Начало » Събития » Семинари » Личностна трансформация "Пътуването на героя" по Карл Юнг - работилница с метафорични карти

Личностна трансформация "Пътуването на героя" по Карл Юнг - работилница с метафорични карти

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на работилница с метафорични асоциативни карти на тема "Пътуването на героя" с водещ Елена Павлова на 19 май (неделя) от 11:30 до 13:30 ч. в Здравословен Център Vita Rama.

Идва момент в живота на човек, в който той започва да търси отговори на въпросите кой е и по какъв начин може да служи на мисията, с която е дошъл. В откриването на отговорите на тези въпроси, той поема трансформиращо пътешествие, което разгръща пред него нов свят. 

Практиката е вдъхновена от теорията на Карл Юнг за архетипите, за които той счита, че заемат основна роля в поведението и характера на хората. “Пътуването на героя” се свързва и с изследванията на Джоузеф Кембъл, който възприема концепцията на Юнг за архетипите. Според Кембъл героят предприема приключение, излиза победител в решителна битка и се завръща у дома променен. 

Какво представляват метафоричните асоциативни карти (MAК)?

Метафоричните карти са инструмент за себепознание, който по лек и щадящ начин достига до несъзнаваното и помага на човек да се свърже със себе си.

При метафоричните карти няма правилно и грешно тълкуване, като асоциациите винаги са лични и разкриващи собствената истина и история. Едновременно с това свързването с картите се осъществява по креативен и интуитивен начин.

Посредством метафорите, изобразени на картите можем да разкажем сюжета на пътуването, в което сме се впуснали и да получим информация за предизвикателствата по време на пътуването. Ще опитаме да открием ресурсите си за справяне с тях и да установим посланието от завършека на историята. 

Какви са ползите от работилницата с метафорични асоциативни карти?

За кого са подходящи метафоричните асоциативни карти?

Метафоричните асоциативни карти са подходящи за всеки, който търси инструмент за себепознание и иска да се свърже със себе си. 

За водещата:

Елена Павлова е артист, психолог, арттерапевт, психотравма терапевт, майндфулнес коуч. 

Нейните лични и духовни търсения я срещат с творчеството, в което открива безценен ресурс за присъствие в живота тук и сега. В резултат на трансформиращата сила, която открива в изкуството се реализира като магистър по психология. Наред с горното е магистър по право и притежава удостоверение за медиатор. 

Преминала е сертифициращи обучения за:

Участвала е в различни изложби и конкурси.

Къде: ул."Петър Берон" 9 (до НДК)

Дата и час: 19 май (неделя), 11:30 - 13:30 ч.

Вход за участие: 25 лв.

Местата са ограничени!

Send Email