Начало » Статии » Здравословно хранене » Коледни пости - препоръки за здрав и успешен пост

Коледни пости - препоръки за здрав и успешен пост

Send Email

Какво да ядем по време на Коледни пости и как да приготвяме храната си?

Коледните пости започват на 15 ноември - истинска благодат за нашето тяло, ум и съзнание. Те са отлична възможност да се пречистим и заредим със здраве, нова жизнена енергия и оптимизъм!

Център за здравословен живот Vita Rama ви предлага да ги следвате чрез пълноценно растително хранене, комбинирано с движение, релаксации и по-осъзнато мислене. Иска ни се да ви насърчим да следвате Коледен пост, при който не се допуска консумацията на животински и морски храни.

Разнообразното растително хранене, приложено по правилен начин, ще подобри функцията на вашите органи, тъкани и системи; ще ви пречисти от натрупаните отрови; ще подсили храносмилателната и имунната ви система, ще нормализира съня ви. Като резултат ще подобрите цялостно здравето си и ще повишите своята жизненост и енергия.

От изключителна важност за следването на здравословни и дори лечебни Коледни пости е да сте добре информирани кои храни да включите и кои да изключите от менюто си, и разбира се, как да ги приготвите.

В тази статия ще се спрем по-подробно на това как да комбинирате по най-правилния начин продуктите по време на пост. Ако следвате тези правила и насоки, ще си осигурите всички важни за организма хранителни вещества (нутриенти), както и тяхното правилно усвояване и няма да имате място за притеснение от дефицити.

По време на Коледните пости специалистите на Център за здравословен живот Vita Rama ви препоръчват:

Да изключите от менюто си всички видове животински и нездравословни храни:

Да консумирате само разнообразни растителни храни:

Как да приготвяте храните си по правилен начин?

Център за здравословен живот Vita Rama ви гарантира, че следвайки тези препоръки и насоки, несъмнено ще подобрите здравето си, ще повишите енергията си и ще внесете в себе си радост, щастие и хармония! 

Свързани публикации

Георги Славов за Коледните пости и пълноценното растително хранене

Георги Славов за Коледните пости и пълноценното растително хранене

1. Г-н Славов, наближават Коледните пости. Какви са вашите препоръки за здравословен хранителен режим през този период на годината? Коледните и всички останали пости са част от...

  повече »  
Билки и добавки по време на Коледните пости

Билки и добавки по време на Коледните пости

Многовековното знание на народите е установило полезността на частичните и пълни хранителни разтоварвания, а това се потвърждава и от съвременни научни изследвания. Коледните пости в...

  повече »  
Какво са Коледните пости и как да се подготвим?

Какво са Коледните пости и как да се подготвим?

Обновена на: 06.11.2020 г. Какво са постите? Постите са благоприятни периоди и възможност за всеки, който иска да бъде по-добър, скромен, смирен, благ, здрав, чист и духовно...

  повече »  


Send Email