Начало » Събития » Семинари » Катона йога с Боряна Йорданова

Катона йога с Боряна Йорданова

Send Email

Имаме удоволствието да ви поканим на практика със свободен вход по Катона йога с Боряна Йорданова на 18 февруари, събота, от 12:00-13:00ч  в Здравословен център Vita Rama (София, ул, Петър Берон 9).

Какво е Катона йога?

Катона йога е Хатха-базирана практика и вплита в себе си теория от китайската медицина, даоизъм, геометрия, митология и въображение. Езикът на Катона е метафора и аналогия: идентифициране на тялото като къща; изследване на тялото като нечий инструмент, ума като музикант и дишането като мелодия. 

Ползи от Катона йога.

Силата на аналогията ни позволява да използваме житейския си опит, за да дефинираме личното и да разберем колективното.В практиката се използват теми,  включващи: асана като оригами; манипулиране на формата заради въздействие върху функцията; развиване на чувство за лична мярка, за да придобие човек способност да се огледа около себе си и да успее да се саморегулира. Ние сме не просто ум в офиса и тяло върху йога-постелката, ние сме всичко по всяко време. Ето защо в Катона йога работим с психология чрез физиология (съзнанието чрез тялото), за да разработим инструменти и техники за по-добър живот и в крайна сметка да открием радостта.

Кой е нашият преподавател?

Боряна Йорданова практикува йога повече от 10 години и преди четири години преминава Yoga Alliance RYT 200 обучение в Ню Йорк. Класове ѝ са структурирани около асани, дишане, медитация и цялостното въплъщение на йога като  философия. Основните практики, които преподава са от традициите на Катона, Даоизма, и Хатха. Боряна вярва, че когато телата ни са можещи, силни, гъвкави, подредени и изчистени, съзнанието ни също е такова. Човешката психика е пълна с чувства, убеждения, вярвания, нагласи и асоциации. Телата ни са тези, които определят материалното ни присъствие „тук и сега“. Те са тези, върху чиято физиология можем да въздействаме. С тях можем да боравим физически, да ги моделираме и променяме. И тъй като умовете и телата ни са неразривно свързани, чрез Катона йога можем да променим ума си и да станем по-широкоскроени и радостни.

Къде: ул."Петър Берон"9 (до НДК)
Дата и час: 18 февруари, 12:00ч.
Вход за участие: свободен / дарения

При желание от ваша страна може да оставите дарение, за да продължим в мисията си за подобряване качеството на живот с използване на системата Vita Rama.

Send Email