Начало » Събития » Семинари » Освобождаване от стрес и блокажи чрез TRE - семинар със Савина Дилова

Освобождаване от стрес и блокажи чрез TRE - семинар със Савина Дилова

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на семинар "Освобождаване от стрес и блокажи чрез TRE" със Савина Дилова на 24 февруари (събота), от 16:30 до 18:00 ч. Заповядайте в Здравословен център Vita Rama на ул. "Петър Берон 9", до НДК.

Какво е TRE (Tension and Trauma Releasing Exercises)?

TRE системата се използва от парамедици, военни и хора по целия свят заради високата си ефективност.
След практика хората често използват думите „заземен“, „отпуснат“ и „по-спокоен“, за да опишат чувствата си. След период от няколко месеца хората съобщават за облекчение от заболявания като артрит, фибромиалгия, екзема, автоимунни заболявания и други.

По време на практиката безопасно се активира естествен рефлексен механизъм на треперене и вибриране, който освобождава мускулното напрежение и успокоява нервната система. Когато този мускулен треперещ/вибриращ механизъм се активира в безопасна и контролирана среда, тялото се връща обратно към състояние на баланс.

Терапевтичните мускулни тремори са естествен, вътрешен, невро-физиологичен отговор на тялото за намаляване на собствения стрес и възстановяване на чувството за хармония. Треперенето и спонтанните неволеви движения на тялото освобождават блокираното в имплицитната памет, като по този начин стартират целебни процеси.

Какви са ползите от практиката?

Натрупването на стрес и травматичен опит, както и липсата на освобождаване от напрежението дисрегулират нервната система и създават конфликти, болки на физическо ниво, активират защитните модели на поведение, защото не се чувстваме в безопасност когато сме в стрес.

Отзиви:

“Обикновено треперя по 20 или 30 минути в сесия със Савина и през първата половина на сесията просто оставям тялото си да си върши работата. Чувствам се много по-спокойна. Децата ми веднага забелязаха промяната - не се дразня на дребните неща толкова, колкото преди. Дори колегите ми казват, че изглеждам различно.” М.А. 32г.

“Когато си в хроничен и посттравматичен стрес се чувстваш безпомощен по много ужасяващ начин. Връщането на контрола върху симптомите, тялото ми, въобще живота ми като цяло, беше съществена част от лечебния процес. Благодаря на себе си, че се доверих да опитам, да го преживея и в крайна сметка успях да повярвам на способността на тялото да се самолекува. Благодаря на Савина, която беше с мен и ми показваше как да се саморегулирам по време на практика.” И.П. 43г.

Противопоказания за практиката:

Бременност, както и раждане преди по-малко от 3 месеца
Епилепсия / Гърчове
Медицинска оперативна намеса преди по-малко от 3 месеца
Бременност, както и раждане преди по-малко от 3 месеца
Епилепсия / Гърчове
Медицинска оперативна намеса преди по-малко от 3 месеца
Бременност, както и раждане преди по-малко от 3 месеца
Епилепсия / Гърчове
Медицинска оперативна намеса преди по-малко от 3 месеца

Кой е нашият Водещ?

Савина Дилова е интегративен психотерапевт, хипнотерапевт, рейки мастър и учител, с дългогодишен опит в йога. Нейният личен опит с практиката TRE я води към осъзнаването относно големите ползи за човек през този преживелищен метод и тя започва да го ползва в своята лична практика с клиенти.

Къде: ул."Петър Берон"9 (до НДК)

Дата и час: 24 февруари, 16:30 ч.

Продължителност: 90 минути

Вход за участие: 24 лв.

Местата са ограничени!

Send Email