Начало » Статии » Здравословно хранене » Съвети за успешни коледни пости

Съвети за успешни коледни пости

Send Email

Обновена на 06.11.2023 г.

Коледни пости – каква храна да ядем и как да я приготвяме?

Коледните пости започват на 15 ноември – благодатна възможност за тялото, ума и съзнанието да се пречистим и заредим със здраве, нова жизнена енергия и оптимизъм. Здравословен център Vita Rama ви предлага да ги следвате чрез пълноценно растително хранене, комбинирано с движение, релаксация и по-осъзнато мислене. Съветваме ви да следвате коледен пост, при който не се допуска консумацията на животински и морски храни, и резултатът няма да закъснее.

Правилното и разнообразно растително хранене ще подобри функцията на вашите органи, тъкани и системи. То ще ви пречисти от натрупаните отрови, ще подсили храносмилателната и имунната ви системи, ще нормализира съня ви. Чрез него трайно ще подобрите цялостно здравето си и ще повишите жизнеността и енергията си.

От изключителна важност за следването на здравословни и дори лечебни коледни пости е да сте добре информирани кои храни да включите и кои да изключите от менюто си, и разбира се, как да ги приготвяте.

В тази статия ще се спрем по-подробно на това как да комбинирате по най-правилния начин продуктите по време на пост. Ако следвате тези правила и насоки, ще си осигурите всички важни за организма хранителни вещества, както и тяхното правилно усвояване, без риск от отключване на дефицити.

Препоръки по време на коледните пости:

Изключете от менюто си всички видове животински и нездравословни храни:

Консумирайте само разнообразни растителни храни:

Правилно приготвяне на храните

Здравословен център Vita Rama ви гарантира, че следвайки тези препоръки и насоки, несъмнено ще подобрите здравето си, ще повишите енергията си и ще постигнете радост, щастие и хармония! 

Свързани публикации

Георги Славов: 5 важни въпроса за коледните пости

Георги Славов: 5 важни въпроса за коледните пости

Обновена на 06.11.2023 г. 1. Г-н Славов, наближават коледните пости. Какви са вашите препоръки за здравословен хранителен режим през този период на годината? Коледните и...

  повече »  
Билки и добавки по време на коледните пости

Билки и добавки по време на коледните пости

Многовековното знание на народите е установило полезността на частичните и пълни хранителни разтоварвания, а това се потвърждава и от съвременните научни изследвания. Коледните пости в...

  повече »  
Какво са коледните пости и как да се подготвим?

Какво са коледните пости и как да се подготвим?

Обновена на 02.11.2023 г. Какво са постите? Постите са благоприятни периоди и възможност за всеки, който иска да бъде по-добър, скромен, смирен, здрав, чист и духовно...

  повече »  
Send Email