки от характерните за организъм на малките момчета и момичета: Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus rhamnosus и Lactobacillus reuteri. При това не бива да се чака заболяване и употреба на антибиотици, когато микробиомът би се увредил сериозно. Най-ефективна си остава профилактичната употреба на специфичните пробиотици, особено при епидемична обстановка, през съответните сезони и области. Доверете се на ProBiota Infant Drops!Send Email