Начало » Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Send Email

Общи въпроси

Мога ли да се включа в програмата за период, различен от посочените в уебсайта www.vitarama.bg?

Стандартният период за участие в лятната програмата на Vita Rama е 7, 14 или 21 дни, от петък до петък. Заради по-голямата база на хотел ‘Еуфория’ предлагаме възможност за по-кратки престои от 2 дни или повече, през седмицата или през уикенда. На практика, възможно е участие с всякакъв брой дни по програма ПОЧИВКА.

Въпреки това, Ви съветваме да се включите в програмата от началото й, в ПЕТЪК, за да участвате на интересната среща с екипа за „Добре дошли“, да чуете основната лекция на Слави Славов и да си хапнете здравословна пица и суши. :) Това лято сме подготвили и няколко тематични уикенда, в които да задълбочим знанията си за здраве.

Свържете се с нас или ни пишете за колко дни и кога желаете да се включите в здравословната ни програма и ние ще ви върнем отговор с възможностите за настаняване.

Какво се случва, ако съм платил депозит, но не успявам да дойда в определения ден?

Депозитът подлежи на връщане при анулация до 12 дни преди пристигането. След това таксата за анулация е в размер на 100% от депозита, тъй като такива са условията на хотела за запазване и предплащане на стаите.


Можем ли да пристигнем повече хора от предварително обявените и да доплатим на място?

Повече гости са добре дошли, но винаги съгласувайте това с екипа по резервиране предварително. Добавянето на гост често налага разместване на стаите, което засяга и други гости пристигащи в същия ден, а това не винаги е възможно.
В този и всеки друг случай се стремим да отговорим на желанието ви, съобразявайки се с комфорта и спокойствието на гостите ни.

Какви са начините за плащане?

В Център за здравословен живот Vita Rama приемаме разплащане в брой, по банков път или с карта. Нашият ПОС терминал приема карти Visa, Visa Electron, Mastercard, Маестро, Борика.

Можем ли да се включим в пълната програма, но без настаняване в хотела?

Да, имаме отделни цени за участие в програмата без настаняване в хотел Еуфория Клуб, специално за многото собственици на имоти в района на Боровец.
Тази опция също подлежи на предварително резервиране на тел. 0890 905990, дори ако е само за 1-2 дена.

Задължително ли е да спазвам цялата програма?

Програмата ни няма задължителен характер, но ще се радваме да се включите в повечето активности! Те са организирани специално за вас така, че да стимулират организма ви в посока самовъзстановяване, релакс и цялостно здраве.

Какво включва програмата за деца?

За децата са предвидени ежедневни занимания с аниматор в следобедните часове, докато родителите са на лекциите ни за здраве. Опитният ни аниматор планира заниманията и игрите за всяка седмица според възрастта на децата. Заниманията са предимно на закрито, редуват се динамични с творчески занимания, състезателни игри и забавна здравна информираност.

На откритата територия на хотела има малка пързалка с катерушка, както и батут за скачане. Територията на хотела не е оградена, в случай че пускате децата навън самостоятелно, но зоната в съседство е тиха и без голямо движение на коли.

Басейнът в хотела не разполага с детска част. Добре е да предвидите надуваеми плувки за ръцете на децата и да не ги оставяте без надзор.

Храната за децата включва закуска от прясно изцеден сок, вкусно плодово смути, сезонни плодове и здравословен кекс; обяд и вечеря с разнообразни салати, супи, готвени ястия, сосове и хлябове (описани по-подробно на уебсайта ни).

Могат ли децата да се включват във физическите активности за възрастни?

Децата над 12 г. могат да участват във физическите активности при условие, че има място в залите и умеят да пазят тишина, без напомняне от родителите. Целта е да не се пречи на релаксационните практики преди и след физическите упражнения.

Мога ли да внеса друга храна в хотела?

Не насърчаваме внасянето на външна храна в хотела, това би попречило на здравословните резултати, заради които сте при нас.
Храна извън системата на Vita Rama по време на пречистването на организма, може да доведе и до нежелани реакции. В уверение на това, че разбират основанията ни, гостите попълват декларация за следване на програмата при настаняването си в центъра.

Предлагате ли кафе?

Кафето не е част от здравословна система Vita Rama и не предлагаме кафе на нашата блок маса. И все пак, кафе можете да си купите от лоби бара на хотел Еуфория с допълнително заплащане.

Съветваме гостите да ограничат консумацията на кафе до минимум, за да могат процесите на пречистване да протичат най-ефективно.
Предлагаме Ви да опитате билковите ни чайове и да се уверите, че
животът е хубав, вкусен, цветен и без кафе. :)

Кой е най-близкият по-голям град с банкомат и търговска мрежа?

Това е град Самоков, намира се на 9 км от хотел Еуфория, по добър автомобилен път. В Самоков ще намерите всичко необходимо - ATM терминали за теглене на пари в брой, поща, банки, аптеки, медицински център, магазини за детски стоки, хранителни магазини и други.

Какви са условията за паркиране на автомобили?

Извън хотел Еуфория Клуб има определена зона за паркиране, достатъчна за всички автомобили, без нощна охрана.
Срещу доплащане от 10 лв. на ден може да използвате и закрития паркинг на хотела, който е с капацитет 30 коли.

Какъв е басейна в хотела?

Специално за нашите гости хотел Еуфория Клуб за първи път пуска в експлоатация новия си голям басейн, който се намира в отделна сграда от стаите, но само на 50м от там.
За да стигнете до басейна (и до ресторанта) трябва да се пресече зеленото пространство около сградата.
Басейнът е вътрешен, но отделен със стъклени стени от 3 страни, така че слънчева светлина достига до водата. Басейнът няма детска част, има спасител на смяна.
Ограничен брой шезлонги има разположени около басейна и на откритата територия отвън. Хавлиени кърпи могат да се разполагат и на тревата.

Има ли Wi-Fi в хотела?

Да, на цялата територия на хотела и в стаите има безплатен Wi-Fi с добра скорост, подходящ за онлайн офис работа, преглед на имейли, социални мрежи.

Осигурявате ли транспорт от София до хотел Еуфория Клуб в Банско и обратно?

Мислим за изгодните възможности да осигурим лицензиран транспорт от/до София в петъчния ден, когато има интерес от поне 3-ма човека.
В случай че има 3-ма гости, желаещи да пътуват от София до Боровец в ПЕТЪК, ще се организира лицензиран превоз на цена 80лв на човек в двете посоки (отиване и връщане след седмица). В София гостите се взимат и оставят на Централна Автогара.
Практика ни е и да свързваме гостите пътуващи от един/съседен град, за да се комбинират при пристигането си при нас.
Всеки случай е различен, затова ни информирайте при резервиране как възнамерявате да пътувате, включително и ако имате място и желание да вземете други хора със себе си.

Осигурявате ли транспорт от автогара Самоков до хотел Еуфория Клуб?

От автогара Самоков на всеки 30 минути тръгват микробуси за Боровец, които оставят гостите пред хотел ‘Самоков’. Оттам до хотел Еуфория може да вземете курортно такси, цената е 15лв, но ако обстоятелствата Ви не го позволяват ще ви посрещнем пред хотел Самоков.

Приемате ли домашни животни?

И ние обичаме домашните животни и признаваме, че могат да са по-възпитани от някои гости. Въпреки това не приемаме животни в хотела.

Можем ли да останем в стаята ни по-късно от 11 часа в деня на заминаване?

Програмата ни е такава, че настаняванията се застъпват плътно, което прави късното заминаване неприемливо за организацията на работата.
Можете да освободите стаята си до 11 часа, да оставите багажа си на съхранение при нас, или в автомобила си, а след това да се насладите на още време за разходки в планината или на басейна.

Здравна информация

Можем ли да направим индивидуална здравна консултация със специалистите на Vita Rama?
Индивидуална консултация със здравния екип влиза в обхвата на програма ЗДРАВЕ. Пакетът включва индивидуална първоначална и последваща консултация с нутриционист, диетолог и лекар, наблюдение на вашето здравословно състояние (веднъж дневно) и изготвяне на индивидуален хранителен режим.

Ако сте избрали програма ПОЧИВКА и решите на място да добавите консултация с екипа ни, възможността за това ще зависи от капацитета на здравния екип. Индивидуалната консултация е най-ефективна, когато имате актуални кръвни изследвания, добре е за всичко това да се помисли предварително.

Правите ли изследвания на място?

Vita Rama няма лаборатория за изследвания на място. Ако предварително сте заявили програма ЗДРАВЕ, която включва индивидуална консултация и наблюдение, здравният ни екип ще ви изпрати информация за точните изследвания, които да направите предварително, съобразени с вашия случай.


Подходяща ли е програмата за бременни жени?

Да, програмата ни е подходяща за жени в очакване на най-прекрасното събитие.
Здравословното ни хранене подготвя организма и психиката на майката много по-добре за бременност и кърмене. Заедно с това винаги препоръчваме хранителни добавки, които да подпомогнат организма Ви в този специален период.
На място в хотела нашите специалисти по физически дейности ще преценят как да се включите във физическите активности, ако желаете. Можете да правите слънчеви бани около басейна, да се включите в предиобедни групови разходки на близки разстояния, да посещавате лекциите и беседите за здравословен живот и вечерните занимания.
Чистият въздух, вкусната пълноценна храна и усмивките на всички ще ви заредят с още повече оптимизъм и енергия.


Има ли лекар на разположение?

Да, в Център за здравословен живот Vita Rama има винаги медицинско лице и голям избор от природосъобразни и конвенционални средства за превенция и лечение.

Възможно ли е да не отслабна по време на престоя си?

Пречистването на организма е основен елемент от здравословна система Vita Rama.
Процесите на пречистване и възобновяване се случват с различни темпове при всеки гост. Възможно е при някои хора отслабването, пречистването и подобряването на здравословното състояние да се случва по-бързо, отколкото при други, но това не е причина да прекратим следването на програмата.
Все пак, в програмата на Vita Rama пречистването ‘преминава’ на пълната с храна блок маса, където не броим калории и гостите ни са изкушени да опитат от всичко.

Имам здравословни проблеми. Възможно ли е да ми стане лошо или да почувствам дискомфорт по време на престоя си?

В зависимост от състоянието на всеки човек при започването на здравословната програма могат да се появят симптоми като главоболие, отпадналост, болка и други. Това е добра новина, започнал е процеса на детоксикация, наричан още лечебна криза -
токсините се отделят и навлизат в кръвта по-бързо, отколкото тялото може да ги елиминира.
Здравният ни екип ще ви даде ценни напътствия как да преодолеете временния дискомфорт бързо и леко.

Боледувах от К-19 и още усещам симптоми, ще се подобри ли състоянието ми при вас?

‘Дългият Ковид’ е често срещано състояние в наши дни, с разнообразни симптоми като лесна умора, недостиг на въздух, стягане в гърдите, проблеми с паметта и концентрацията, безсъние, алергии, сърцебиене, световъртеж и др.
Според учените, след активната фаза на инфекция части от вируса ‘засядат’ в белите кръвни клетки и причиняват възпаления, които водят до дегенерация на клетките. При твърде много умиращи клетки се получава интоксикация, придружена с намалени нива на кислород и жизнена енергия в тялото.

Приемът на растителна храна ще алкализира тялото и ще увеличи противовъзпалителните цитокини на имунната система, така че целия й ресурс да се насочи към изхвърляне остатъците от вируса. Намаляване на мазнините в храната ще увеличи притока на кислород към тъканите и ще стимулира изграждането на здрава стомашна лигавица. Процесът ще се подпомогне и от приема на специализирани добавки на място, както с физическите и дихателни упражнения.

Програмата ни тази година е предвидена така, че всички участници да получат положително въздействие след Ковид, независимо дали имат продължаващи симптоми или не.

Нужно ли е да имам Зелен сертификат за да участвам в програмата?

За участие в програмата не се изисква Зелен сертификат или отрицателен PCR тест при пристигане.
Ако това се промени заради актуалната обстановка по разпространение на вируса всички гости ще бъдат уведомени своевременно.
Ако по време на участието си гост прояви симптоми на К-19 той ще остане в стаята си под наблюдение на лекарския екип или ще организираме транспортиране до лечебно заведение.

Хранителни добавки

Мога ли да закупя на място продукти от електронния магазин на Vita Rama?

Да, всички добавки и продукти от онлайн магазина ни са налични за продажба в магазина ни в хотела, на преференциална цена за нашите гости.
Възползвайте се да научите повече за хранителните ни добавките и продукти, които са подбрани така, че да допълват цялостната система за здраве и са с доказана полезност за организма.

Може ли да се избегне приемът на хранителни добавки?

Поради все по-обеднелите почви, в днешно време в храната има недостиг на много витамини и минерали. Например днес трябва да изядем 5 портокала за да си набавим хранителните вещества, които е давал 1 портокал преди 30 години! Дори да се храним здравословно, вероятността да изпаднем в хранителни дефицити е голяма, а това може да доведе негативни последствия за състоянието ни. Това налага приемането на определени хранителни добавки с цел попълване на дефицитите ни есенциални за здравето ни вещества.

Какво съдържа хранителна добавка Макрокомплекс Вита Рама?

Гостите в програмата имат свободен достъп до Макрокомплекс, който приемат вечер преди вечеря.
„Макрокомплекс Вита Рама“ е широкоспектърна хранителна добавка, съдържаща макроминерали, аминокиселини и други вещества, които често са дефицитни за организма на съвременния човек. Някои от тях са - глюкозамин, таурин, лизин, калий, калций, магнезий, бетаин и други. Тези вещества подпомагат нормалното функциониране на организма на клетъчно равнище, подобряват функциите на нервната и сърдечно съдовата система, работата на опорно-двигателния апарат и допринасят за естественото освобождаване на тялото от токсините.

Какво съдържа хранителна добавка МММ - Мулти Микро Минерали Вита Рама?

Гостите в програмата имат свободен достъп до МММ, който приемат сутрин със закуската.
„МММ - Мулти Микро Минерали“ съдържа малки, безопасни дози с високоусвоима течна форма на микроелементите цинк, манган, мед, бор, ванадий, молибден, силиций, хром, литий и селен. Макар и в минимални дози, тези елементи са жизненоважни за организма, а от друга страна все повече не достигат при повечето хора. Те участват в дейността на имунната система, допринасят за обмяната на веществата, предпазват клетките от вредни химични и биологични фактори и много други процеси, с които допринасят за нашето здраве. Опитът ни сочи, че „МММ“ значително допринася към основно важното действие на здравословни програми Vita Rama!

Биорезонансна терапия

Какво представлява биорезонансната терапия?

Биорезонансната терапия въздейства директно върху физиологичните и енергийните измерения на здравето, като внася необходимите корекции. Терапията работи в посока усилване на собствените честоти, а от друга страна отслабва онези, които причиняват заболявания. Всяка една болест, която е на органична основа (вирусна, бактериална, инфекциозна и микробна), може да бъде успешно и достъпно лекувана чрез биорезонансна терапия. Всички болестотворни микроорганизми имат собствена електрическа честота, с която пулсират. И всички те са свръхчувствителни към слаби електрически импулси и когато бъдат облъчени с електрическо поле със сходна честота, те буквално се разпадат. А това води до по-силна имунна система и по-добро здравословно състояние.


Какво трябва да усещаме по време на биорезонансната терапия?

Факторите, които влияят на усещанията по време на терапията са два - чувствителността на кожата ни и видът на честотата. Нашият организъм е много по-чувствителен към ниските честоти - те са точно тези, които се усещат по време на биорезонансната терапия. Колкото по-хидратирана е кожата, толкова повече ще се чувства сигналът при ниските честоти. Докато високите честоти в повечето случаи не се усещат от тялото. Всяка кожа е различна и всеки човек чувства различно, а самите усещания не определят ефикасността на процедурата.

Колко пъти годишно трябва да се прави биорезонансната терапия?

При липса на здравословни проблеми и оплаквания е добре биорезонансната терапия да се прилага 2 пъти годишно, 7 дни подред, като профилактика. При определени установени заболявания, бактерии, вируси и паразити курсът на лечение е индивидуален и се определя от специалист.

Send Email