Начало » Събития » Семинари » Mom Retreat & Vita Rama - Лятна почивка за майки

Mom Retreat & Vita Rama - Лятна почивка за майки

Send Email

Каним ви на събитието "Mom Retreat" по време на Летни програми Vita Rama от 6 до 10 септември в хотел Клиф, Обзор. "Mom Retreat" e 5 дневно пълно пречистване и презареждане в терапевтични женски кръгове, творчески работилници и телесни практики, водени от психолога Донка Христова.

Какво представлява почивката за майки "Mom Retreat"?

Маги Александрова и Донка Христова организират почивки за майки, защото осъзнават потребността на семейните жени от отмора и презареждане извън дома и ежедневието, в доверен кръг на единомислещи жени. Целта на Mom Retreat е да насърчи майките да се грижат за себе си, защото само тогава могат да бъдат себе си и да се чувстват пълноценни за всички около тях. 5-дневната почивка в Обзор ще бъде водена от психолога Донка Христова, която е подготвила 8 терапевтични сесии с дължина 120-180 мин. Темите в сесиите позволяват разгръщане, отнемане на товара, освобождаване, презареждане и преоткриване на себе си, разговори за емоции, нужди и преживявания, споделяне и обменяне опит, танцуване, рисуване, медитиране с музика и тибетски купи. Можете да прекарате дните си в свобода, свързване с природата и балансиране на тялото, ума и духа.

Кои са организаторите на "Mom Retreat"?

Донка Христова е психолог и психотерапевт под супервизия към Българската асоциация по Естествена психотерапия. Работи с жени, техните преживявания и травми в лични консултации от 2020 г. насам. Организира събития, женски кръгове, лични сесии и терапии с тибетски купи. Вярва, че истината е в цялостния подход в разрешаването на даден проблем - чрез осъзнаване и насочени действия, чрез преживяване през тялото и в унисон с пътя на душата. Дони е майка на 2 деца и е създател на първия Mom Retreat, който се проведе през 2020 г.

Маги Александрова завършва комуникационни науки и продуцентство. Занимава се с дигитален маркетинг, видео продукция и организация на събития. Онлайн е позната е като Маги Сан. Вярва, че здравето е лична отговорност и е функция на човешките емоции и преживявания. Че всеки човек се нуждае от подкрепа и грижа, да бъде чут и изслушан, да се заобикаля с любов, радост и вдъхновение. Маги е майка на едно дете и е участник в първия Mom Retreat през 2020 г. В настоящия ритрийт отговаря за организационната част на събитието.

Какви са темите в ритрийта?

Темите са най-разнообразни и ги определяме на място, спрямо потребностите на групата. Ето няколко примерни теми, които засягаме винаги:

Записване на: doni.and.magi@gmail.com

Защо "Mom Retreat" се съвместява със Здравословни програми Vita Rama?

Една от целите на “Mom Retreat” е да осигури пречистване както на духовно и емоционално ниво, така и на физическо. Затова лятното издание на почивката се провежда заедно с Vita Rama, които ще предложат на гостите пречистващо целодневно меню. В Здравословна система Vita Rama храната е истинско лекарство за организма. Системата се основава на пълноценното растително хранене и правилното комбиниране и приготвяне на разнообразни сезонни храни. Менюто е постно, без екстрахирани мазнини. Тази храна улеснява храносмилането и спомага за качественото усвояване на хранителните вещества и запазването на енергийния баланс в организма. Денят започва с пречистена вода, джинджифилов шот, сокове, шейкове, плодове и веган сладкиш. Обядът и вечерята включват салати, зелени стръкове, кълнове, семена, ядки, суперхрани, зеленчуци, зърнени култури, бобови култури, пасти, сурови крекери, хлябове, супи, бульони, основни ястия, веган кюфтета и десерти. В допълнение към великолепната храна, гостите ще могат да се включват в сутрешните дихателни и двигателни практики, водени от екипа на Vita Rama.

Мога ли да дойда, ако не съм майка?

Да, добре дошли са всички жени, които резонират с темите в почивката, бременни дами, както и такива, които предвиждат дете в скоро време. Тези гости ще имат избора дали да участват или да пропускат сесиите, в които обсъждаме партньорски взаимоотношения и комуникация с детето.

Мога ли да бъда настанена в самостоятелна стая?

Да, срещу доплащане.

Искам да дойда с детето или семейството си. Възможно ли е?

Да, добре дошли са всички членове на семейството, стига да има кой да гледа детето по време на практиките и заниманията. Споделете ни вашето желание по имейл, за да изпратим оферта за придружителите, която включва само настаняване, закуска, обяд и вечеря.

Каква би била програмата за един ден?

Предстявяме ви примерна програма за един от дните, в които ще сме заедно. Не, не е задължително да посещавате всички практики, но ви окуражаваме да присъствате на всички женски терапевтични сесии.

07:00 – 07:30 ч. – Дихателна практика във външна йога зала
07:30 – 08:40 ч. – Функционална тренировка или Хатха йога
08:30 – 09:30 ч. – Закуска
09:30 – 12:30 ч. – Плаж / свободно време / женски кръг на плажа
12:30 – 14:00 ч. – Обяд
14:00 – 16:00 ч. – Свободно време за СПА, басейн, фитнес
16:00 – 18:30 ч. – СЕСИЯ (2.30 ч.) Аз като майка
18:30 – 20:00 ч. – Вечеря
20:00 – 21:00 ч. – Разходка по желание
20:00 – 22:00 ч. – СЕСИЯ (2 часа) Психотелесна практика, връзка с вътрешния център, танци

Къде: Хотел Клиф Бийч, Южен Плаж, Обзор
Дата: 6 до 10 септември

Цена до 15 юли: 950 лв.
Цена до 6 септември: 1050 лв.
Резервация: аванс 400 лв. по банка

Цената за 1 човек включва: настаняване в двойна стая с гледка към морето заедно с друг участник в програмата, закуска, обяд и вечеря, ползване на външен басейн, фитнес, открит паркинг, WiFi в хотела, туристически данък, 9% ДДС, участие в сутрешните физически практики и в 8 трапевтични сесии в женски кръг с психолога Донка Христова.
Настаняването е предвидено да се случи в двойни стаи с гледка с две отделни легла до изчерпване на количеството стаи. В случай, че тези стаи се изчерпят, гостите ще бъдат настанени в двойна стая с гледка със спалня.

Настаняване:
6 септември между 14 ч. и 17 ч.

Освобождаване на стаите:
10 септември, 11:00 ч.

За въпроси и резервация: doni.and.magi@gmail.com

Местата са ограничени, до 20 човека.

Send Email