Начало » Събития » Семинари » Освобождаване от стрес и блокажи чрез TRE - семинар със Савина Дилова

Освобождаване от стрес и блокажи чрез TRE - семинар със Савина Дилова

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на семинар "Освобождаване от стрес и блокажи чрез TRE" със Савина Дилова на 8 юли (събота) от 10:00ч.

Каква е ползата за практикуващите?

Освен, че помага на тялото да се освободи от дълбоки травми, треперенето може да се използва и за облекчаване на стреса, намаляване на тревожността, възстановяване на спокойствието и намаляване на чувството за емоционално претоварване. Възстановява и поддържа физическото, психическото и емоционалното здраве.
TRE системата се използва от парамедици, военни и хора по целия свят заради високата си ефективност.
След практика хората често използват думите „заземен“, „отпуснат“ и „по-спокоен“, за да опишат чувствата си. След период от няколко месеца хората съобщават за облекчение от заболявания като артрит, фибромиалгия, екзема, автоимунни заболявания и други.

Какво е TRE (Tension and Trauma Releasing Exercises)?

Система от упражнения, които имат за цел да уморят определени мускулни групи и да започне треперене на тялото. Това е соматична практика за хора, страдащи от стрес, хронична тревожност, травматичен опит или посттравматично стресово разстройство. Не изисква умствен анализ или обсъждане на преживяването, за да даде резултат.

Треперенето на тялото е естествен механизъм за регулиране на нервната система. Това е причината децата и животните да треперят при силен стрес, оттам и израза: “треперя от страх”. Реално страхът е конструкт на ума, който се преживява като силна тревога до паника в тялото, а това задейства механизми за облекчаване на състоянието - треперене например.

Счита се, че нервно-мускулните тремори освобождават дълбокото мускулно напрежение и регулират нервната система, така че да се получи състояние на релаксация и спокойствие.

Кой е нашият Водещ?

Савина Дилова е интегративен психотерапевт, хипнотерапевт, рейки мастър и учител, с дългогодишен опит в йога. Нейният личен опит с практиката TRE я води към осъзнаването относно големите ползи за човек през този преживелищен метод и тя започва да го ползва в своята лична практика с клиенти.

Къде: ул."Петър Берон"9 (до НДК)
Дата и час: 8 юли, 10:00 ч.
Продължителност: 90 минути
Вход за участие: 18 лв.

Местата са ограничени!

Send Email