Начало » Събития » Семинари » Къна и Таро със Сачи и Диана

Къна и Таро със Сачи и Диана

Send Email

С радост ви каним на специална серия от събития във Vita Rama, с участието на Стела Христова -Сачи - хенна терапевт и артист.
Повечето от вас познават Сачи от летните програми в Обзор, където тя проведе множество лекции, ателиета, медитации. А дамите се насладиха на красивите ѝ рисунки с къна. 

С нея ще бъде и Диана Гинчева - Таро консултант, с дългогодишен опит и дълбоки познания в мистичната система.
Две необичайни изкуства на мъдростта и трансформацията ще зарадват гостите на Vita Rama в София тази събота, 14 октомври от 11:00 до 19:00 ч., на ул. "Петър Берон" 9 на етаж 1, в уютния Ресторант Vita Rama.

Къна със Сачи

Рисуването с къна, наричано „мехенди“ или „хенна“, е древно терапевтично и мистично изкуство, чиито корени можем да открием в Южна Азия, Близкия Изток и Африка.

Дълбоката връзка на къната с ритуалите за женственост, енергийно пречистване и защита, с медицинските традиции на различните народи, я превръща в универсална практика за обновяване и възстановяване на организма. Билката е толкова силна, че за благотворния й ефект е достатъчно нанасянето й върху кожата, под формата на красива рисунка.

Какви са ефектите от от рисуването с къна?

Коя е Стела Христова - Сачи?

Стела Христова - Сачи, един от най-талантливите хенна артисти и пионер на това изкуство в България. Сачи е създател и преподавател в образователния проект „Ателие по индийска култура“, чрез който е провела стотици обучения по сакрални изкуства в България и чужбина.
Преподава Индийска култура в Нов Български Университет. Организатор е на Ратха Ятра фестивал (2011 - 2018). Автор е в списание OM Yoga & Lifestyle.

Като всеки истински майстор на къна, Сачи приготвя сама сместа за рисуване. Използва само органични съставки: къна и различни етерични лечебни масла. Приготвената смес е напълно безвредна за деца и бременни.

Цени на рисунки: между 25 и 45 лв.

Таро с Диана Гинчева

Картите Таро са добър събеседник и приятел на Диана от години. 
По време на срещата задайте въпрос, на който Таро да даде отговор, съвет или различна гледна точка върху ситуацията. 

Ако не сте сигурни за въпроса, можете да разгледате аспекти от живота си - семейство, работа, партньорства, здраве. 

Картите Таро са естествено продължение на собствената ни интуиция и лична мъдрост. 

Таро е краткосрочен метод за очертаване на посоки и тенденции, който разглежда живота ни в рамките на няколко месеца напред. 

И най-важното, помнете, че животът е в нашите ръце, а Таро помага да видим различни перспективи, чрез система от образи и символни послания. 

Диана за Таро: „Не се наемам да пророкувам бъдещето, както и да давам категорични заръки, да разрешавам проблеми или да изричам правилни решения. Картите са мек и фин начин да проумеем безкрайните възможности на свободната си воля, да грешим и да се учим от грешките си. В по-добрия случай - от грешките на другите.“

Цена на консултация: между 20 и 40 лв.

Къде: ул."Петър Берон"9 (до НДК)
Дата и час: 14 октомври, 11:00 - 19:00 ч.

Събитието е без предварително записване.

Send Email