Начало » Събития » Семинари » "Как и защо да постим?" - лекция с Лилия Руменова

"Как и защо да постим?" - лекция с Лилия Руменова

Send Email

Каним ви на безплатна лекция “Как и защо да постим?” с Лилия Руменова - асистент нутриционист във Vita Rama! Заповядайте на 04.11 (събота) в 13:00ч. в Здравословен център Vita Rama, за да преосмислим разбиранията си за т.нар.”отживели” традиции и това как те са съпътствали хората в животите им, как са подкрепяли тяхното здраве и дълголетие.
През историята можем да забележим, че снабдяването с храна е преминало през периоди на истински излишък и по-скромно хранене. В различните култури през вековете са съществували практики като постене или разтоварване от определени храни, които позволяват на хората да се освободят от излишъците и да живеят по-здравословен, енергичен и духовно осъзнат живот. Всяка култура се развива в специфични условия, което обуславя нейните уникални хранителни традиции. Въпреки това, една обща практика - постенето, се наблюдава навсякъде.

Какво ще научим?

За кого е тази лекция?

Тази лекция е за всеки, който желае да получи една по-различна перспектива за полезното хранене, навици и начин на живот. За хора, които търсят как да се свържат със старите обичаи, духовното си аз и да научат повече за модерната наука, която ги подкрепя.

За нашия лектор:

Нашият лектор ще бъде Лилия Руменова, специалист по нутриционистика и глобално здраве, завършила датския университет VIA University College. Тя изследва общото човешко здраве по света и факторите - външни и вътрешни, които допринасят за него или за липсата му. В практиката си се фокусира върху взаимовръзката на физиологично ниво между естествените за хората процеси, като движение, сън, психология на храните, връзка с природата и цялостното здраве. Лилия Руменова е асистент нутриционист - част от екип “ЗДРАВЕ” във Vita Rama от 2023 г.

Къде: ул."Петър Берон" 9 (до НДК)
Дата и час: 4 ноември, 13:00 ч.
Продължителност: 60 минути
Вход за участие: свободен / дарение

Местата са ограничени!

При желание от ваша страна може да оставите дарение, за да продължим в мисията си за подобряване качеството на живот с използване на системата Vita Rama.

Send Email